Alla inlägg under december 2010

Av Andreas - 9 december 2010 09:03

Jobbet tar mycket tid nu, så är det. Bloggen blir lite lidande av det. Kanske blir så när man jobbar med leksaker och julen är i antågande...


Träningen i tisdags var återigen full av glädje och bra fart. Trots att vi saknade en del skadade och sjuka spelare. Men vi är på väg åt rätt håll och har en skön stämning i truppen just nu.


Jocke W var nere och körde, väldigt kul att se Jocke där. En till glädjespridare, och bra innebandyspelare.


Annars är jag mest orolig över vilket lag vi får ihop till helgen? Joppe är tveksam(fan om du inte ordnar så att du kan vara med), Mazak har varit bortrest sedan förra fredagen. Isen är sjuk. Lillis är skadad. Stenis reser bort idag. Chopler spelar VM. Inga dussinlirare vi kan tvingas att vara utan. Hoppas att vi får en del positiva besked till helgens tuffa bortamatch mot Vendelsö på lördag.


Dajje var är du? Kom tillbaka!


Fest med laget efter matchen på lördag. Min närvaro är idag högst tveksam tyvärr.


AIK-dif i fotbollspremiären 4:e April. Räkna in mig som närvarande!


AIK Hockey går kräfgång i hockeyn just nu. Inte så konstigt kanske. 5 ordinarie backar på skadelistan hade sårat vilket lag som helst. Sen ska vi inte glömma att man är nykomling. Eller hur dif? 10-4.


I Innebandy-VM ångar Sverige och Finland på mot en eventuell final. Men idag väntar Norge för Sverige i kvartsfinalen. Visst bör man vinna, inget snack. Men Norge är bättre än vad man har varit tidigare och är inte Sverige ödmjuka så kan man få en obehaglig överaskning. Jag har själv haft Norges nuvarande förbundskapten Johnny Pettersen som tränare i Slevik, och även spelat med honom när han var målvakt där. En otroligt bra tränare som verkligen har lyft Norge. Och som målvakt var han också ruskigt bra!


Oavsett vilket lag som vinner idag så kommer man att få det tufft mot Schweiz i Semin, dom ser också vassare ut än på länge.


Kommer ihåg när jag flyttade hem från Norge till Råsunda. Jag rekomenderade Råsunda att värva Ketil Kronberg från Holum där han lirade då. Råsunda hade då inte riktigt musklerna att värva spelare från andra länder och senare hamnade Kronberg i Dalen. Alla vet ju hur bra han var där. Tror han hade passat ännu bättre in i Råsunda, eller som de nu heter Caperiotäby. En annan spelare som jag tror skulle passa bra in i Caperiotäby är Thomas Straete i Slevik och Norska landslaget. Jag vet att han står under kontrakt Kjell och Ole, menar bara att han är så pass bra att han skulle kunna lira där. Jag scoutar ju inte spelare från Slevik, jag scoutar till Slevik!


Atis Blinds i Lettland, vilken lirare! Var hur grym som helst när jag såg han lira mot Finland!


Såg att Manne Waldèn gjorde mål och comeback(?) i Caperiotäbys senaste träningsmatch. Det glädjer mig mycket! En fantastiskt begåvad innebandyspelare. Kom till Kifen istället Manne!


Såg att Urwäder också var med och körde med Caperiotäby i träningsmatchen. Vet inte om han går tillbaka dit, men om han gör det förstår jag det verkligen. Som jag sagt tidigare så är Fille på tok för bra för att lira i vår serie. En spelare, som om han vill själv, skulle kunna lira i landslaget.


Ikväll är det träning som vanligt, innan den ska jag kolla lite på Sverige-Norge.


Nu måste jag jobba vidare.


Hejdå Hejdå!!







Av Andreas - 4 december 2010 22:25

Har varit iväg på jobbresa och landade på Arlanda tidigt imorse. Begav mig direkt till Kungsängen för att kolla på sonen som spelade fotbollsturnering. 3 segrar och en förlust blev facit, riktigt kul!


Efter detta åkte jag till Vaxholm för att lira match. En match som vi vinner med 5-4, på tok för missvisande siffror. Vi bränner löjligt mycket idag, och jag själv i allra högsta grad. Men en duktig målvakt i Vaxholm och för dålig fokus i avsluten gör att det "bara" blir 5-4. Vi spelar stundtals ut Vaxholm, och i ett av deras powerplay får dom knappt låna bollen, för att nämna något. Men sätter man inte chanserna och sedan motståndarna får in ett par bollar så blir det genast lite nervigt. Oavsett så kan jag bara återigen påpeka att vi inte bryr oss om siffrorna på tavlan, bara vi tar 3 poäng! Mycket viktigt och skönt!


Jag själv stod i matchens allra sista sekundrar för den förmodligen fetaste missen jag någonsin har gjort i min innebandykarriär. Ja, utan tvekan så är det så. Vaxholm har tagit ut keepern och Lillis är bakom deras mål och lägger in bollen till mig som alltså har helt öppet mål från ca en halvmeter. Jag lyckas lägga bollen utanför? Vet faktiskt inte själv om det går att misslyckas på en sån, helt sanslöst och det hördes en del skratt i hallen. Det var en sån situation som skulle kunna användas i ett TV-program för sportmissar.


Nya tag i veckan som kommer. Hoppas träningarna blir lika bra som den jag var med på i tisdags. Mycket glädje och bra fart. Vi är på väg åt rätt håll!


Nu måste jag umgås här hemma.


Hejdå Hejdå!!

Ovido - Quiz & Flashcards