Alla inlägg den 3 september 2008

Av Andreas - 3 september 2008 22:54

Ikväll har vi spelat träningsmatch mot AIK, det blev förlust med 11-4 tillslut. Siffrorna blev lite väl stora då vi körde "kamikaze-press" sista 5-6 minuterna. Visst, AIK är och bör vara bättre än oss. Men 11-4 speglar absolut inte matchen. AIK gjorde en hel del kassar sista minuterna tyvärr.


Matchen börjar med ett AIK övertag, vi står upp bra rent fysiskt men hänger inte riktigt med när AIK`s bästa(och enda?) lina med Djurling, Carlsson och Jidhe satte igång. Den linan får många se upp med i SSL iår, den är riktigt bra! Skall väl även passa på att framhäva Kim Nilsson som var riktigt duktig denna kväll också. Vi ligger hur som helst under med 2-0 efter den första perioden, inte alls orättvist med tanke på att vi inte skapar speciellt mycket framåt.


I andra perioden tar AIK ledningen med 3-0. Efter detta mål så kom våran absolut bästa period denna kväll, vi sätter en högre press på AIK och reducerar två gånger om på bara ca. 30 sekunder, ställningen 2-3 alltså. Vi spelar upp oss markant och har helt plötsligt ett litet övertag i matchen. Tyvärr avslutar AIK perioden med två mål, var av det sista med 1 sekund kvar av perioden. För övrigt erkände domaren Borghoff att han gjorde ett fatalt misstag vid AIK`s sista mål, han missade att fördelen han gav oss inte var någon fördel direkt eftersom AIK tog bollen.... Hela våran femma som var inne stod och väntade på en avblåsning medans AIK traskade upp och hängde... Riktigt upprörd är det minsta man kan säga att man var, även fast det inte hjälpte oss ett skit så var det ändå stort av Borghoff att erkänna sitt misstag och be om ursäkt. AIK hade två PP och hängde i båda, där blir man vassa.


I sista perioden spelar vi hyfsat, men ju längre perioden lider, desto mer viker vi ner oss tyvärr. Sista halvan av perioden pressar vi för fullt och dom vitklädda motståndarna kom väldigt ofta tre mot en och ibland ännu fler... AIK vinner tillslut matchen rättvist.


Vi testar lite olika saker för att få svar, och det tycker jag att vi fick till viss del. Vi provar olika spelsystem vilket man brukar göra i träningsmatcher. Vi gör det ruskigt bra i den andra perioden! Vi gör det mindre bra den sista halvan av tredje perioden. Man blir riktigt sne på att vi viker ner oss och nästan ger upp sista minuterna, men jag har ändå en positiv känsla i kroppen sett till det vi presterar dom första två perioderna, framförallt den andra där vi är bättre än AIK. Bra krig av samtliga, framförallt en bra laginsats, men jag vill ge extra pluss till Tim i kassen samt att jag tycker att Andreas Eriksson gjorde det bra från sin backplats med sitt fysiska spel. Ett kopiöst slit både framåt och bakåt av Jonas "lillis" Bergström skall också tillägas.


Det var också riktigt kul att se så mycket folk i Hässelbyhallen! Hoppas att flera hittar tillbaka igen!


Personligen gick det ok, jag kräver mer av mig själv(men det gör man väl alltid?). Poängmässigt gjorde jag denna kväll 2+0. Jag fick matchenslirare priset i Hawks och i AIK gick det till Kim Nilsson, för övrigt så är vi båda Fat Pipe spelare...


Nog om detta...


Har lyckats bli dunder förkyld nu också, hoppas det släpper snabbt. Mår inte bra alls just nu, men med lite Ipren i kroppen hoppas jag att det skall göra susen...


Ha det bra!


Hejdå Hejdå!!



Ovido - Quiz & Flashcards