Alla inlägg under december 2009

Av Andreas - 12 december 2009 21:39

Hemma igen efter en jobbresa sedan i torsdags. Skulle ta ett plan hem från Köpenhamn imorse. 2 1/2 timma försenat blev det eftersom planets ena hjul hade fått en spik i sig och behövdes bytas. Inte jättekul att sitta på en flygplats och häcka i flera timmar. Men resan i sig har varit bra, alltid grymt kul att träffa alla kollegor från de övriga nordiska länderna. Vi har även, förutom att jobba, hunnit med att ha julfest. Var riktigt trevligt och lyckat!


Nu har det blivit officiellt att Nicke J lämnar tränaruppdraget i Bele. Mycket tråkigt då Nicke var en starkt bidragande orsak till att jag anlände till klubben. Tack för den tiden som varit Nicke! Men man ska komma ihåg att vi har 2st mycket bra tränare kvar, så jag är inte orolig!


Imorgon är det match. Till Torvalla Sporthall går resan. Föredrar faktiskt parkettgolv framför gummimatta, men Torvalla är kanske inte den bästa parketten tyvärr...


Slevik vann som jag förutspådde till oddset 2,85 hemma mot Greåker. Fan vad bra den känns att Slevik vann! Alltid speciella möten mot Greåker.


Nu blir det lite tv och slappa i soffan. Självklart står även Julmust på agendan...


>>> Mörken. Jag kommer ner på träningen på torsdag, har som sagt varit bortrest.


Hejdå Hejdå!!



Av Andreas - 9 december 2009 23:56

Har tränat ikväll. Kom 10min sent pga av att jag suttit och jobbat hemma. Ingen bra uppladdning kan jag bara berätta. Två-målet var nog bland det sämre för vår femma... Skitsamma, jag är inte allt för deppig för det. Har ändå en bra känsla inför söndagens match. Vi tränade PP idag och det fungerade återigen mycket bra.


Truppen till helgen är rekord tidigt ute! Det som förbryllar mig är att det står att vi har samling i Torvalla kl:15.00. Men matchen börjar kl:13.15 enligt vår egen hemsida... Får se om Bele dyker upp ett par timmar försent på söndag...


Torsdag och fredag är smetade med jobb, så det kan dröja till lördag innan uppdatering kommer här igen. Vi får se, jag ska göra mitt bästa för ett tidigare inlägg.


3 matcher i den Norska Elitserien i innebandy imorgon. Jag hittar 2 spelbara, spelbar för mig innebär som alla vet, bra odds. Jag tror på Slevik seger hemma mot antagonisten Greåker till oddset 2,85. Jag tor även att Nor92 kommer att vinna hemma mot Sarpsborg till 2,60 gånger degen.


Det var det...dags att försöka sig på att sova nu.


Hejdå Hejdå!!

Av Andreas - 9 december 2009 08:00

Veckan rullar på. Har mycket på jobbet som vanligt. I måndags var det träning, jag var inte helt taggad och besvikelsen från söndagsmatchen hängde fortfarande kvar. Men det är väl så att när man minst förväntar sig det så blir det bra? För träningen fungerade riktigt bra och jag och Mange "synkade" bättre än på länge. Med Walle som tredje länk gick det riktigt bra. Det var kul helt enkelt! Som alla säkert vet så vill jag gärna lira med spelgeniet Mange, tyvärr så har vi väl inte presterat vad som förväntas av oss(jag ska skärpa mig Mange). Jag lägger mycket av skulden på mig själv då jag inte alls kommit upp i den nivå jag bör ligga på. Nu har vi spelat halva serien, laget har blandat och gett. Vi har kapaciteten att ligga högst i tabellen. Men inte fått fram det. Jag själv anser väl att jag har presterat på den nivå jag vill i 2st matcher hittills, Orminge hemma och Hammarbyhöjden borta. På tok för dåligt och någonting jag ska jobba för att ändra på. Inte alls godkännt att prestera i 2st matcher när halva serien är spelad. Jag håller fortfarande på att försöka anpassa mig till spelet som är i denna serie och även spelet vi spelar på i Bele. Har väl inte gått helt klockrent för egen del med den saken. Jag är faktiskt inte i så mycket sämre form än jag varit i div 1 dom senaste åren, utan jag måste bara höja mig helt enkelt. Men jag vet vad jag kan och jag tänker göra allt för att göra en bra andra halva av serien. Det är mitt mål. Första halvan av serien avrundar jag med ett betyg på mig själv: Icke godkännd.


Gick ut med lite fel information angående helgens match. Vi spelar inte i Kallhäll som jag skrev. Vi spelar borta i Torvalla Sporthall mot seriens formstarkaste lag, Vendelsö. Linder får komma hem till sina gamla jaktmarker. Så bra som han varit den senaste tiden och att han nu kommer "hem" till sin förra hall gör att jag tror att han blir matchens förgrundsfigur till helgen.


Kul att se att du läser bloggen Maront! Och mycket riktigt så var det Män som hatar kvinnor jag såg i Blu Ray. Den andra såg jag på vanlig DVD. Lycka till med plasten!


Juve åkte på en tung torsk mot Bayern igår. 1-4 på hemmaplan är inte ok! Trist...


Nu måste jag jobba.


Hejdå Hejdå!!



Av Andreas - 7 december 2009 11:14

Börjar bli en (tråkig)vana att säga att man är besviken. Men det är mitt intryck efter helgens match som vi spelade. Vi spelar oavgjort mot ett lag som vi enligt mig ska slå. Jakan spelar bra och efter sina resurser och oavgjort var nog rättvist. Vi har ett bollinnehav på ca 90-10 precis som vanligt egentligen. Men vi hotar inte speciellt mycket ändå(där får självklart vi forwards ta åt oss lite kritik). Ska jag vara ärlig så föredrar jag nästan att spela som tex Jakan. Lyft på forwards som drar, snabbba spelvändningar. Det är min melodi. Vi trummar på på tre formationer hela matchen. En styrka i sig, vi har ett riktigt jämnt och bra lag. På ett sätt förstår jag varför vi gör det, för ingen var sämre än någon annan i vårat lag. Alla tre linorna var jämnbördiga. Så det är svårt för tränarna att gå ner på folk. Men jag anser inte att man ska gå ner på folk för att någon är dålig. Utan jag ser det som en signal till laget och gubbarna man ger förtroende att nu ska vi vända det här, vi går för seger. Oavsett vilka som spelar så tycker jag att man ska agera när det står 3-3 i sista perioden mot ett lag som vi ska slå. Nu är jag kanske lite väl kritisk och jag vet att det är "lätt att vara efterklok". Men jag blir bara så förbannad när vi nu dom två senaste omgångarna har "gett" bort 5 poäng.


Självklart vill jag bara påpeka att förmodligen ligger den största besvikelsen på mig själv. Jag ställer höga krav på andra, men ännu högre på mig själv.


Men allt är inte bara skit. Man måste kunna hitta positiva saker också. Vårat Powerplay börjar äntligen att fungera och mot Jakan såg det faktiskt ganska bra ut.


Nog om detta...


Nu är det bara att ta nya tag. En ny tuff arbetsvecka väntar bland annat.


Har även hunnit med att se Stieg Larsson filmerna, Män som hatar kvinnor och Flickan som lekte med elden. Bra filmer! Såg den ena på Blue Ray. Vilken sjukt bra bild det blir!


Juve slog Inter i helgen! Underbart! Pool orkar jag inte prata om, börjar lessna nu... Kul att ligan är över för Pools del innan den ens har börjat... Blir så trött!


I torsdags tränade jag med Hässelby. Kändes helt ok. Mycket fys(tack för det Mörken) och en hel del två-mål. En bra träning helt enkelt. På något sätt gör jag mig själv mer rättvis på Hässelbyträningarna. Jag måste helt enkelt höja mig på både träning och matcher med Bele nu. Upp till bevis!


Fredagen var trevlig, helt klart! Skönt att träffa massa gamla innebandyprofiler på kvällen.


På söndag väntar match i "hallen som gud glömde". Kallhällssporthall. Jippi! Men nu är faktiskt hallen skitsamma, nu är det dags att börja vinna igen!


Hejdå Hejdå!!



Av Andreas - 3 december 2009 07:15

Uppdateringarna har blivit lidande här på bloggen. Får mestadels skylla på jobb. Har varit mycket nu, åkt ca 100mil på 2 dagar och haft sena kvällar. Mer kommer det att bli, julen är ju "vår tid"....


I söndags lirade vi match och förlorade, mer tänker jag inte säga om det så förstår man kanske hur det kändes....


På söndagkvällen samlades laget i klubbhuset(även fast vi kanske inte var värda det) och kollade på El Clasico. Zlatan avgjorde och cirkeln var sluten. En riktigt tung dag avslutades riktigt bra. Var kul på kvällen och man får tacka alla inblandade som såg till att göra det möjligt. Extra tack till ordförande Kubat! Tur att vi gjorde detta. Känner att jag inte hade varit världens trevligaste hemma efter förlusten tidigare på dagen...


Träningsveckan har flytit på bra. Känns helt ok just nu för egen del. Derby på söndag, ska bli grymt kul. Och som vanligt så kommer vi att möta ett lag, som precis som alla andra lag i serien, gör allt för att slå just oss.


Undrar varför alla lag verkar hata oss? Hata kanske är att ta i, men alla lag vill verkligen slå oss. Tycker inte att vi varit direkt kaxiga i våra uttalanden? Har vi uttalat oss alls?


Imorgon ska jag på en konsert där jag inte ens tänker nämna namnet på bandet som lirar. Trodde aldrig att jag skulle gå på en liknande konsert. Jag lyssnar på band som Metallica, Iron Maiden med flera. Men trevligt sällskap gör att valet inte var svårt. Jag, Mange L, Chrisse, Pelle och Rille ska gå. Ska bli kul faktiskt!


Har fått erbjudande om att träna med en SSL klubb. Inget jag beslutat mig om ännu. Och inget jag har "vädrat" med min klubb. Men det känns onekligen spännande.


Kollade Caperiotäby mot T/T senast. Ingen jättematch av Caperio. Men å andra sidan är det ju så att man ställer väldigt höga krav på dom. En stor styrka att ändå, enligt mig, ganska kontrollerat hämta in tre poäng i en tuff bortamatch mot ett lag i poängbehov. Rickie känns het och sätter chanserna som ges. Joppe såg stabil ut men fick återigen en 2:a av magget. Fortfarande ingen 3:a eller högre. Jag har "skumpan" på kylning ett tag till... När väl betyget blir högre ska vi fira.


Älvsjö spelade återigen in en hel del pengar till mig. Hade bara Älvsjö kvar på min trippel som gav nästan 16 gånger pengarna. Bara Älvsjö stod i 4,10 gånger degen! Älvsjö låg under en bit in i sista perioden men vände och vann med uddamålet. Sista målet inslaget med 4 sekunder kvar att spela!! För ca 1 månad sedan avgjorde Älvsjö med 13 sekunder kvar och jag kunde åka och köpa ett PS3 med en massa tillbehör. Snacka om att jag haft flyt, snacka om att Älvsjö lirat in pengar till mig. Funderar nästan på att skicka en bukett blommar till laget... Så återigen, ett STORT TACK till Älvsjö!


Appropå Älvsjö så vände och vann man igår tyvärr mot Hässelby som inkasserade sin 6:e raka förlust i serien. 7-6 vann dom med sedan Hökarna haft ledningen med både 5-3 och 6-4. Ett steg i rätt riktning för hökarna iaf. Kom igen nu Hawks! Vändningen kommer med fortsatt hårt slit.


Nu väntar återigen arbete.


Hejdå Hejdå!!



Ovido - Quiz & Flashcards