Alla inlägg den 7 mars 2010

Av Andreas - 7 mars 2010 21:59

Helgen går mot sitt slut. Alltid lika tungt med söndagskväll på något sätt.


Seger igår mot Sollentuna, 8-6. Vi leder med 7-2 och 8-4 men vår vana trogen så släpper vi in motståndarna i slutet. Detta är en match där vi bör vinna stort, vi är för dagen klasser bättre än Sollentuna. Har svårt att förstå hur vi kunde förlora mot dom vid förra mötet? Anmärkningsvärt från matchen var att en spelare i Sollentuna skallade mig på näsan efter avblåsning, alla såg det. Sollentunas för övrigt mycket duktiga keeper bad om ursäkt å spelaren vägnar. Den enda i Sollentunalaget som var lite vettig och som såg hela situationen. Övriga Sollentunaspelare tyckte att jag skulle åka ut... Den inblandade spelaren spelade inget mer i matchen sen, vet inte om det var pga vad som hände. Men i sånt fall var det ett riktigt bra agerande av Sollentunacoachen! Två saker förbryllar mig stort. Nr:1, Är lite orolig för den psykiska hälsan hos Sollentunaspelaren som även i utvisningsbåset hade svårt att förstå vad han hade gjort för fel?! Hoppas verkligen att han skojade? Avdelning saknad verklighetsuppfattning! Nr:2, Domaren säger till mig att han ser hela situationen, och delar ut en 5 minutersutvisning?! Är det inte mer än 5 minuter för en dansk skalle?? Brukar inte gnälla allt för ofta på domarna, men igår var båda lagen rörande överens om den väldigt svaga insatsen från domarna. Men jag vet att det är svårt att dömma och alla kan ha en dålig dag, dessa herrar har faktiskt varit bra när vi haft dom tidigare.


Anmärkningsvärt är också att ca 45 min före matchstart i lördags hade vi inga målvakter alls på plats. Viktor tog en chansning om att matchen var på söndagen. Och Östman åkte i Saaben med Mange och Pelle, och den bilen har inte varit i tid till en enda match eller träning iår, och i lördags slog dom nytt "sen-ankomst-rekord". Tror även det måste vara rekord att inte ha lyckats passa en enda tid iår? Men jag är bara glad att dom kom. Duktiga spelare som vi behöver. Mange lurade mig kvällen innan och sa att han inte skulle vara med, jag var smått irriterad innan jag fick reda på att han drev med mig.


SB Innebandy gjorde sitt för att hjälpa oss till en kvalplats mot högre höjder, man bortaslog Vendelsö med 3-1. Tack för den! Jakan var även dom på väg att ge oss ännu mera hjälp då man med 10 min kvar ledde mot Orminge, men på 40 sekunder kvitterade Orminge samt slog in resultatet 3-2. Därmed är Orminge klara för kval, stort grattis! Se till att göra ert jobb mot Vendelsö i sista omgången nu! Så får vi göra ett försök att slå ett Jakan i poängbehov. Aldrig lätt med derbyn.


AIK tog ännu en titel i fotbollen igår! Ingen höjdarmatch att bevittna. Men alla titlar är välkomna. Speciellt när man slår Göteborg varje gång det står en titel på spel.


AIK Hockey är klara för kvalserien! Kom igen nu, greja det här!


Järfälla åkte, som jag tippade innan säsongen, ur SSL. Jag lider faktiskt med laget. Man har ett väldigt ungt och intressant lag, skulle behöva lite mer rutin bara så är man nog fort tillbaka i finrummet igen. Bara att bryta ihop och komma igen!


Caperiotäby vann SSL. Stort grattis! Tycker att laget känns mer fokuserat och samspelt än på länge. Tror att man tar sig hela vägen till Globen igen, och väl där kan allting hända! Lycka till vidare!


Hässelby tog en otroligt viktig seger igår mot Lesjöfors/Filipstad. 7-2 och man ligger nu på kvalplats för att hålla sig kvar. MAn har allt i egna händer när man i sista omgången möter Älvsjö borta. Kom igen nu Hawks!


För övrigt var det "bjudodds" på ett antal matcher i helgen. Nämnda Hässelby stod i 1,95. Slevik som slog Sveiva i innebandyslutspelet i Norge med 10-3 stod i 1,85. Och Fjerdingby i samma slutspel stod i 2,30 borta mot Greåker, seger med 4-2. Ledsen att jag inte tipsade om dessa här. Ska försöka lägga in lite mer speltips här igen, var ett tag sedan nu.


Var och bowlade med sonen idag, riktigt kul med Bowling faktiskt. Fast är det inte lite dyrt?


Kommentarsvar:


>>>Maront, Sorry men melodifestivalen är något som jag av någon anledning har blivit fäst vid. Hoppas att du kan förlåta mig och fixa Metallicaplåtar ändå vid nästa tillfälle? Såg inte dig i hallen igår? Vart tog du vägen?


>>>Mörk, Kan absolut hålla med dig. Men i vilken klubb menar du då? ;)


>>>Burgic, Alltid kul med fotboll igen, i synnerhet med AIK såklart! Bara att erkänna att man köpte melodifestivalenskivan. Kul som vanligt att du läser och skriver här. En av mina trognaste läsare tror jag!


Ha en bra vecka!


Hejdå Hejdå!!





Ovido - Quiz & Flashcards