Alla inlägg den 1 mars 2009

Av Andreas - 1 mars 2009 19:34

Ett stort grattis vill jag skicka till min gamla klubb i Norge, Slevik IBK. Man klarade igår, via seger i sista omgången, nytt elitseriekontrakt. Helt underbart! Slevik är en av dom mest anrika klubbarna i landet och har länge varit ett topplag. Nu har man genomgått ett ordentligt generationsskifte vilket har medfört att man krigat i botten av tabellen. Men som sagt, i och med segern igår är man klara för fortsatt elitseriespel nästa säsong! Jag är väldigt glad för det!


Hejdå Hejdå!! 

Av Andreas - 1 mars 2009 13:06

Så var serien avslutad. Vi hamnar på en sjunde plats i serien, något vi självklart inte är helt nöjda med. En närmare summering får jag ge mig på lite senare.


Vi förlorade gårdagens match mot Onyx med 3-4 efter sudden. Känns riktigt bittert med tanke på hur matchen såg ut. Visst Onyx kanske inte var helt laddade inför denna betydelselösa match. Men förusättningarna var detsamma för oss och vi var klart bättre än Onyx igår. Vi gör faktiskt en riktigt bra match och visar att vi inte bör sluta på en sjunde plats i den här serien. Allt för besviken är jag alltså trots allt inte ändå. Visst, aldrig kul att förlora. Speciellt inte på det sättet som vi gjorde igår. Vi leder med 3-2, Onyx tar ut keepern och kvitterar med 17 sekunder kvar att spela. Sedan avgör man en halvminut in i sudden, bonuspoängen till Nyköpingslaget. Hmm jag känner igen scenariot.... Har hänt liknande i tidigare matcher iår. Hur som helst, grattis till suddensegern Onyx!


På något konstigt sätt speglar gårdagens match våran säsong iår. Vi är klart bättre än Onyx och spelar riktigt bra. Men i slutändan står vi ändå där som förlorare.... Målramen spelar oss återigen ett spratt igår, börjar nästan bli löjligt. Vi hade sju träffar i ramen igår. Niclas "Virgin" Eriksson hade tre träffar i virket bara han. Men som jag sagt tidigare kan vi inte skylla på någon annan än oss själva.


Det var första gången jag såg Onyx spela igår. En trevlig nykomling som redan vuxit i div 1 kostymen ordentligt. Man har några toppar i laget, där jag framförallt blev imponerad av kvicke Rabi Kahlaji.


I vårat lag spelar Mackan Davidsson återigen väldigt bra i målet. Niclas "Virgin" Eriksson var också väldigt bra i mina ögon, trots tre skott i ramen.


Kvällen igår spenderades hemma hos Joppe med familj. Vi kollade melodifestivalen och tog det lugnt. Åt en ruskigt god kycklinggryta som Joppe slängt ihop.


Idag bär det av hem till Joppe igen då hans som har fyllt 2år. Kalasdags med andra ord.


Lider med AIK keepern Maanoja. Han bröt benet på ett läskigt sätt igårdagens träningsmatch mot Assyriska. Tråkigt! Jag vet hur det är....


Stefan "Keegan" Andersson har sista matcherna gjort comeback hos oss i Hawks. Innan gårdagens match mot Onyx tipsade jag honom om att lira på Liverpool torsk. Mycket riktigt blev det så. En inte helt oväntad reaktion för Pool, efter segern mot Real, som även signaturen Del Piero nämnde bland kommentarerna här.


En ny arbetsvecka väntar. Bland annat Norrköping, Falun och Borlänge står på schemat för min del.


Nu inväntar jag bara min nya operationstid. Vill få det överstökat nu så att jag kan börja träna igen. Saknar att träna!


Får även passa på att erkänna att jag hade fel gällande vilket lag som skulle få kvala i vår serie. Handen klarade sig kvar efter seger borta mot Skoghall, samtidigt som Finspång förlorade hemma mot Karlstad. Men jag tror att Finspång har större möjligheter att klara sig kvar via kval än vad Handen skulle ha haft. Så jag tor att det bara blir Surahammar och Åkersberga som lämnar vår serie.


Ha en bra vecka!


Hejdå Hejdå!!







Ovido - Quiz & Flashcards