Alla inlägg under mars 2010

Av Andreas - 12 mars 2010 08:15

Hässelby klarade sig till Allsvenskt kval igår trots att man förlorade med 8-6 borta mot Älvsjö. Mycket tack vare att Örebro höll undan mot Lillån och vann i sudden. Nu grejade man kvalplatsen på målskillnad mot Lesjöfors/Filipstad. 3 mål skilljde lagen åt till Hässelbys fördel. Snacka om marginaler! Tycker ändå att Hässelby borde ha vunnit borta mot ett Älvsjö som inte hade något att spela för. Jag följde faktiskt både Älvsjö-Hässelby och Örebro-Lillån live via innebandy.se. Och jag följde matcherna från start till slut. Hyfsat nervös kan jag ju bara meddela. Hade Lillån petat in en enda boll i slutet så hade äventyret varit över för Hässelbys del. Hade vid det tillfället inte en tanke på att Lesjöfors/Filipstad kunde ösa in mål och gå förbi Hässelby. Så alltså var det också "tur" att man "bara" förlorade med 2 bollar mot Älvsjö igår. Riktigt jobbigt att följa matcherna igår, men jag var glad när jag kalkylerade fram att Hässelby grejade kval!


Hur som helst väntar nu ett kval mot Westervik. Blir ruggigt spännande. Utan att veta allt för mycket om Westervik så tror och hoppas jag på Hässelby. Vinnaren av dessa två lag får sedan bege sig upp till norrland för att möta antingen Team Thorengruppen med Andreas Carlbom i spetsen eller Sandåkern. Kom igen nu Hawks!


Bara fredagens jobb kvar, sedan helg! Riktigt skönt som vanligt.


Nu måste jag jobba.


Hejdå Hejdå!!

Av Andreas - 11 mars 2010 16:49

Har inte bloggat på hela veckan, har helt enkelt inte haft orken att göra det. Vet inte vad det är men jag har varit helt slut hela veckan. Tror jag har en ruggig sömnbrist just nu, annars vet jag inte vad det är.


Två träningar har avverkats i veckan. Samma där, jag har varit helt slut i kroppen och inte orkat prestera nämnvärt. Men känslan inför helgens avgörande är iaf bra. Truppen känns enad och taggad. Hoppas att vi klarar av att göra vårt, vad som händer i Orminge-Vendelsö matchen kan vi ju inte påverka. Tror att Jakan kommer att spela snarlikt som många andra lag vi mött iår, lågt försvarsspel med långbollar. Viktigast för oss blir att ha tålamod, då bör vi ha en bra chans till 3 poäng.


Östman har tjatat om bättre med uppdateringar här, jag ska göra vad jag kan. Apropå Östman så slet han helt sonika upp ett par stringtrosor ur träningsväskan i veckan. Först sa han att det var syrrans, sedan var det mammas. Dom brukar tydligen fastna i hans målvaktsbyxor när mamma tvättar och sedan packar hans väska inför varje träning.... Vad är värst, stringen eller att mamma packar väskan? Samme man lyckades även slänga sin handduk på golvet i duschen i måndags, och inte bara på golvet utan på brunnen där allt smutsvatten rinner ut, fräscht att torka sig med den dyngsura hadduken...


Kvartsfinalerna i SSL ska starta här kommer mitt tips:


Caperiotäby-Balrog     3-0 i matcher

Storvreta-Dalen          3-0 i matcher

AIK-Falun                    3-2 i matcher

Warberg-Helsingborg   3-2 i matcher


I Globen möts Caperiotäby-Storvreta.


Bollstanäs åkte i veckan ur div 2. Trist för mina gamla lagkamrater från GAIK/Väsby tiden. Vad händer med innebandyn i kommunen nu?


Hässelby spelar ikväll viktig match borta mot Älvsjö. Jag tror att man grejar kvalplatsen. Såg nu att Älvsjös och seriens skyttekung Daniel Hinks inte är anmäld till spel. Han har 44 mål på 21 matcher, positivt för Hässelby. Blir ett intressant kval där man kan få möta tidigare Hässelbyspelaren Victor Gärdebrandts Westervik.


Min gode vän Kjell Egil tippade att Greåker skulle slå Fjerdingby på bortaplan senast i det norska innebandyslutspelet. Mycket riktigt vann Greåker till oddset 3,90!


Slevik spelar ikväll kvartsfinal nummer 3 mot Sveiva. Jag håller tummarna och oddset 1,70 är helt ok på Slevik. Använd den med 1,95 på hemmaseger för Greåker imorgon på Nordicbet.


Hässelby stod tidigare i veckan i 3,90 borta mot Älvsjö. Nu såg jag att det är nere på 3,10. Kryss eller tvåa skulle jag chansa på här. Motivation kan slå klass.


Ska väl även avslöja att jag på lördag ska till Globen på dan för att se melodifestivalen genrep. Sedan blir det hem och kolla på tv:n på kvällen. Men det stora för mig är inte den svenska finalen, det är Eurovisionfinalen som är det roliga. Balkanländerna brukar vara grymma. Bryr mig faktiskt inte så mycket om Sverige i dom finalerna, brukar alltid vara så dåliga bidrag från Sverige. Men om Tiomoteij går dit så ska jag heja!


Har lagt in en ny länk till höger bland länkarna. Min gamle vän Micke Maront har startat en intressant blogg som jag kommer att följa. För dom som, precis som jag, gillar Metallica så har ni kommit till rätt blogg om ni tittar in där.


>>> Simon, Kul att se att du har hittat hit! Hoppas allt är bra med dig borta i Norge. Och nej, jag använder inte facebook och kommer aldrig att göra. Jag är en stark motståndare till det påhittet.


>>> Mörken, Precis som Ole-R skrev så var det verkligen en ruggig skallning du åkte på av Ketil Kronberg borta i Norge... Lite lustigt även att det som orsakade situationen var att jag bland annat gjorde mål på Erik Fogdegård i Holums mål. Idag spelar jag med Erik här hemma... Och ja, han kommer ihåg situationen...


Nu ska jag äta våfflor med sylt och grädde!


Hejdå Hejdå!!





Av Andreas - 7 mars 2010 21:59

Helgen går mot sitt slut. Alltid lika tungt med söndagskväll på något sätt.


Seger igår mot Sollentuna, 8-6. Vi leder med 7-2 och 8-4 men vår vana trogen så släpper vi in motståndarna i slutet. Detta är en match där vi bör vinna stort, vi är för dagen klasser bättre än Sollentuna. Har svårt att förstå hur vi kunde förlora mot dom vid förra mötet? Anmärkningsvärt från matchen var att en spelare i Sollentuna skallade mig på näsan efter avblåsning, alla såg det. Sollentunas för övrigt mycket duktiga keeper bad om ursäkt å spelaren vägnar. Den enda i Sollentunalaget som var lite vettig och som såg hela situationen. Övriga Sollentunaspelare tyckte att jag skulle åka ut... Den inblandade spelaren spelade inget mer i matchen sen, vet inte om det var pga vad som hände. Men i sånt fall var det ett riktigt bra agerande av Sollentunacoachen! Två saker förbryllar mig stort. Nr:1, Är lite orolig för den psykiska hälsan hos Sollentunaspelaren som även i utvisningsbåset hade svårt att förstå vad han hade gjort för fel?! Hoppas verkligen att han skojade? Avdelning saknad verklighetsuppfattning! Nr:2, Domaren säger till mig att han ser hela situationen, och delar ut en 5 minutersutvisning?! Är det inte mer än 5 minuter för en dansk skalle?? Brukar inte gnälla allt för ofta på domarna, men igår var båda lagen rörande överens om den väldigt svaga insatsen från domarna. Men jag vet att det är svårt att dömma och alla kan ha en dålig dag, dessa herrar har faktiskt varit bra när vi haft dom tidigare.


Anmärkningsvärt är också att ca 45 min före matchstart i lördags hade vi inga målvakter alls på plats. Viktor tog en chansning om att matchen var på söndagen. Och Östman åkte i Saaben med Mange och Pelle, och den bilen har inte varit i tid till en enda match eller träning iår, och i lördags slog dom nytt "sen-ankomst-rekord". Tror även det måste vara rekord att inte ha lyckats passa en enda tid iår? Men jag är bara glad att dom kom. Duktiga spelare som vi behöver. Mange lurade mig kvällen innan och sa att han inte skulle vara med, jag var smått irriterad innan jag fick reda på att han drev med mig.


SB Innebandy gjorde sitt för att hjälpa oss till en kvalplats mot högre höjder, man bortaslog Vendelsö med 3-1. Tack för den! Jakan var även dom på väg att ge oss ännu mera hjälp då man med 10 min kvar ledde mot Orminge, men på 40 sekunder kvitterade Orminge samt slog in resultatet 3-2. Därmed är Orminge klara för kval, stort grattis! Se till att göra ert jobb mot Vendelsö i sista omgången nu! Så får vi göra ett försök att slå ett Jakan i poängbehov. Aldrig lätt med derbyn.


AIK tog ännu en titel i fotbollen igår! Ingen höjdarmatch att bevittna. Men alla titlar är välkomna. Speciellt när man slår Göteborg varje gång det står en titel på spel.


AIK Hockey är klara för kvalserien! Kom igen nu, greja det här!


Järfälla åkte, som jag tippade innan säsongen, ur SSL. Jag lider faktiskt med laget. Man har ett väldigt ungt och intressant lag, skulle behöva lite mer rutin bara så är man nog fort tillbaka i finrummet igen. Bara att bryta ihop och komma igen!


Caperiotäby vann SSL. Stort grattis! Tycker att laget känns mer fokuserat och samspelt än på länge. Tror att man tar sig hela vägen till Globen igen, och väl där kan allting hända! Lycka till vidare!


Hässelby tog en otroligt viktig seger igår mot Lesjöfors/Filipstad. 7-2 och man ligger nu på kvalplats för att hålla sig kvar. MAn har allt i egna händer när man i sista omgången möter Älvsjö borta. Kom igen nu Hawks!


För övrigt var det "bjudodds" på ett antal matcher i helgen. Nämnda Hässelby stod i 1,95. Slevik som slog Sveiva i innebandyslutspelet i Norge med 10-3 stod i 1,85. Och Fjerdingby i samma slutspel stod i 2,30 borta mot Greåker, seger med 4-2. Ledsen att jag inte tipsade om dessa här. Ska försöka lägga in lite mer speltips här igen, var ett tag sedan nu.


Var och bowlade med sonen idag, riktigt kul med Bowling faktiskt. Fast är det inte lite dyrt?


Kommentarsvar:


>>>Maront, Sorry men melodifestivalen är något som jag av någon anledning har blivit fäst vid. Hoppas att du kan förlåta mig och fixa Metallicaplåtar ändå vid nästa tillfälle? Såg inte dig i hallen igår? Vart tog du vägen?


>>>Mörk, Kan absolut hålla med dig. Men i vilken klubb menar du då? ;)


>>>Burgic, Alltid kul med fotboll igen, i synnerhet med AIK såklart! Bara att erkänna att man köpte melodifestivalenskivan. Kul som vanligt att du läser och skriver här. En av mina trognaste läsare tror jag!


Ha en bra vecka!


Hejdå Hejdå!!





Av Andreas - 3 mars 2010 22:22

Träningen i måndags var som vanligt folktom. 12 utespelare + 1 målvakt. Så jävla tråkigt rent ut sagt. Av dessa 12 utespelare var 2st juniorer samt legenden Tårtan. Alltså var det i praktiken 9 spelare från "ursprungstruppen" där. Jag orkar inte kommentera det något mer. Tycker bara att det är märkligt att när vi går in i ett avgörande slutskede, ja då försvinner mer än halva truppen?!


Igår åkte jag tidigt på morgonen till Norrköping för jobb, fortsatte sedan till Linköping och övernattade där. Jobbade i Motala och Linköping idag för att sedan bege mig hem till den vackra huvudstaden.


Hade problem att sova på hotellet igår natt. Råkade nämligen köpa en dricka som var en koffeindryck. Låg och zippade på den framför tv:n.... sedan läste jag på flaskan att det var en koffeindryck. Lyckat att somna med den i kroppen...


Idag köpte jag nya Melodifestivalskivan. Lyssnade i 3 timmar i bilen. Börjar kunna låtarna nu...


Tränade som vanligt ikväll. Idag var det nog rekord i antal spelare sett till dom senaste 3-4 veckorna. 15st var vi! Dock fick coach Tom kliva in i kassen då Östman är sjuk. Jag tror att det handlar om nervositet inför hans födelsedag imorgon. Grattis i förskott Östman!


Nu e jag sjukt trött.


Hejdå Hejdå!!

Ovido - Quiz & Flashcards