Alla inlägg under december 2007

Av Andreas - 7 december 2007 13:23

Jag gnällde lite på att Gaik-Ola alltid kallar oss i Hässelby överskattade. Har här saxat in Olas svar på sin blogg:


Apropå Hässelby. Bom-bom Boris, ta de inte så hårt att jag tycker ni är överskattade. Vad vet jag? Du ser ju hur mina travtips går. Det jag menar med överskattade är att många lag har alldeles för stor respekt för Er och spelbolagen sätter alltid Er i sjukt låga odds.


Ett svar som jag tycker är en bra förklaring till vad du menar "grino". Många lag verkar ha stor respekt för oss, speciellt i Hässelbyhallen där alla lag vi mött hittils har varit tok-defensiva! Vi ligger även sjukt lågt i odds på alla våra matcher vi spelar, vi har bara varit "underdogs" 2 matcher i år, och det var mot Västerås borta och Örebro hemma. Annars ligger vi väldigt lågt i odds hela tiden. Vi har vid ett tillfälle haft samma odds vid seger som motståndarna, och det var borta mot Älvsjö.


Annars hoppas jag att Ola gör comeback i helgen borta mot Skoghall! Kan säkert bli lite Powerplay på Ola? Minns Mikael Lemker när han var tränare för Hässelbys herrar för ett antal år sedan, han lirade bara PP.....


Undrar om Binge(tränare Caperio/Täby) inte skulle ta och svida om och börja "knäsurfa" igen, hade vart grymt kul att se! Kanske skulle Anders Mörk i Hässelby också göra comeback, så att man kan få återuppleva äkta "coast to coast" innebandy!


Ser ut som att det går mot ett besökar rekord på min blogg idag? Kul! Får väl tacka Johan Sjöstrands blogg för det(länk på höger sida här). Han har nämnt att vi båda två uppmärksammade innebandymagazinets smått humoristiska inlägg om arenamatcher i tv...... Han skrev även något om att jag har en utmärkt blogg....man tackar och bockar...och säger tackdetsamma!



F-n vad många inlägg jag skrivit idag.....måste vara rekord det med! Kan det vara så att man är sugen på helg här på jobbet....


Nä, nu måste jag göra lite nytta här!!!

Av Andreas - 7 december 2007 12:17

Glömde att nämna att det blivit ännu en förändring i våran trupp i veckan. Stefan "Keegan" Andersson har 31 år gammal bestämt sig för att lägga klubban på hyllan. Keegan är en av dom största spelarna/målskyttarna i Hässelbys historia! Keegan har valt att ta klivet in i båset för att assistera huvudtränare Anders Mörk.


Läste även på Kimmo Eskilinens blogg på Warbergs hemsida efter matchen mot Caperio/Täby. Han tyckte definitivt inte att det var något matchstraff för det han gjorde!? Märkligt!! Jag håller med honom om att han inte drog någon armbåge på Larsson, men hans crosschecking i nacken på Larsson är utan tvekan ett matchstraff 3!!! Jag hoppas att han får flera matchers avstängning! Kan faktiskt hålla med Kimmo i en sak, och det är att Dalbjer borde haft en utvisning han med, inte matchstraff, men en utvisning. Jag tycker att hela situationen egentligen bara skulle slutat med ett matchstraff för Kimmo och inget mer, kan även köpa en U2 för Larsson i värsta fall.


Ska bli intressant att se om vår nya ass. coach Keegan står i båset med kostym till helgen? Han har haft fin kläder på träningen hela veckan.


När ett sånt beslut kommer från en gammal medspelare så förstår man att "karriären" inte vara för evigt. Jag tycker iof att jag fortfarande har mycket att bidra med på planen än så länge, och känner mig inte sämre nu än tidigare.... Men när stunden kommer så vill jag ta över ett lag som coach, jag har många tankar och ideèr som jag skulle vilja prova. När jag tänker efter så skulle jag nog vilja göra en Urban Karlsson i Dalen, alltså vara både sportchef och tränare, helt klart!


Undrar om Urban Karlsson ringer eller skickar ett mail till sig själv när han sparkar sig själv som tränare......


Ha det!!

Av Andreas - 7 december 2007 09:15

Serien vänder och vi möter Lillån igen, hemma i Hässelbyhallen på Söndag kl. 13.45


Lillån mötte vi i seriepremiären och det är svårt att dra några direkta analyser av den matchen som vi vann ganska komfortabelt med 6-2. Lillån lär ha förändrat en hel del i sitt spel sedan seriestarten, och så har man även bytt tränare, vad det nu innebär? Vi ska ändå inte koncentrera oss på motståndarna nu utan vi måste koncentrera oss på vårat egna spel. På gårdagens träning gick vi igenom lite boxplay och powerplay, vilket kan vara nyttigt för oss då det som vanligt är en betydande del av spelet. Jag tror att vi ska kunna spela hem 3 poäng i helgens match om vi spelar ett tuffare försvarsspel och är med från start i matchen. Vi kommer förmodligen att få möta ett uppställt och tufft spelande försvar, som så många gånger förr denna säsong i Hässelbyhallen. Detta gör att vi måste ställa om i våra kontringar mycket snabbare än vad vi gjort tidigare, när läge ges måste vi vända spelet direkt! 3 poäng är det enda som gäller till helgen och vi kommer att få slita hårt för att få dom!


                                 -----------------------------------


* Läste precis om Viking Romas satsning mot Europa Cupen. Tycker personligen att det är en kul grej och jag hoppas det går bra för dom. Men om jag ser till ett helhets perspektiv tycker jag att det ger sporten och Europa Cupen en parodistämpel! Jag skulle vilja se detta hända i fotbollsallsvenskan......Johan Mjällby bestämmer sig för att plocka ihop lite gamla lirare och ställa upp i Svenska Cupen!? Sedan går dom hela vägen till final, där dom vinner och sedan splittras laget igen. Nej, känns skumt att det går att göra något sådant. Inget regelbrott, men bara skumt.....


* På träningen igår kom våran juniorvärldsmästare Niclas "Virgin" Eriksson med tidernas fetaste solbränna!? Han var mer bränd på låren och röven än vad jag(och jag är rödhårig) någonsin har varit! Han hade för första gången i sitt blott 17 åriga liv provat på att sola solarium! Tipset är att nästa gång prova att skruva ner lite på timern, eller spara veckopengen till Lördagsgodiset istället......Är det inte åldersgräns på att sola solarium?


* Helg snart, helt underbart! Jag ska ta det otroligt lugnt i helgen och bara umgås med familjen.


* Har en stark magkänsla att Skoghall skräller mot GAIK i helgen.....Men mina innebandytips brukar ju vara kass.......


* Ikväll lär man bli tvingad av damen att se Idolfinalen, men med lite snacks och julmust ska jag väl klara mig igenom den.


* Maimon Abdallah förtjänar ett stort TACK! Då han igår kom förbi mitt jobb och hämtade min bil på morgonen, körde den till sin verkstad och lagade den för att sedan köra tillbaka den till mig. Maimon är som vanligt grymt snäll och jag är glad att jag heter Andreas Dahlgren och inte Andreas Johansson(Falun)......


* När vi ändå är inne på Nisse i Falun....vad gör han i det svenska landslaget!? Någon som skall "märkas" i Finland?


Ha det!


Av Andreas - 6 december 2007 08:55

Nedan följer odds samt kommentarer inför helgens innebandy. Oddsen är hämtade från www.nordicbet.com.


                                                  1               X               2

Skoghall-Gaik                           3,45          6,65          1,40

- En match där jag plockar ut omgångens första skräll. Gaik vann lätt förra gången dessa lag möttes, men det är svårare att hämta poängen  borta mot Skoghall. Skoghall har även höjt sig en aning sedan serien startade, och Gaik har kanske inte lika mycket medvind nu som tidigare? Skoghall seger 7-5.


Handen-Karlstad                     5,10           8,00          1,20

- Karlstad är bättre än Handen helt enkelt. Karlstad har även vana från parkett, så Torvalla hallens golv borde inte vara något problem. Handen går riktigt tungt just nu och förlorar igen. Karlstad seger 7-4.


Hässelby-Lillån                       1,15           8,60           5,85

- Vi tog första segern på 5 omgångar senast mot Handen. Med en seger i ryggen och nyvunnet självförtroende så vinner vi denna match. Lillån har gått tungt senaste tiden och var även först i serien att sparka sina tränare inför förra omgången. Tror ändå på en tight match mot ett tufft spelande Lillån. Hawks seger 6-4.


Örebro-Åkersberga               1,20            8,00           5,10

- Åkersberga är ett par klasser sämre än topplaget Örebro. Örebro gnetar på med sitt defensiva men poäng vinnande spel. Örebro vinner 7-3.


Västerås-Tullinge                  1,10            9,25           7,20

- Västerås bör vinna detta, men får se upp för Tullinges starka offensiv. Västerås verkar oslagbara för tillfället? Men om Tullinge får ordning på defensiven kan man störa vilket lag som helst i serien. VIB seger 7-4.


Älvsjö-Finspång                    1,70             6,10           2,50

- Detta blir en riktigt jämn match tror jag. Finspång kommer stärkta av sin senaste seger mot Gaik. Älvsjö är även dom i bra form just nu. Lite fördel Älvsjö i och med hemmaplan. Men jag chanstippar krysset här, 5-5.


Helgens bästa spel enligt mig är följande:


Skoghall skräller hemma mot Gaik till fina oddset 3,45. Tyresö/Trollbäcken vinner borta mot Storvreta/Vesta i den Norra serien till oddset 2,05. Och Farsta vinner hemma mot KAIS/Mora till oddset 2,25, även den matchen i norra serien.  Även hemmastarka Alba bör slå Granlo hemma till oddset 1,80.


Som Ni ser ovan är det i princip bara högoddsare jag valt ut. Nordicbet bjuder inte på så feta odds längre, och då tycker jag att det är roligare att plocka ut lite skrällar.


                                        -----------------------


I går kväll tränade vi som vanligt, mitt lag vann två-målet med utklassningssiffror! Och hela veckan har gått i segerns tecken, plus att jag till och med har börjat sätta bollarna igen. Men det är förmodligen bara tillfälligt.....


Grymt kul att få spela med Joppe Nothèn igår kväll. Vi har inte spelat i samma lina på flera år, desto längre träningen gick desto mer började Joppe hitta sina grymma framspelningar till mig igen, riktigt kul! Nu saknas bara Hyvärinen i våran gamla junior lina.


Såg att Gaik Ola som vanligt tyckte att Hässelby är överskattade. Har faktiskt lite svårt att förstå det med tanke på dom senaste årens tabellplaceringar för Hawks. 2:a förra året, 3:a(?) året innan. Hawks har dom senaste åren legat i topp 3 i sin div 1 serie. Inför denna säsong har vi även förstärkt laget på flera positioner och bör således vara ett topplag. Diverse skador(självklart får man räkna med det) och lite "stolpe ut" har gjort att våran första halva av serien inte varit den bästa. Men det är långt kvar av serien och jag tror att vi kommer att klättra i tabellen!


Annars kan jag hålla med Ola om flopparna i Div 1 Norra. Farsta som alltid brukar vara ett topplag(överskattade?) går riktigt tungt, samma gäller förra årets överraskningslag Årsta. Sirius är kanske ändå den största floppen hittils i den Norra serien.


Höll på att skratta ihjäl mig när jag läste på Innebandymagazinets hemsida att matchen i Eriksdalshallen var den sista och enda stora arenamatchen som sändes i TV denna säsong!? Är Eriksdalshallen en stor arenamatch att jämföra med Cloetta Center, Scandinavium med flera stora arenor??? Aldrig!!


Nu ska arbetas! Fler inlägg kommer!



Av Andreas - 4 december 2007 08:28

Igår kväll efter träningen, där mitt lag för övrigt vann två-målet svin enkelt, var det hem och kolla på Warberg-Caperio/Täby på inspelad VHS kassett. En riktigt bra och tight match! Jag har alltid vetat att Peter Sjögren i Warbergs målet är duktig, men jag har aldrig förstått att han verkligen är nummer 1 i sverige, det förstår jag nu. Peter Sjögren var helt otrolig igår, Ramsin var också väldigt bra men Sjögren höll en högre nivå. Keeprarna visade att det är Sveriges två bästa målvakter som var i Sparbankshallen igår.


C/T tycker jag spelade ett riktigt bra försvarsspel matchen igenom och Warberg hade ruskigt svårt att komma till riktigt farliga lägen. Bollinnehavet hade nog Warberg, men det har dom flesta lag som möter ett kontrande C/T. Jag funderade igår när jag låg och kollade på matchen......Kristoffer Svensson måste ju ha sprungit ca 2mil på matchen igår, han slet kanon hårt byte efter byte, imponerande, men det måste vara tungt när han inte får ut så mycket mot bollskickliga backar i Warberg? Jag hade gärna sett Edlund ta klivet upp som spets och Dalbjer ner i boxen i den formationen igår, Edlund har mer speed och Dalbjer känns snäppet tuffare än Edlund i boxen.

Inte för att någon av dem var dåliga igår, men jag skulle vilja se Edlund lite högre upp i banan.


"Bråket" som uppstod i slutet av matchen igår med min gamla lagkamrat Christian "Larre" Larsson inblandad....... Hur f-n kan det bli matchstraff 3 på Larsson??? Han går in och slår på en retur och träffar keepern, en situation som uppkommer i princip i varje innebandymatch! 2 minuters utvisning kanske hade kunnat vara ok, men aldrig mer! Kimmo Eskelinen däremot bör bli avstäng fler matcher än Larsson, spelare brukar ju försvara sin keeper, men en crosschecking i nacken är inte ok! Tycker Kimmo uppträdde "grisigt" hela matchen. 


Caperio gör en bra match och utan en storspelande Peter Sjögren hade utgången kanske blivit annorlunda? Man ska väl även påpeka att Warberg faktiskt är riktigt bra! Grymt bollskickliga hela laget, och ett ruskigt bra passningsspel! Finns faktiskt inga svagheter i det laget som jag kunde se igår.


F-n vad man saknar taktiken att spela 2-2-1, har spelat det i 5 raka år innan jag kom till Hässelby. Även fast man har anpassat sig till mer traditionell 2-1-2 uppställning så saknar man 2-2-1 lite grand.


Idag skall jag till Maimon "öknens Maradona" Abdallah för att laga min bil. Lär väl bli en del snack om deras match igår.


Jag är inte avundsjuk på spelarna i SSL och Caperio/Täby, hörde att dom kom hem vid kl.05.30 i morse......Kul!


Skönt för Rickie att slippa bli matchens kalkon den här gången, nu blev det istället Dalbjer.



Av Andreas - 3 december 2007 16:29

Så var halva serien spelad och till helgen vänder serien igen. Det man kan tyda av första halvan är att det kommer att bli otroligt jämnt ända in på målsnöret om vilka lag som får lämna div 1 mellersta. Jag tar en vild chansning på Lillån och Handen. Även om 1:a platsen och biljetten till Superligan kan det bli kamp mellan Örebro och Västerås, även fast jag personligen tycker att det är klar fördel för Västerås som enligt mig är ett långt bättre lag än Örebro. Jag måste väl säga att jag håller med Kökeritz i Örebro om att inget lag är redo att ta klivet upp i Superligan. Klivet är alldeles för stort och inget av lagen är redo från våran serie, men det finns inget som säger att Västerås, om det nu blir dom, inte kan göra ett tappert försök iaf. Jag inbillar mig att VIB med sin arena, publik, och organisation ska kunna lyckas bäst.


För våran egen del är väl en 5:e plats inte helt enligt beräkningarna, men jag tror definitivt att vi kommer att ha ryckt upp oss ett par placeringar när serien avslutas. Sedan får vi se vad det innebär för slutplacering. Jag har lagt märket till en mindre bra tendens hos oss, vi har spelat 11 matcher sammanlagt, hemmafacit är: 5 matcher, 1 vunnen, 1 oavgjord(förlust i sudden), och 3 förluster. Alltså endast 4 poäng av 15 möjliga i våran egen hemmahall! På bortaplan har vi varit betydligt bättre: 6 matcher, 4 vunna, 1 oavgjord, 1 förlust. 13 poäng av 18 möjliga.


Hur man skall förklara att vi varit så dåliga på våran hemmaplan vet jag inte, den som har ett bra svar får gärna lämna det till mig......


Känns lättare att åka till träningen ikväll efter att äntligen ha vunnit igen. Nu är våran "svart November" månad över och vi är obesegrade i December......


Ska försöka spela in kvällens tv-match mellan Warberg och Caperio/Täby. Blir ett försök att spela in den på en gammal VHS apparat. Warberg är ju tokfavoriter, men ett C/T med en vinst i bagaget skall inte räknas bort.....

Av Andreas - 3 december 2007 08:44

Inför matchen har coach Anders bestämt sig för att vaska om i våra formationer. Vi startar med 3 helt nykomponerade femmor, vilket inte känns helt dumt med tanke på att vi har haft svårt att vinna sista tiden.

Effekten från omvaskningen blev så här i efterhand inte allt för stor då det egentligen bara var en formation som fungerade riktigt bra, den med Ekstam, Isen och Alex Rosenberg. Men alla formationerna gjorde ett klart godkänt arbete matchen igenom.


Första perioden känns ganska öppen med mycket chanser åt båda håll. Vi ska vara glada att vi går till pausvila med en 2-0 ledning då Eddie Ljungwe storspelar i målet! Vi bjuder på alldeles för mycket chanser och är lite väl nonchalanta i vårat försvarsspel.


I den andra perioden tar vi tag i spelet bättre och vi går ifrån Handen som redan känns tröttkörda(?). Handen orkar inte med vårat emellanåt höga tempo och som sista utpost spelar Eddie mycket stabilt. Ledning efter 2 perioder med 5-2.


Sista perioden blir mer en transportsträcka mot 3 poäng, vi stänger matchen ganska bra och Handen har inga krafter kvar att störa oss med. Kul för Mattias Norman som får hoppa in och göra 6-2 målet i öppen kasse med 1 sekund kvar att spela. Vi har ett par powerplay lägen där vi bör göra mål på några mycket bra chanser, men dålig skärpa kombinerat med en duktig Handen keeper stoppar oss.


Sammanfattning:


Vi gör inte en av våra bättre matcher men är ändå klart starkare än Handen. Man såg att det var ett tag sedan vi vann och vi är lite rädda emellanåt att tappa poängen som vi så rättvist vann. Vi spelar bortsett från den första perioden ett bra försvarsspel och spelvändningarna fungerar bra framförallt i den andra perioden. Powerplay spelet är bra och chanserna skapas, men det måste göras mål på dessa! Boxplay håller tätt även fast Handen får ett bra tryck på oss under utvisningen. Bäst i Hawks denna match var trots ett klart bättre Hawks än Handen, Eddie Ljungwe i vårat mål. Även "linan" med Alex Rosenberg, Henrik Ekstam och Christian Isaksson förtjänar ett omnämnande, och gjorde en mycket bra match!


PES-Open avgjordes på Lördags kvällen som jag nämnt tidigare. Där blev det en skrällseger då Pär "Pärlan" Olson vann finalen med sitt Liverpool mot storfavoriten Joppe Nothèn och hans Man. United. Joppe som i lottdragningen fick nummer 1 och alltså fick välja lag först av 12 deltagare. Själv fick jag nummer 11 och fick prova ett lag jag aldrig tidigare spelat med, Valencia. Anmärkningsvärt är att Pata Holmberg gick vidare till kvartsfinal som en av dom 2 bästa 3:orna, Pata hade på 3 gruppspelsmatcher 3st 0-0 matcher...... Jag fick möta Pata i Kvartsfinalen som jag tillslut med nöd och näppe kunde vinna med 3-2. I semi förlorade jag helt orättvist mot Pärlan då han gjorde mål på sitt enda skott på hela matchen på stopptid.... Jag, Joppe och Pärlan stod som segrare i våra respektive grupper. Turneringens förlorare som inte gick till slutspel var Michael "Pungen" Kristenssen och Isen. Även Chrisse hade en riktigt tung kväll och åkte ur i gruppspelet. Stefan "Keegan" Andersson åkte även han ut redan på gruppspelsnivå.


Kan väl tilläga att jag sent på natten fick den lysande idèn att bära upp min 28" tv till sovrummet en trappa upp. Detta slutatde med att jag tappade tv:n hela vägen ner i trappen, den ser inte så snygg ut nu kan jag berätta.....


Ha det!!

Av Andreas - 2 december 2007 18:13

Äntligen! Seger mot Handen borta med 6-2.


Otroligt skönt med 3 poäng hem till Hässelby, nu vet vi att vi kan vinna igen och jag tror vi kan bli farliga framöver. Matchen vinner vi rättvist, vi gör inte en av våra bättre matcher men vi vinner och det är det viktiga. Mer om matchen kommer senare. Tänker inte gå in på min egen insats allt för mycket då vi vann och fick 3 poäng, det är det enda jag bryr mig om idag. Jag kan väl säga att jag hade ett par lägen......


PES-Open är avgjort, som vinnare stod Pär "Pärlan" Olson med sitt Liverpool. Han vann finalen mot förhandsfavoriten Joppe. Själv blev jag utslagen i semi mot just Pärlan, förlusten kom efter att Pärlan gjort mål på stopptid på sitt enda skott på hela matchen!! Rättvist? Nej, inte mycket!


Mer om PES-Open kommer också lite senare, är lite trött idag......


Gaik åkte på en 8-5 förlust borta mot Finspång idag, och toppmötet mellan Örebro-Västerås slutade med suddenseger för VIB.


Mina innebandytips är för tillfället lika dåliga som grin-Olas travtips. Blir dags att börja analysera matcherna bättre framöver......

Ovido - Quiz & Flashcards