Alla inlägg under maj 2009

Av Andreas - 17 maj 2009 21:34

Helgen är över snart, vilket såklart är tråkigt. Men det har varit en kanonhelg. Fredagen var bara lugn med god mat och lite tv-tittande. Vaknade med tv:n brusande framför mig vid två tiden på natten. Hyfsat trött man är på fredagar. Lördagen var det full fart. Barnvakter åt Sofi och Niklas lilla Tyra, gick hur bra som helst. Sedan kom Joppe med familj förbi och hängde hos oss hela dagen också. Vi kollade givetvis på äckliga Man Utd som säkrade guldet, får väl säga grattis då. På kvällen var det middag hos Carina och Linda. Kött, bearnaise, och potatisgratäng. Vi kollade Eurovisionfinalen och spelade spel in på småtimmarna. Hann med att spela Cluedo och TP. Grymt kul, resultatet är oviktigt känner jag... Tog bilen hem vid två på natten. Idag var det sovmorgon till kl:11 för både mig och Ullis. Sedan har mina föräldrar varit här och vi bjöd på grillat i form av Fläskfilè, Pepparsås, Risini och massa annat grillat. Mycket bra! Som sagt en riktigt Nice helg!


Imorgon är det derbydags! Egentligen borde jag inte vara orolig överhuvudtaget med tanke på det jag sett av dif iår. AIK ska med sitt spelarmaterial vinna mot ett lag som dif med minst 3-0. MEN jag är toknervös redan nu! Dom förbannade derbyna brukar kunna sluta hur som helst oavsett kvalitèn på lagen som möts. Har suttit och läst en massa inför snack samt sett en del intervjuer, man blir ju inte mindre nervös av det.


Är inte ofta jag missar att se derbyn "live", men imorgon blir det av olika anledningar till att se framför tv:n. Kommer att lägga allt krut på derbyt hemma mot Bajen torsdagen(28:e) i nästa vecka istället. Då kommer jag att vara på plats för att skrika fram Gnaget, var så säker.


I innebandyvärlden händer inte mycket för egen del. Kollar innebandymagget till och från, mer är det inte just nu.


Operationen närmar sig, längtar till att bli helt frisk igen! Ser framför mig när jag står spelklar på en innebandyplan snart igen, fan vad det ska bli skönt!


Ola "grino" Thimrèn lägger ner sin blogg inom ett par veckor. Väldigt tråkigt! Men jag förstår honom, jag har också problem med att hitta motivationen ganska ofta. Ännu svårare blir det nu när det inte finns någon innebandy att skriva om. Var ju därför jag startade den här bloggen, inte för att det skulle vara någon dagbok.


Mitt SIL lag Wang Talang IFBA åkte idag ur i slutspelets gruppspel efter två uddamålsförluster mot det som skulle visa sig bli de båda finallagen. Synd, men en bra genomförd säsong ändå måste man säga. Nästa helg är det den mytomspunna Wang Talang galan. Jag är inbjuden trots min tidiga sorti iår pga skadan jag ådrog mig i Finland. Återstår att se om jag kan medverka, men man ska erkänna att Wang Talang galan var en av orsakerna till att man valde att spela i detta fantastiska lag.


Nu ska jag kolla lite tv och njuta det sista av en otroligt nice helg!


KOM IGEN NU GNAGET!!!!!


Hejdå hejdå!!



Av Andreas - 14 maj 2009 19:43

Hemma efter att ha varit hos ett gäng kunder i Nyköping och Norrköping. Nästan 40 mil i bilen idag och man är som vanligt trött.... Behöver vila nu. Är mycket på jobbet, men det är kul.


I helgen som gick såg jag AIK och drack ett gäng bira. Stabil seger. Hur hård var inte Jagnes volley!?


dif och bajen är på dekis. Är mer förvånad över att bajen går så dåligt, att dif skulle få det tufft iår är inte oväntat för mig. På måndag möts dif-AIK. Tyvärr så kan dessa derbymatcher sluta hur som helst. Oavsett hur tabellen ser ut. Blir förmodligen kryss.


Skönt med helg! Blir en lugn och skön helg.


Det vanliga United flytet var igång igår kväll igen, visste att det skulle bli så. Jag hade inte ens hoppet om United förlust när dom låg under...


Vi i Hässelby lottades in i Division 1 Mellersta. Skönt att slippa Norrland, men en klart tuffare serie. Såg någon kommentar om att Anders Mörk på förbundet skulle ha påverkat resultatet. Det är inte så troligt med tanke på att han inte ens var med. Anwar Samuelsson skötte lottningen. Sedan kan jag meddela att Anders Mörk inte längre är i klubben heller, tyvärr. För övrigt så ville Hässelbys egna sportchef Björn "lallarn" Andersson att Hässelby skulle hamna i norra serien...


Många rykten på spelare ut från Hässelby. Samtliga spelare på rykteslistan sitter på kontrakt med Hässelby och jag har svårt att se att någon av spelarna på listan kommer att lämna klubben. Jag tror att samtliga stannar. Den enda jag kan tänka att lämna klubben är tyvärr Joel Ekdal som har mycket med sitt nya jobb. På rykten in står det Lars Kjellgren. Faktiskt inget jag vet något om. Men jag skulle bli väldigt glad om han är på väg. Har spelat mot honom många gånger och alltid beundrat hans inställning. Det är även en väldigt duktig spelare som skulle göra mycket nytta i Hässelby.


Signaturen "Burgic" undrade bland kommentarerna vad Stefan Mörk gjorde i dif`s omklädningsrum. Jo, det är nämligen så att Stefan praktiserar där. Stefan håller på att utbildar sig till Osiopat(är det rätt Mörken?) Så jag tycker inte att han ska skämmas för att han är där och utbildar sig. Och alla ser väl hur det går för dif just nu ;-)


Nu ska jag vila... är ruskigt trött!


Ha en bra helg!


Hejdå Hejdå!!

Av Andreas - 7 maj 2009 18:20

Hemma igen, efter 50 mil i bilen idag. Känner mig en aning mör kan jag berätta. Och så är jag hur trött som helst! Blir inget långt blogginlägg idag.


Båda bröderna Mörk var snabba att kommentera min känga mot Bajen och Rami som jag delade ut. Kan bara meddela Mörk den äldre att jag inte fiskar kontrakt, men när jag nu läser det tidigare inlägget kan jag erkänna att det kan uppfattas så. Men så är inte fallet, det kan jag försäkra.


Har vetat om Visbys intresse för våran Hampus Dargren ett tag. Idag stod det på Magget. Hampus är en grymt duktig spelare som jag av hela mitt hjärta hoppas stannar hos oss i Hawks. Idag vet jag inte vad Hampus status är eftersom han nyligen har genomgått en operation efter att ha slitit av sitt korsband. Men jag tror och hoppas att Hampus är startklar en bit in på nästa säsong, med Hässelby. Hur som helst så har Hampus, vad jag vet, fortfarande kontrakt med Hässelby. Så det kan ju i värsta fall iaf bli lite klirr i kassan om han säljs till Visby. Men som sagt, stanna Hampus!


Såg Chelsea-Barca igår. Vilken match det blev! Förstår att Chelsea spelarna var upprörda, minst en straff skulle dom ha haft. Men sett till båda matcherna anser jag att det var rättvisa att Barca gick vidare, trots det, med Chelsea ögon, snopna slutet. Man kan ju inte direkt klaga på målen igår. Vilka avslut! Gäller att sudda ut all annan fotboll från näthinnan innan man besöker Råsunda på lördag, vissa kontraster....


Nu måste jag vila, är helt slut. Blir väl till att göra debut framför tv:n vad det gäller årets hockey VM ikväll. Sverige-Tjeckien. Jag tror tyvärr att det blir respass ikväll. Hmm....är det inte ett fint odds på Tjeckien? Måste forska...


Ha en bra kväll!


Hejdå Hejdå!!

Av Andreas - 6 maj 2009 20:09

Satt igår kväll taggad som satan inför en lång fotbollskväll framför tv:n. Då helt plötsligt när andra halvlek i AIK`s usla match mot Trelleborg skulle starta slocknade allt på tv:n. Com Hem dog och det gick varken att se AIK eller något annat på tv:n. Att AIK matchen förstördes gjorde mig riktigt förbannad, men ska jag vara ärlig så gör det kanske inte så mycket efter den bedrövliga första halvleken dom presterade. Förmodligen det sämsta jag sett av AIK detta år. Svårt att passa bollen tre meter!?


Sedan var det ju som bekant dags för vidriga Man Utd mot Arsenal i CL-semin. Joppe kom hem till mig igår kväll lagom till att den matchen skulle starta, han fick ett trist besked. Com Hem "buggar". Så vi fick snabbt ändra planerna och bege oss hem till Joppe för att se matchen istället, Joppe kollar tv via parabol och berördes inte av felet. Tur att vi bor så nära varandra. Dröjde åtta minuter innan Gibbs halkade och matchserien var över... Lägg där till en målvaktstavla från Almunia på frisparken från "filmaren" och spiken var helt nere i Arsenal kistan.


Hoppas att "Barca" slår ut Chelsea ikväll.


Igår dök Matte Hagert upp på Innebandymaggets sillyseason lista. Aktuell för tre klubbar. Matte är grymt duktig och skulle platsa i alla tre. Men jag tror att Storvretas spel passar honom bäst om han ska lämna Balrog.


Min gamla tränare Ola "Grino" Thimrèn dök också upp på listan idag. Västerås är ett alternativ tydligen. Jag tror personligen att han även är aktuell för Caperio/Täby. Men det bör påpekas att det bara är rena spekulationer från min sida. Jag grundar det mycket på att Ola och Maimon "öknens Maradona" Abdallah känner varandra väl. Samt att Ola har ett förflutet i klubben. Den som lever får se. Ola var/är en mycket kompetent tränare.


Själv händer det inte mycket på innebandyfronten. Trots att jag i nuläget är kontraktslös så tänker jag ta det lugnt gällande beslut om min framtid. Förstår om eventuella klubbar vill göra det också med tanke på att jag ska bli bra i mitt knä innan jag kan spela igen. Hässelby är ett alternativ helt klart, frågan är bara om dom vill vänta på mitt beslut? Har väl två mer eller mindre seriösa förfrågningar också, men det är inget jag tänker avslöja vad det handlar om ännu. För tillfället är det Hässelby som gäller. Skulle ju vilja köra en säsong som kapten också, inte bara gå skadad...


Till helgen väntar för ovanlighetens skull, för oss AIK:are, en lördagsmatch i Allsvenskan. AIK tar emot Häcken hemma på lördag. Jag ska in till Solna och njuta av en lördagsmatch med en pilsner i handen, nice!


Imorgon beger jag mig till en kund i Mantorp. Fredag är det kunder i Stockholm som gäller, sedan en skön hemmakväll. Lördag är jag som sagt i Solna från tidigt till sent...


Ser att Bajen ligger under med 0-4 hemma mot Kalmar just nu... Vad är din kommentar till det Mörken? ;-) Skulle inte Rami Shaaban göra comeback idag? Mannen som jag sågade att Bajen värvade... För gammal, för dyr.


Ha ett bra slut på veckan och en trevlig helg!



Av Andreas - 4 maj 2009 22:42

Ville sig inte riktigt med kryssen idag. Såg dif-GAIS på tv. En inte helt rättvis seger kan man väl konstatera. GAIS är bättre än dif i första halvleken och har många vassa chanser utan att göra mål. dif har två chanser och sätter bägge, kanske har turen vänt för dif nu? I andra halvlek kontrollerar dif ledningen och inget av lagen har några målchanser. Riktigt svagt av GAIS att inte leda efter första. Starkt av dif, faktiskt, att "döda" matchen i andra.


Såg även andra halvan av Elfsborg-ifk. Elfsborg imponerade.


Imorgon ser jag AIK borta mot Trelleborg på tv. Blir jäkligt tufft om jag ska vara ärlig. AIK är nästan aldrig bra där nere, plus att Trelleborg känns lite bättre än tidigare årgångar. Ända hoppet är att sopan Mattias "fylle-Thylle" Thylander lirar för Trelleborg. Och som grädde på moset så har AIK`s redan mörka skadeläge(Özkan, Tjernström, Walker, Maanoja) blivit ännu sämre. Båda mittbackarna Wallid Atta och Per Karlsson saknas imorgon vilket innebär en helt nykomponerad backlinje. Även dom två forwardsen Thorstensson och CH Jagne saknas förmodligen också pga sjukdom. Läge för comeback för Miran Burgic? Kom igen nu gnaget!!


Nu ska jag sova! Godnatt!


Hejdå Hejdå!!

Av Andreas - 4 maj 2009 18:55

Har varit på landet hela Valborgshelgen, har varit helt suveränt.


Annars händer det inte så mycket just nu, veckorna går mest ut på att pussla ihop vardagen med jobb och allt vad det innebär.


Operationen närmar sig, 9:e Juni är det dags. Sedan börjar resan tillbaka. Jag ska träna mig iform och sedan får vi se vad som händer. Just idag är jag kontraktslös. Jag har haft diskussioner med Hässelby men ingenting är klart alls.


Ikväll kan man "kryssa" lite Allsvenska matcher om man är ute efter sköna odds. En skön trippel som ger 34 gånger pengarna är dif-Gais X, Elfsborg-ifk göteborg X, Gefle-Örebro X. Men som sagt en ruggig chansning. Den sista av kvällens Allsvenska matcher är Helsingborg-Malmö. Kan mycket väl bli kryss i den matchen också. Fast Helsingborg känns bättre och Malmö har problem med målskyttet precis som mitt kära AIK.


Nu ska jag gå och heja fram GAIS framför tv:n....


Hejdå Hejdå!!

Ovido - Quiz & Flashcards