Alla inlägg under maj 2010

Av Andreas - 28 maj 2010 17:12

Så var helgen här och jag har äntligen jobbat klart för dagen! Tränade med Kungsängen igår, vilket innebar mitt tredje raka innebandypass ā 2 timmar. Så lite sliten var man ju minst sagt på träningen igår. Det var mycket folk kan man lugnt säga, kanske lite väl mycket i och med att det sammanlagt var 26 utespelare och 3 keeprar. Men det var iaf kul. Jag fick tillslut med mig Joppe på en innebandyträning också. Och ännu bättre blev det att vi fick lira tillsammans! Trots att jag inte hade min bästa dag så är det alltid lätt att spela med Joppe, vi kan varandra. Slutade med 3 poäng var för mig och Joppe. Får inte heller glömma den duktiga tredjelänken i linan, Tobias hette han.


Igår åkte Anna Bergendahl, inte helt oväntat, ur Eurovision. Jag ska ändå se finalen imorgon och jag är säker på att jag kommer att hitta mina favoriter. Hade inte hållit på Bergendahl även om hon gått vidare. Har nämligen en viss förkärlek till den typen av musik som brukar vara med i Eurovision från vissa andra länder. Men jag måste erkänna att det känns väldigt märkligt att Bergendahl inte tog sig vidare igår, och då tänker jag framförallt på vissa av låtarna som gick vidare som var klart sämre än henne. Märkligt.


Förutom den inplanerade finalen imorgonkväll så har vi inte mycket planerat. Skönt faktiskt då det har varit väldigt mycket dom senaste helgerna.


Eventuellt kanske man kan se NHL-finalen imorgon natt någonstans eller om jag köper hem kanalerna. Premier League kommer ju ändå att gå där senare så det är väl lika bra att beställa... Frugan blir förmodligen glad över att det droppar in ännu fler sportkanaler...eller inte...


Ett tips till Mange-Gol som har haft problem med tjuvar i sitt område. Flytta hit till Viksjö. För när jag kom ut till min bil igår morse när jag skulle åka och jobba så visade det sig att jag hade glömt att ta upp fönstret på förarsidan. GPS och allt möjligt var i bilen, men ingen hade rört den. Snacka om flyt...


Näe, mer än så har jag inte att skriva just nu. Ha en trevlig helg!


Hejdå Hejdå!!

Av Andreas - 26 maj 2010 22:18

Sitter framför datan och är trött som f-n. Har varit och kört ett innebandypass med Bele. Riktigt kul träning faktiskt med mycket glädje. Vi körde unga mot äldre, av någon konstig anledning hamnade jag i äldre... Vi stod tillslut som segrare och kunde inkassera varsin Gainomax i första pris. Stort av sportchef Dyrhage att åka och köpa ett förstapris!


Igår var det träning med nya Kungsängen kombinationen. Också en kul träning med mycket folk. Men man känner efter dom här två dagarna att kroppen inte direkt är maxtränad just nu... Man blandar och ger minst sagt, men det är ju inte nu man ska vara på topp heller. Kan väl erkänna att det blev ett par missar på öppen kasse från egen sida. Men det är ju Dajje som slår studspassar, eller hur Dajje   . Jag lirade med Dajje och Chrisse vilket var kul och vi hade ett par bra kombinationer under två-målet.


Två bra dagar hur som helst och skönt att få träna lite regelbundet igen. Hur man gör och vad som händer är inte helt spikat vad det gäller innebandyn ännu. Men jag räknar med att ta ett beslut inom kort.


Malmqvist från Sollentuna skrev idag på papprena och är klar för Bele nästa säsong. En bra förstärkning och en skön snubbe.


Fick en kommentar här på bloggen att jag och Joppe var välkomna till BSK. Tack för det, men det känns lite ovisst vad man får ihop för lag därute? Vore iof vansinnigt kul att lira med Drutten och Larsson med flera igen. Men som sagt så känns det inte aktuellt. Om det nu var Bollstanäs som BSK stod för i kommentaren?


Lägg till en vanlig arbetsvecka med mycket jobb så förstår jag själv varför jag är så trött just nu. Och imorgon bär det iväg en tur till Norrköping för jobb. Eventuellt blir det också träning med Kungsängen igen på kvällen. Sedan ska jag ta igen mig i helgen och ladda inför Eurovisionfinalen på lördagkväll!


Nu ska jag ta ett par smörgåsar och se till att vara klar med ätandet lagom till Seinfeld på TV.


Sebastian Gafvelin från Spiders till AIK i innebandyn står det på Innebandymagazinet idag. Var väl någon dag sedan jag meddelade här på bloggen att det var klart.


Snart börjar fotbolls VM, hur kul blir inte det?! Och hur tomt känns det inte när det är över och det inte finns fotboll på TV varje dag? Mitt lag i fotbolls VM blir som så många gånger förr självklart Tyskland! Gå för guld!


Apropå VM så köpte jag idag det officiella stickers albumet! Ni vet ett sånt som iaf jag hade när jag var liten. Där man köper paket med stickers på spelarna, och klistrar in och försöker fylla albumet. Självklart är det klassiska Panini som står för det hela. Riktigt kul! Försöker inbilla mig att jag köpt det till sonen, men jag kommer nog att vara med på ett litet hörn...


Hejdå Hejdå!!








Av Andreas - 25 maj 2010 10:33

Helgen är över och den har varit bra. Grillning på fredagen och bröllop på lördagen. Åkte sedan ner för att delta i SIL slutspelet på söndagen, men jag kan väl erkänna att jag snarare stjälpte laget än hjälpte. Var på tok för sliten för att lira innebandy. Vi åkte ur i gruppspelet där vi hade de båda finallagen i gruppen. Vinnare blev tillslut Red Weehls eller vi kan kalla dom Balrog. Förmodligen det enda laget som hade tre hela linor att tillgå, varav mer än hälften av spelarna tillhörde Balrog senaste säsongen. I Finalen slog dom Stockholm Dry med mina gamla vänner "drutten" och "larre" i spetsen. Grattis till Hagert och Co.


I veckan blir det lite plastträning. Ikväll blir det med Kungsängen och imorgon blir det förhoppningsvis träning med Bele. Ska sedan ta ett beslut om framtiden är tanken. Hoppas kunna få med mig Joppe på någon av träningarna, återstår att se om hans familjesituation tillåter det.


Igår var jag med familjen hemma hos Joppe med familj och åt middag. God mat och trevligt sällskap. Sedan blev det såklart fotboll och innebandy på tomten med barnen. Slutade som så många gånger förr med en het match mellan mig och Joppe istället. Hyfsat svettig efter den tuffa innebandymatchen på gräset, men kul var det! Rätt skönt att förgylla en vanlig måndag på det sättet.


Har biljetter till Iron Man 2, måste komma iväg och se den snart!


Nu blir det mera jobb, ska iväg på ett möte om någon timma.


Ha en bra vecka!


Hejdå Hejdå!!





Av Andreas - 21 maj 2010 10:56

Fredag igen och solen skiner, underbart! Tyvärr ska det förmodligen regna imorgon, men man får ta en dag i taget.


Hässelby innebandy söker en huvudtränare till herrlaget på sin hemsida. I texten står det bland annat att ett kvitto för en bra prestation inte behöver vara resultatet, utan om man lyckats "slussa" upp någon junior till AIK och SSL....


Undrar vem som hoppar på uppdraget? Undrar hur många spelare från förra säsongen som stannar? De spelare jag pratat med kommer inte att vara kvar. Just nu ser det alltså inte så ljust ut för Hökarna. Gör ont i hjärtat och jag hoppas det ordnar upp sig!


Ikväll blir det självklart grillning. Funderar på att skippa köttet och bara grilla lite olika korvar. Gott! Förmodligen blir det ett glas Rosčvin till det.


SIL slutspel på söndag, hoppas man är pigg efter bröllopet imorgon.


Nu måste det jobbas vidare.


Ha en trevlig helg!


Hejdå Hejdå!!

Av Andreas - 19 maj 2010 21:51

Veckorna flyger iväg. Redan torsdag imorgon. Alltså snart helg vilket är skönt. Har hunnit med att träna med Bele i veckan också. Bra fart trots ett längre uppehåll. En del "scoutade" spelare var nere och kände på miljön. Jag tror dom fick en positiv bild. Var faktiskt roligt att vara nere och köra igen. Även fast man presterade långt ifrån vad man kan, känns som att den fysiska statusen spelade in en aning faktiskt. Ska, tro det eller ej, gå ut och springa ett par dagar i veckan har jag tänkt nu. Måste få igång kroppen igen.


Till helgen väntar det bröllop för kusinen. Ska bli kul att gå!


Datorn här hemma har hunnit med att crascha två gånger på kort tid. Ny "burk" och ny hårddisk nu. En stor hjälp vid alla installationer och fixande har Rickie varit. Som sagt så är han inte bara bra på innebandy. Stort tack!


AIK fotboll tog en viktig och skön seger i måndags mot Åtvidaberg. Första halvleken var faktiskt riktigt bra från Gnagets sida. Den andra var mindre bra men det räckte ändå till tre välförtjänta poäng. Burgic tog avsked på bästa tänkbara sätt, hela tre kassar! Ska bli intressant att se hur AIK värvar i sommar?! För värvningar behövs, och speciellt någon forward! Tilläggas till måndagens match mot "Åtvid" var att Bojan, som jag klagat på hela säsongen, faktiskt gjorde en riktigt bra match. Hans klart bästa i år.


Har kommit in i någon slags semester/sommarkänsla nu när det blivit varmare ute. Har ännu svårare än vanligt att komma i säng i tid. Ljusa varma kvällar, då vill man inte sova.


Nu orkar jag inte skriva mer. Har "skrivtorka".


Hejdå Hejdå!!



Av Andreas - 17 maj 2010 12:07

Måndag igen. Men solen skiner iaf. Är sjukt trött, var på Svensexa i lördags då min kusin ska gifta sig till helgen. Blev en fantastiskt lyckad heldag med start kl:07.30. Vi körde Curling vilket var väldigt roligt att prova på för första gången. Min respekt för Curlingspelare blev genast större. Fan vad svårt. Mitt knä är helt blått och jag har även "pajat" fingret då jag ramlade på isen och klämde det under sopkvasten... Men som sagt riktigt kul! Sedan var det lite lunch i "Rålis" och efter detta fler aktiviteter som Go-Cart, Paintball och fyrhjuling. Är självklart helt blå på benet efter paintballen.... Kvällen avslutades på Golden Hits med middag och ännu mera fest. Är därför av förklarliga skäl ruskigt trött idag.


Innebandyträning med Bele idag. Min fysiska status är väl inte på topp, men det ska bli kul att röra på sig igen. Tanken är att det ska komma ner ett antal tilltänkta nyförvärv. Ska bli intressant.


Ska försöka ta ett beslut angående innebandyframtiden den här veckan. Återstår att se hur man gör.


Järfälla fortsätter att tappa spelare. Hedengran är klar för Caperiotäby. Och jag har också fått höra att Sebastian Gafvelin är helt klar för AIK.


Barca och Inter blev igår mästare. Gladast var sonen som håller på båda.


>>> Emil, är lite osäker på vad du menar. Lägg en ny kommentar eller ring mig så kan vi zurra lite.


Nu måste jag jobba vidare.


Ha en bra vecka!


Hejdå Hejdå!!

Av Andreas - 13 maj 2010 12:53

Hade en tevlig kväll igår! Martin, Rickie, Pärlan, Fabian och mina kusiner Tobbe och Kristian kom förbi och grillade och kollade gnaget. Som sagt en nice kväll med poker in på "småtimmarna". Fotbollen vet nog dom flesta hur det gick. Tyvärr är jag inte överraskad av resultatet. Vi tippade faktiskt själva en 5/6-0 förlust innan matchen... det säger väl allt! Som jag sagt förut så kan jag ta en förlust, men inte på det sättet som AIK förlorar igår. Pinsamt och patetiskt! Jag skäms rent ut sagt av att se skiten! En tränare gör inte hela skillnaden, det spelarna presterar(eller inte presterar) just nu är löjligt dåligt. Men Wesström är ingen tränare för AIK. Han visar det tydligt med sina laguttagningar och mäkliga byten, nej återgå till sportchefs jobbet och in med en ny röst i omklädningsrummet! När spelare som Mutumba och Dulee saknas så får AIK problem på mitten. Bojan är tyvärr så dålig så jag tror att han just nu skulle ha problem att platsa i korpen. Maanoja behöver vi inte ens gå in på.... Och forwards....har AIK några på planen?! Fy fan bland det sämsta jag sett AIK på många år. Faktiskt sämre än året man åkte ur och jag tror tyvärr att man gör det igen. Hur kan man som regerande Svenska Mästare och Cup mästare lyckas med att komma sist i Allsvenskan året efter???? Visst serien är inte slut, men det ser så pinsamt illa ut att jag inte har något hopp kvar.... Nya tag tillsammans men pinsamma bajen i ettan....


Pokern gick riktigt illa igår... När man inte är någon grym spelare i grund och botten krävs det att man får två kort över tio mer än typ 4-5 gånger på en hel kväll....


Idag blir det grillning, känns dock som att regnet är på gång. Men jag trotsar vädrets makter och kliver ut ändå.


Mycket att fixa med nu, måste rensa tomten på baksidan. Kul... Bara att bita i det sura äpplet och ta tag i bitarna...


Har mycket "grubbel" i huvudet nu. Bele känns intressant, men behöver ett svar inom en väldigt snar framtid, typ idag. Men upplägget och tankarna man har ser väldigt bra ut. Kungsängen har hört av sig och verkar ha ett bra koncept på g. Intressantast av allt är självklart att min gode vän Stefan Mörk har kritat på som tränare. Var även en ny trevlig bekantskap att prata med Mr Kungsängen himself på telefon.


Kommer att ha ett samtal med båda klubbarna idag igen förmodligen, så får vi se vad som händer. Ligger väl ett par andra alternativ förutom nämnda klubbar i bakhuvudet och gror också. Men Kungsängen och Bele har varit mest aktiva och visat störst intresse vilket gör att det blir ömsesidigt från min sida också.


Har tipsat och gett Slevik numret till en svensk målvakt. Han ska på besök i helgen till Fredrikstad. Hoppas att det kan bli något där. Tror på goda chanser i och med att han får åka och träffa Ole-Richard och grabbarna, fantastiska människor!


Hässelby har möte med herrtruppen idag gällande framtiden för laget. Ska bli intressant att höra vad som sagts där.


Nu är det dags att kliva ut och ta tag i dagen... Rensa tomten och handla grillmat.


Trevlig helg!!


Hejdå Hejdå!!

Av Andreas - 9 maj 2010 21:51

Så var man tillbaka i kalla Sverige. Veckan i Turkiet har varit fantastisk! Otroligt lyckat från start till mål. Vädret har varit fantastiskt och pendlat mellan 27-30 grader hela veckan och strålande sol. Men det bästa är nog ändå kvällarna, runt 23 grader och man sitter och äter och dricker gott i T-shirt och shorts, underbart helt enkelt. När man har det så funderar man varför man bor i detta klimat... Landade på Arlanda inatt och tempraturen var 3 grader, jag hade shorts och t-shirt. Lite optimistiskt kanske, höll på att frysa ihjäl...


Har både badat i havet och i poolen. Stort för att vara jag!


Har sovit nästan hela dagen idag, sov till klockan 13. Kom hem sent på natten, eller tidigt på morgonen om man så vill. Nu kastas man rakt in i vardagen igen. Jobb imorgon igen. Snacka om omställning.


Var tydligen efter magget i min rapportering gällande AIK och Skoghall samarbetet. Vilket jag såklart borde vara. Mitt jobb är inte innebandyrapportering. Ber om ursäkt för mitt felaktiga påstående ;)


Hade tokfel enligt mina derbytankar. AIK förlorade mot lillebror. Tur att man var bortrest. Men jag såg straffsituationen när AIK ledde med 1-0. Är inte det solklar straff så kan man undra vad som är straff egentligen!? Mål där och matchen hade kanske blivit annorlunda? Sedan följde man upp med ett ras mot götet borta, förlust där kan man kanske ta med tanke på alla segrar mot götet sista tiden, men inte sättet och resultatet. Pinsamt! Skönt som sagt att man missat den bedrövliga veckan för gnaget.


Såg iaf gnaget idag. Äntligen seger! Inte imponerande på något sätt, men ack så viktigt med dagens 1-0 mot Trelleborg! Tyvärr måste det sägas, men Bojan håller inte i dagsläget och det var faktiskt bra att han satt på läktaren.


Har Sverige-Norge på i bakgrunden, hockey-VM. Inte spännande direkt. Men viktigt med seger där, lär väl få ett antal SMS annars från mina Norska vänner räknar jag med... 3-2 till Sverige nu, kom igen!


Innebandymässigt så är ingenting klart för egen del. Hoppas få något klart inom kort.


Hässelby ska ha möte för sin spelartrupp på torsdag. Jag kanske ska vänta med med att dömma ut samarbetet med AIK innan jag får höra vad som sagts där. Ska bli intressant att höra.


Joppe och Matin har varit här med sina kids idag. Fullt hus med andra ord och alltid lika trevligt att träffa sina kompisar. Sedan stannade Joppe med Familj kvar och åt middag, hemgjord pizza av frugan. Fanstastiskt gott!


Fick lite mersmak för semester nu när man varit borta. Men man kommer väl in i vardagen igen... Längtar till sommaren nu!


>>> Mr Kungsängen, har tyvärr inte sett intervjun, men jag kan förstå vad du menar.


Hur ska man göra med innebandyn.... klurigt det här.... Dags att ta beslut snart....


Hejdå Hejdå!!

Ovido - Quiz & Flashcards