Alla inlägg under februari 2010

Av Andreas - 17 februari 2010 23:27

Behöver inte dra det igen, träningen ikväll såg ut som dom senaste 2 veckorna har gjort. Stort manfall.... Inte dom bästa förutsättningarna inför helgens match. Men får vi bara tillbaka ett par gubbar, gärna fler, så ska det kunna ordna sig hoppas jag.


Många skrällar i innebandyn ikväll. Alla bottenlagen tog livsviktiga poäng och kampen om förnyad SSL status kommer att vara tuff ända till slutet. Kul för serien! Nervöst för klubbarna.


AIK Hockey tog en ruskigt viktig seger ikväll hemma mot Växjö, 3-2. Underbart!


AIK Fotboll ryktas vara på gång att göra största värvningen i årets Allsvenska hittills. Sebastian Eguren från Villareal ryktas "krita" på inom kort. Jag är en aning förvånad faktiskt. AIK har ju ett grymt mittfält, detta innebär förmodligen att Ortiz eller Dulee drar inom kort.


Nu e jag helt slut! Orkar inte blogga mer.


Slevik Innebandy har dom flesta rekorden gällande målrikaste matcherna i Norska Elitserien. Ikväll slog man till igen med 11-11 borta mot Sagene! Håll i hatten. Undrar om Kjell är nöjd med målvaktsspel/försvarsspel?


Hejdå Hejdå!!



Av Andreas - 15 februari 2010 23:30

Blir ett kortare inlägg, är trött nu...


Träningen ikväll innebar som vanligt nuförtiden många saknade spelare. Mange L har gått och blivit sjuk, Isen är skadad. Björne är skadad, Max är skadad, Osse skadad/sjuk? Robban B skadad/sjuk? Jonis bortrest hela veckan. KB har tagit timeout. Östman sjuk. Ja, listan kan göras lång. Jag har säkerligen missat någon. Det värsta är att dom flesta av dom frånvarande är ordinarie spelare. Men vi har veckan på oss att samla ihop trupperna. Vi ska nog få ihop nästintill ordinarie manskap till söndagens match.


Grattis AIK, 119 år idag! Tack Isidor!


Finns ju en anledning till att sonen heter Isidor i andra namn.


Joppe har varit förbi ikväll och vi har lirat en del TV-spel såklart. På PS3 lirar vi nu Fifa 10 då det är bättre än PES 10 (men på PS2 är PES bättre). Jag stod som segrare idag och Joppe har det svårt med min defensiva fotboll just nu. Alltid lika kul med våra spelkvällar.


Lägger in en ny länk till länksamlingen till höger. Det är min gode vän i Norge Kjell Egil som startat en blogg. Han är även tränare i Norska elitserieklubben Slevik IBK. Jag kommer att följa bloggen med spänning.


Nu blir det lite tv, sen sova. Arbete väntar som vanligt imorgon.


Hejdå Hejdå!!

Av Andreas - 13 februari 2010 23:45

Lördagskvällen är över, "sad but true". Har varit en otroligt skön och avkopplande helg med familjen. Fredagen innebar "hemmamys". Lördagen var det släktingkalas för sonen. Mor och far stannade kvar för middag och film. Vi såg Sherlock Holmes, jag hade höga förväntningar....och jag blev mer än glatt överraskad. Den var grym! Iof bara jag och farsan som var vakna och såg hela filmen, resten sov gott men hävdade att det var en bra film när vi väckte dom vid slutet?


Mår riktigt bra nu när Hässelby har klättrat upp över strecket! "Norman-effekten" fortsätter! Kom igen nu Hawks! Hejdå Finspång!


Om Hökarna tar sig till kval så är jag mer än säker på att det ordnar sig... Kontraktet är i hamn så länge man slipper bajen. Vilka är det enda div 2 laget som kan hävda sig mot div 1 lagen.


Är lite småsugen att spela under Stefan "Steven" Mörks ledning, han inspirerar!


"Pjadie" gjorde comeback hos hökarna och var matchvinnare. Kan säga att jag såg det på träningen i veckan, grymt duktig spelare!


Spelledigt för egen del i helgen, och förra helgen var jag på jobbresa. Börjar bli sugen på match nu! Tur är att vi varit spellediga i helgen, är alldeles för förkyld för att lira plast nu. Nästa helg möter vi Kungsängen med en av mina vänner Nicke J vid rodret. Med all respekt måste jag säga att vinner vi inte denna match så funderar jag på att gå hem från Kungsängen. Så pass bra lag har vi. Vi är klasser bättre än Kungsängen, men dom har som sagt en riktigt duktig coach i båset vid namn Nicke J som gör att jag inte avger några löften(ännu).


Jag sa tidigare att det handlar om T/T och Järfälla i kampen om att åka ur SSL. T/T vann mot den sistnämnda och jag ser nu ingen utväg för Spiders än att börja om i div 1. Vi ses där?


AIK fotboll slog favorittippade Örebro igår. Trots förluster av många spelare så känner jag att det kan bli ett bra AIK år igen. "Kom och ta oss"! Kanske inga guld, men vi kommer vara jobbiga att möta.


Såg melodifestivalen ikväll. Fan, det var ingen höjdare. Bäst enligt mig var Dogge! Sämst var Andreas Jonsson, och han gick vidare. Parodi att man går vidare bara på sitt namn... Påminner om innebandyn, har du ett namn så är du intressant...


Hejdå Hejdå!!







Av Andreas - 11 februari 2010 23:55

Träningsveckan är över. Tränade med Hässelby igår. Mycket folk, så mycket att det var 5 linor! Väldigt positivt. Många nya juniorer var uppkallade för att öka tempot, och det gjorde dom. Men rent kvalitetsmässigt vet jag inte om träningen gav så mycket, var mer spring och slå. Men fart var prioriterat och det fick man.


Ikväll hade vi träning. Många borta fortfarande och Björkebyhallen kan numera kallas "Hall of Fame". Detta bland annat för att legenderna Per "Tårtan" Wiklund och Jonathan "Jonte" Kronstrand var med och körde. Lägg till Tom Lepistö och Björne Eriksson och det fanns rutin i massor i den femman! Junioren Max fick äran att köra med dessa herrar. Hur som helst så var det bättre fart idag på träningen. Bra med en spelledig helg för alla skadade och sjuka så att dom kan plåstra såren.

 

Verkar som att jag har en förkylning på gång. Har känt mig lite hängig idag och igår. Får se vad helgen bjuder på...

 

Joppe var inte medverkande i Caperiotäbys DM-final. Tur i oturen så blev det ändå förlust för Caperio.

 

Idag körde jag i "mjukis-linan" på träningen. Både Mange och Emil ställde upp med hela overaller på sig till två-målet.

 

Nu orkar jag inte skriva mer. I med 2st Alvedon och så kör vi...

 

Hejdå Hejdå!!





Av Andreas - 9 februari 2010 07:30

Härligt med lite kommentarer här på bloggen. Självklart är det alltid olika meningar gällande saker och ting.


Foppa(Hammarbyhöjden) kommenterade här på bloggen. Svar: Jag var ju som sagt inte med och såg vad som inträffade gällande mätningen. Finns alltid "två sidor av myntet". Men skönt att få höra din version av det inträffade. Och självklart Foppa kan vi inte skylla förlusten enbart på "mätningshistorian". Hade vi gjort det tillräckligt bra hade förmodligen inte det sista som inträffade spelat någon som helt roll. Men att det är en av många faktorer till en förlust är ju sant tycker jag. Precis lika mycket som att ni förmodligen var värda segern eftersom ni gjorde flest mål och vann, enkel matematik enligt mig. Hoppas att ni håller er kvar då ni är ett profilstarkt gäng som vore kul att möta igen om vi inte skulle gå upp(till mångas stora glädje). Hörde rykten om ett skönt målfirande av dig efter sista kassen, sånt gillar jag!  Lycka till vidare Foppa!


Peter kommenterade. Svar: Kan inte riktigt hålla med om att nerverna sviker på slutet som vanligt för Bele. Jag personligen och många med mig har garanterat inga problem med nerverna. Vi har ett relativt nytt lag jämfört med tidigare år på banan. Jag anser inte att det är bortförklaringar med att vi hade många borta senast. Det är som jag skrev till Foppa ovanför en av många orsaker. Se på tex AIK innebandy. Med viktiga spelare borta så har dom svårt att vinna. Hade gällt vilket lag som helst. Ta bort ordinarie keeper och nästan en femma med ordinarie spelare så får vilket lag som helst det lite svårare. Men självklart kan man inte bara skylla på det. Ett lag bör ha så pass bred trupp att man klarar sig ändå, speciellt med en topp två placering som mål. Men att vi skulle köra med bortförklaringar och vara pinsamma, nej du kära vän, det stämmer inte. Det är en del av många faktorer. Och rena sanningar. Fortsätt med kommentarer, det är kul och rör om. Men försök att få ditt Bele-hat att lysa igenom mindre.


Tipparen kommenterade. Svar: Jag har ingen koll på övriga lags resterande spelschema. Däremot är det för mig en gåta att Vendelsö ligger där man ligger. Ett lag som vi spelat ut efter noter båda gångerna iår. Men det är bara att lyfta på hatten då man inte verkar ge bort så mycket poäng till övriga lag som vi gör bland annat. Men det krävs nog en hel del segrar för oss på slutet, absolut. Men man vet aldrig med den här serien eftersom alla lag slår varandra hela tiden. Så se inte bort från att allt kanske avgörs i sista omgången. Tycker inte att vi trott att vi ska gå upp från denna serie och att det skulle bli lätt. Vi visste om att det skulle bli tufft men har satt en målsättning att vara ett av kvallagen. En rimlig målsättning enligt mig. Sedan är det aldrig lätt att vinna en serie, oavsett division. Men vi ska göra vad vi kan. Jag tror och hoppas fortfarande att vi kommer att vara ett av dom två lagen som kvalar. Och vi är väl varken direkt proppmätta eller i strejk för tillfället. Blev ett jävla liv efter förlusten mot Hammarbyhöjden, men betänk att vi innan den matchen hade 7 raka matcher utan förlust! Så med tanke på att vi förlorat 1 av dom 8 senaste matcherna kan jag inte annat än konstatera att vi är i bra form och ser fram mot avslutningen av serien.


Många som kommer att bli glada om Bele misslyckas i år, kul för er. Men som jag skrivit tidigare tycker jag att vi är ett av seriens två bästa lag. Vi har inte förlorat mot något av lagen som ligger ovanför oss i tabellen. Vi har just nu förlorat minst matcher i serien. Däremot har vi gett bort lite för mycket onödiga poäng mot lagen lite längre ner i tabellen vilket kan bli kostsamt. Oavsett vilka det blir så är dom två översta lagen i tabellen när serien är slut självklart värdiga kvallag. Men som jag skrev ovanför så har vi förlorat 1 av dom 8 senaste matcherna. Så vi känner oss väldigt starka inför avslutningen av serien och ska göra vad vi kan för att vara med i toppen.


Träning igår, manfallet fortsätter. Igår saknades 12 spelare!! Vi skrapade ihop 10 utespelare och gjorde det bästa av situationen. Nu är det dags att ta sig i kragen och köra dom sista veckorna av serien!


Joppe som för tillfället har ett speluppehåll från innebandyn var efter ca 1 månads uppehåll nere och tränade med Caperiotäby i lördags igen. Som jag tror handlar detta om en kort comeback bara för att få möjligheten att ta DM guld med Caperiotäby ikväll mot Balrog. Återstår att se om en träning räcker för att bli uttagen. Jag tror att det gör det. Jag har erbjudit mig att ge bort någon av dom små(världens minsta plakett) DM-guld plaketterna som jag har, utan positiv respons. Joppe vill verkligen ha sin egna. Lycka till!


Nu måste det arbetas, ha en fantastisk dag. Bele hatare eller inte   


Hejdå Hejdå!!



Av Andreas - 8 februari 2010 10:53

Hemma efter en tuff men bra arbetshelg.... Resan hem igår kväll var inte helt smärtfri, som vanligt när jag är ute och reser. Flög från Nurnberg till Berlin för att där ta ett plan hem till Stockholm, planet skulle gå från Berlin 20.50 Planet blev inställt och jag fick sitta ensam i Berlin i 4 1/2 timme, spännande! Var hemma kl: 01.30 inatt....


Kvällen blev ju inte bättre av att jag fick beskedet av Mange-gol att vi förlorade hemma mot Hammarbyhöjden med 6-7. Sista målet inslaget 19.59 Tungt!! Bele ledde med 6-3 med 10min kvar. Vi hade otroligt många spelare borta igår och 2 backar fick ta klivet upp som forwards. Ytterligare ett stort minus var att vår målvakt Fogdegård blev magsjuk på morgonen och också lämnade återbud. Största orsaken till förlusten är alla spelare som var borta samt den otroligt dåliga träningsveckan som föregick matchen. Otroligt trist! Men vi har allt i egna händer fortfarande, så det är bara att köra på. Grattis Hammarbyhöjden.


Hörde rykten om en omdiskuterad mätning från Karkes sida igår. En mätning som tyvärr resulterade i Hammarbyhöjdens vändning och vinst eftersom Bele istället fick utvisning. Som försvar ska väl tilläggas att HH spelaren vinklade tillbaka sitt blad när domarna försökte hitta mätutrustning.


Träning ikväll. Jag e sugen eftersom jag missade matchen igår. Frågan är hur taggade övriga är. Spelledigt i helgen också.... Krävs bra närvaro framöver!


Isen ska prova att träna ikväll igen. Hoppas verkligen att hälsenan är bättre!


Ha det bra!


Hejdå Hejdå!!

Av Andreas - 5 februari 2010 09:58

Truppen till helgens match mot Hammarbyhöjden är ute. Som väntat saknas många spelare, mest frånvaro till match denna säsong. 6 backar och 7 forwards är kallade. Samt självklart 2 keeprar. Linder är återigen kallad, men jag tvivlar på hans medverkan. Oavsett saknade spelare så tror jag helt klart på seger, så pass bra trupp är kallad till helgen.


Såg att Bro hade värvat en ny keeper. Vet inte vem det är, men han måste vara ruskigt bra med tanke på att jag tycker att deras nuvarande målvakt Ante tillsammans med Jimmy Brun var Bro`s klart bästa spelare mot oss senast.


Trist som sagt att missa innebandyn och sonens födelsedag i helgen, that`s life! Känns som att jag börjat komma igång igen rent innebandymässigt. Har för övrigt gjort poäng i 13 raka matcher just nu. Samt poäng i 15 av 16 matcher totalt. Ändå är jag inte helt nöjd med min säsong hittills. Men det är en bit kvar, och att knipa en av dom två första platserna i serien samt bra spel för egen del kan ju ändra helhetsintrycket.


AIK Fotboll har första träningsmatchen på Skytteholm i helgen, missar självklart även denna...


Nu väntar jag med spänning på presentation av en eller två nya brassar i AIK. Slut med att släppa spelare nu!


Bajen fotboll fortsätter att kämpa mot ekonomiska problem. Prat om att spelare får betala träningsläger själva med mera. Nu sparkar man även ett antal anställda igen, bland annat informationsansvarige samt marknadschefen. Visst dessa herrar deltar inte på planen. Men jag tror att det dröjer ett tag innan vi får se söderlaget i högsta serien igen. Bajen Fans får börja kolla innebandy istället...


Skulle tränat med Hässelby igår kväll. Hade packat väskan och skulle bara svänga förbi syrran och hämta en grej. När jag var på väg till syrran slog tröttheten till, var helt slut. Messade coach Mörk och meddelade att jag inte kom. Mycket på jobbet nu vilket har tagit musten ur mig...


Nu får gärna vintern ta och packa ihop och komma tillbaka nästa år igen. Tror att det här vädret just nu påverkar mig negativt. Jag vill ha vår/sommar nu.


Nu ska jag jobba vidare. Ha en trevlig helg!


Hejdå Hejdå!!



Av Andreas - 4 februari 2010 09:13

Träningsveckan har inte direkt varit lysande. Mycket folk borta och skador speglar vår vardag för tillfället. Blir lite orolig inför helgens möte mot Hammarbyhöjden. Frånvarolistan kan bli lång... Senaste matchen mot Bro skadade sig Björne och Alex R, den senare bröt till och med handen! Krya på dig X-Man! Dessa herrar saknas till helgen. Lägg där till mig själv som är på mässa med jobbet i Tyskland och alltså inte medverkar, Walle och Jocke som är i fjällen. Isen och Fille klev båda av träningen skadade igår. Bådas medverkan är högst osäker, Isen lirar förmodligen inte. Lite hopp finns att Fille kan bli bättre. Linder är fortfarande skadad. Inga dåliga lirare som saknas till helgen direkt. Blir en hel del omkastningar i laget med andra ord. Dax för andra att kliva fram nu! Precis som Mange-gol nämnde på sin blogg så tror jag att Westberg kan bli en joker, han har sett het ut och det är dax för den riktiga comebacken nu. Lycka till i helgen grabbar! Tungt att sitta på ett flygplan från Tyskland när grabbarna krigar på i sporthallen....


Inte bara att jag missar innebandyn i helgen som är tråkigt. Jobbigast av allt är att jag missar sonens födelsedag på lördag. Grymt trist! Tyvärr har jag inget val, den här mässan får man inte vara borta ifrån.


Såg gnagets match mot Falun i SSL senast. Inte imponerad direkt. Och som jag sagt tidigare så ser inte truppen så vass ut just nu med dom tunga skadorna man har. Tungt för Norman som gick från en lång förlustsvit i Hässelby, bara för att förlänga den med AIK.

 

Norman-effekten(skojar lite med dig Norman) fortsätter i Hässelby. Hässelby hade ett stort manfall i helgens match borta mot Lidköping. 12 man skrapade man ihop och många av lagets "stjärnor" saknades. Ändå tog man andra raka segern! Riktigt starkt!


Var förbi Rickie igår efter jobbet. Jag skulle hämta en signerad klubba och lämna till Karke som skulle ge den vidare till någon. Fick kolla på Rickies nya egna klubba som Blast tagit fram i hans namn. Verkade skön och jag räknar med att det droppar in ett par ex åt mig. Har svårt att se att man får förnyat kontrakt med Fat Pipe nästa år. Då vet jag iaf vart jag kan vända mig, känns bra! Hade jag inte haft kontrakt med Fat Pipe så hade jag nog redan kört med Blast. Var lite på gång innan säsongen. Men jag gillar verkligen Fat Pipe, så jag kör med dom så länge man får.


Stort att få en klubba döpt och framtagen efter en själv. Trodde nog varken jag eller Rickie för ett antal år sedan. Den mannen har gått långt! Tänk när Rickie, jag och Joppe avslutar i samma klubb. Kan bli kul. Hoppas det händer?


Nu måste jag jobba vidare. Har mycket att göra inför Tysklandsresan.


Hejdå Hejdå!!



Ovido - Quiz & Flashcards