Alla inlägg under mars 2008

Av Andreas - 16 mars 2008 22:57

Min förra klubb i Norge när jag var där och spelade, Slevik IBK, slog något överaskande ut storfavoriten Greåker i 3 raka matcher i NM-slutspelets kvartsfinaler borta i Norge! Riktigt starkt! Hoppas att klubben kan ta sig ända fram till final nu! Jag fick uppleva 2 fantastiska säsonger i Slevik, med bland annat en 2:a plats och en 3:e plats i serien. Samt en NM-final som vi tyvärr förlorade mot just Greåker. FRAMÅT SLEVIK!!


Har sett Juve vinna ikväll mot Napoli, det blev inga 3-1 som jag förutspådde, det blev 1-0 i slutminuten i ett riktigt vackert anfall som Iaquinta avslutade hur fint som helst! Självklart framspelad av kungen, Del Piero....


God natt!

Av Andreas - 16 mars 2008 19:57

Helgen är över och man är hemkommen från landet som ligger vid Älmsta/Väddöviken. Har varit en kanon helg tillsammans med familjen och mina föräldrar. På fredags kvällen blev det en obligatorisk runda av kortspelet Canasta. Jag är ju som bekant obesegrad i detta kortspel, denna gång bytte vi lag och jag spelade med min sambo Ullis. Vi vann lätt! Draget att låta mina föräldrar spela tillsammans var väl inte det smartaste kan man analysera så här i efterhand. Tjafs från start till mål.... Min mamma vill inte spela tillsammans med pappa som hon anser vara alldeles för dålig!


Idag har det även varit lite släkt på besök här hemma eftersom dottern fyllt år idag. Lite kinamat på det när gästerna åkt hem, satt som en keps!


Måste komma igång och träna nu, har blivit extremt dåligt med träning för mig dom senaste veckorna......


Liverpool lottades mot det enda laget, av dom som är kvar, som jag inte vill möta. Jag anser att Liverpool i Europaspelet borde ha stora möjligheter mot dom flesta lagen som är kvar, det tuffaste anser jag helt klart vara Arsenal. Så därför blir det ännu mer nervöst när det sätter igång igen.... Men självklart tror jag på avancemang, har man slagit Inter i 2 raka så bör man även kunna mobilisera kraft mot ett starkt Arsenal.


Veckan som kommer blir något kortare än vanligt då det är påskhelg som väntar. Känns riktigt bra! Imorgon ska jag testa och träna innebandy första gången på 2 veckor, hoppas att det kommer att fungera med knäet.


Om ca 20 min är det Juve-Napoli på tv, den ska jag se och jag tror på Juve seger 3-1. Forza Juve!


Hejdå Hejdå!



Av Andreas - 13 mars 2008 22:30

Så är det snart helg, skönt! Ska tillbringa helgen på landet med familjen och mina föräldrar. Dottern Smilla fyller år på Söndag och då blir det även lite familjer på besök hemma.


Har precis avslutat lite PES 08 spelande mot Joppe, idag vann jag med 2-0 i matcher, i förrgår vann Joppe med 2-0 i matcher. Vi är ruskigt jämna för tillfället. Innan vi spelade tv-spel så kollade vi AIK-Falun, AIK spelarna gnällde på att Falun inte ville anfalla, AIK då? Anfaller deras backar när dom får bollen? Inte mycke va! Dom står också bara och spelar back-back hela tiden. En match där resultatet ändå är rättvist, Falun orkade inte hela matchen ut och AIK malde sakta men säkert ner dalmasarna. Men det är ändå otroligt vilka passiva forwards båda lagen har när motståndarna har bollen, ok AIK flyttade faktiskt upp spelet något efter ett en period, men då låg man ju under med 3 kassar och var så illa tvugna. Men det kanske är den här typen av spel som kallas slutspel? Eller är det rent av bara så elitserieinnebandyn ser ut? Tacka vet jag div 1 innebandy ;-)


Här kommer mitt tips för kvartsfinalserierna, jag vet att det är i senaste laget och i princip fusk att börja tippa nu, men jag behöver det försprånget.


AIK-Falun 3-0

Warberg-Balrog 3-1

Storvreta-Caperio/Täby 2-3

Pixbo-Dalen 2-3


Har ju klagat en hel del på Nisse Johansson och Egebrandt i Falun angående deras fula spel på planen. Jag glömde att lägga till Kristoffer Kranberg, en riktigt bra innebandyspelare som tyvärr spelar otroligt fult allt som oftast. Till råga på allt så filmar han även på planen! Det han gör i dagens match när slutsignalen går på Nisse Johansson i Falun bör rendera i ett matchstraff. Lite komiskt att se den trevliga och sympatiska tränaren Micke Karlberg springa och jaga sina "psykbryt" i laget när slutsignalen gått, han har det inte lätt Karlberg....


Hässelby spelade träningsmatch mot Stockholms stadslag ikväll. Jag vet inte hur det gick och jag medverkade inte då jag vilar mitt knä. Ska försöka komma igång och hoppas att knäet håller i början av nästa vecka. Känns som om det var evigheter sen man lirade lite plast nu när man vilat i 2 veckor, undantaget lite SIL innebandy i helgen som gick.


Ha en trevlig helg!!


Hejdå Hejdå!



Av Andreas - 9 mars 2008 21:38

Som jag nämnt många gånger förr så har vi fantastiskt duktiga juniorer, idag blev det klart med dubbla guld tack vare Hässelbys herrjuniorer och P16. Stort grattis!!!


Fick en kommentar angående gulden här på sidan, kan bara svara att det är ju precis det vi gör, alltså använder juniorer i herrlaget.


Helgen är avklarad tyvärr. En lugn fredag blev det med lite poker på nätet samt ett par PES 08 matcher mot Joppe som glädjande nog kom förbi. Lördagen innebar SIL på förmiddagen, en seger mot Wang Talang med Christian Isaksson och Starre Lindström i spetsen, den senare av dessa herrar skadade sig desvärre ganska illa mot oss, hoppas att det gick bra med knäet Starre! Förlust blev det mot Stockholm Dry med spelare som legenden Conny "klacken" Svensson, Andreas "drutten" Fridner och Linus Näsman. En match som vi lika gärna kunde ha vunnit, men Dry hade den bättre orken samt Drutten och Linus som var på spelhumör. Segern mot Wang Talang satt långt inne, vi låg under med 6-3 inför sista perren, men vi vände och vann med 10-8. Ett Wang som "dog" i och med skadan på Starre, samt att fixstjärnan Christian "Isen" Isaksson var en aning(snällt beskrivet) sliten från en tur på stan dagen innan...


Idag har jag varit på kalas och fikat en hel del. Efter detta så har jag visat mina Star Wars tokiga barn dom riktiga Star Wars filmerna för första gången, inte helt fel att ligga i sängen och plöja igenom sådana klassiska och grymma rullar. Har sett den första som kom: A new hope och halva uppföljaren till denna: Empire strikes back idag, imorgon fortsätter Star Wars temat.


Träningen sätter igång i veckan igen, kul! Det enda som är tråkigt är att jag inte vet om jag kan spela denna vecka, kändes inte bra efter SIL spelandet och jag måste ta kontakt med läkaren igen känner jag.... Ska iaf börja med att försöka vila knäet ordentligt.


Slutspelet i innebandy väntar, lagen har gjort sina val. Warberg körde idag över Caperio/Täby med 11-5 på Täbys hemmaplan. Efter detta valde man att möta Balrog i sin kvartsfinal. Caperio/Täby blev inte helt oväntat valda av Storvreta. Jag kommer under morgondagen lägga upp mina närmare tankar gällande alla kvartsfinaler.


Hejdå hejdå!



Av Andreas - 6 mars 2008 19:17

Veckorna går ruskigt fort nu känns det som. Tycker inte att det var så länge sedan jag skrev här, men det var tydligen i måndags såg jag.....


Träningsledig vecka har det också varit, känner att mitt knä som jag haft problem med i slutet av säsongen redan känns mycket bättre. Har inte missat allt för många träningar den här säsongen, om ens någon, så kroppen kanske behövde lite vila trots allt.


Det har varit en hel del Champions League i veckan, såg Arsenal leka med Milan i tisdags. Riktigt bra match av Arsenal! Igår såg jag Roma slå ut Real Madrid, starkt! Inte första gången man ser Real göra en sån match där allt bara låser sig, dom kan vara riktigt kalla ibland, precis som dom kan vara grymma.


Den matchen jag väntar på är såklart Pools match mot Inter på tisdag. Blir ruggigt nevöst, men jag tror att det bör gå vägen. Liverpool är riktigt bra i europaspelet. Igår vann man även i ligan och seriens bästa anfallare Torres stänkte in ytterligare 3 kassar! 4-0 mot svaga West Ham och 3-1 i matchen innan mot Bolton ger 7-1 på dom 2 senaste ligamatcherna, kanske inga imponerande siffror för United och Arsenal fans, men som dom flesta vet så är det i sådana matcher Liverpool brukar ge bort poäng i ligan.


I helgen avgörs det vilka som tar sista slutspelsplatsen i SSL, Balrog kniper den platsen tror jag, även fast det kommer att bli en bra mycket tuffare match för demonerna än mot ett oinspirerat Caperio/Täby senast. Matchen visas även på TV på söndag, bra att man visar den istället för 2 slutspelsklara lag som man hade tänkt visa först.


Fick frågan här på sidan om jag tycker det är någon i AIK som varit bättre än Eguren i bajen på 2000-talet? Jag är självklart väldigt färgad i den frågan kan man väl börja med att erkänna.Men jag tycker inte att Eguren är någon större stjärna, visst han är duktig, men det finns många bättre spelare i allsvenska i allmänhet och i AIK i synnerhet. Boateng, Obolo, Dulee, Wilton är bara några av dom jag kan nämna. Hammarby har ju precis som AIK haft väldigt bra mittfält dom senaste åren, AIK`s lär ju inte bli sämre i år i och med att Djordijc har anslutit, och att förhoppningsvis Özkan får hålla sig hel. Özkan har en otrolig potential, hoppas att han får visa det i år. Men för bajarna är han väl självklart en av dom stora, denna Eguren.


Helgen som kommer är som vanligt fullspikad. Fredag blir en hemmakväll, jag och barnen själva hemma, blir garanterat pizza till mat, ett par pilsner till Pappa när barnen lagt sig är inte heller omöjligt.... Lördag väntar eventuellt SIL spel, beroende på hur mitt knä känns, och på kvällen har vi gäster med melodifestivalen på schemat, vilken "Svensson" man är..... På Söndag bär det av hem till sambons syrra(Sofie) och hennes man Niklas som fyller år. Där blir det med all säkerhet en kopp kaffe och så ska det bli kul att träffa deras lilla dotter Tyra!


Ha det bra så länge!



Av Andreas - 3 mars 2008 22:40

Ja, så var man hemkommen från en tur till kringelstaden Södertälje. Har, tro det eller ej, åkt ända till Södertälje för att se Balrog-Caperio/Täby, Balrog vann med 6-2. Ett riktigt sömnpiller till match om jag ska vara helt ärlig. Men riktigt kul var det att se min gamla lagkamrat Mathias Hagert stänka in 2 kassar och spela fram till ett mål. Matte var riktigt bra den här matchen, grattis till din insats och eran seger Matte!


C/T såg inte helt taggade ut. Bäst i C/T för dagen var enligt mig Daniel Dalbjer. Edlund var en av få som visade mycket vilja och slet föredömligt men utan att få någon utdelning, och lite för många skott gick i täck idag, men han visade iaf lite hjärta. 


Får även passa på att tacka (kiosk)Matte för hjälpen med inträde till matchen, tack!


Om det var någon som märkte det så hade Maimon bytt tröja till 3:e perioden började. Inte för att det låg något skrock bakom eller något annat, utan helt enkelt för att det var duschar med sensorer i omklädningsrummen. Maimon skulle skölja ur en kaffekopp och råkade samtidigt aktivera duschen bakom sig med sin kropp, vilket gjorde att han fick en ofrivillig dusch....


Har även vädrat ur bilen i ca 5 min efter att jag släppt av Joppe, Ni som känner honom vet att det kan behövas, speciellt efter en tur och retur resa till Södertälje.....


Nu är det dags för Seinfeld i vanlig ordning.


Godnatt!!

Av Andreas - 3 mars 2008 15:44

Fick kommentar av sportchefen här. Vi har faktiskt använt oss av 35 spelare i år. Så vi slår Västerås också som tydligen hade använt sig av 30st enligt en kommentar här på sidan.


Jag har inga smaskiga rykten gällande sillyseason i Hässelby som det efterfrågades här på sidan. Jag tror att det är aningen tidigt för rykten just nu, vänta tills SSL har spelat klart också så blir det nog en smaskig sillyseason som vanligt för alla innebandylag.


Unibet och Nordicbet har blivit tokskraja då det är många som "lastat" stora summor på Balrog i kvällens match mot C/T. Balrog står helt plötsligt i 1,65 på Unibet och 1,75 på Nordicbet. På tok för lågt!!!


Jag ska faktiskt se matchen live ikväll. Joppe hade bara glömt att informera mig att den spelas i Södertälje.... Så nu får man köra dit med Joppe "knäet" Nothèn.


Hejdå Hejdå!

Av Andreas - 2 mars 2008 22:12

Så var serien och även helgen över. Vi avslutade med att slå Handen med 10-4. Vi gör en helt ok insats och är klart bättre än Handen matchen igenom. Finns inte så mycket i övrigt att skriva om matchen, Ekdahl var bra i målet och Christian "Isen" Isaksson gjorde 3 mål och passade till 1 och var bäst bland utespelarna.


Tullinge trillade överraskande ur våran serie tillsammans med enligt mig mer väntat Lillån. Åkersberga behövde vinna med 2 mål, det avgörande 7-5 målet mot Tullinge gjordes med endast 1 sekund kvar att spela! Snacka om dramatik! Snacka om glädje hos Ackers och vilken otroligt tung dag för Tullinge, går inte ens att föreställa sig. Nu åkte ju Tullinge ur, men även om dom hade hållit sig kvar så tycker jag att Tullinge är årets flopp i div 1 mellersta. Man har många namnkunniga spelare till förfogande och var tippade som ett topplag av både sig själva och folk runt omkring.


Farsta trillade även dom ur div 1. Också ruskigt överraskande, även här är det ett lag som var tippat för toppen av serien. Tyresö/Trollbäcken spelade ur rivalen Farsta genom att slå dom med 4-3 idag. Sundsvall skickar nog ett stort tack till T/T vilka alltså såg till att Sundsvall höll sig kvar. Med ca 5 1/2 min kvar av matchen i Farstahallen så var Farsta ett div 1 lag, sen rasade det.....


Umeå tog klivet upp till SSL tillsammans med Västerås och Mullsjö. Blir ett tufft år för nykomlingarna, men det är i alla fall som det borde vara enligt mig, vinner man en serie så ska man gå upp! Inte en massa kval och skit, att vinna en serie är inte lätt.


Hörde lite kuriosa igår, vi har denna säsong använt oss av 30 spelare i årets serie. Slå det om Ni kan.....


Jag får väl passa på att skryta lite över mig själv här också, jag är stolt vinnare av poäng och skytteligan i Hawks i år.


Igår var vi ute på stan med laget. Riktigt bra uppslutning! Riktigt kul! Och riktigt mycket dricka..... Jag var nog först hemma av folket som rörde sig på stan igår, jag var hemma vid ett snåret. Tack för en trevlig kväll grabbar!!


Nu väntar en veckas vila, sedan tränar vi på som vanligt fast med skillnaden att vi tar bort ett av tre träningstillfällen i veckan. Mitt kontrakt går ut i April och man måste ta en funderare på hur man ska göra nästa säsong. Får se om Hässelby vill ha kvar en först och främst, ännu har jag inte hört något Björne ;-)


Vi har en ruggig kapacitet i truppen, och jag hoppas att dom flesta stannar och kommer tillbaka grymt revanchsugna!


Juve lyckades tappa en 2-1 ledning med kvarten kvar att spela till förlust med 3-2 hemma mot Fiorentina. Fan vad illa! Blir så j-la sne......


Pool körde över Bolton borta idag, 3-1. Ingen höjdarmatch men dock 3 viktiga poäng. Hyfsad tavla av Finnen Jäskeleinen i Bolton kassen på Liverpools första mål. Gerrards skott hade gått utanför mål, men finnen lyckades styra in den i eget mål.....


Imorgon blir det till att kolla Balrog-Caperio/Täby. Ska bli intressant, Balrog har ju ganska mycket mer att spela för då C/T redan är klara för slutspel. Tror på en jämn match och det kan mycket väl bli ett kryss....


Hejdå Hejdå!!

Ovido - Quiz & Flashcards