Alla inlägg under september 2009

Av Andreas - 17 september 2009 09:22

Har som alla andra läst ryktet att Nebojsa Novakovic skulle vara aktuell som dif tränare. Det ryktet ger jag inte mycket för, varför skulle han vilja träna dekis-dif i superettan? Jag hoppas verkligen att det inte finns någon grund för detta, skulle kännas jobbigt för mig.


Igår efter middagen gick jag ut och tog ett löp och styrkepass. Sprang ca 40min ute i skogarna i Viksjö. Det svåra är att motivera sig att gå ut, när man väl är ute och efter så känns det hur bra som helst. När jag kom hem så tog jag en dusch och sedan en Gainomax och begav mig till Joppe för att kolla Inter-Barcelona. Barca var klart värda segern, vilket skönt bollrull dom har! Men man ska inte heller glömma Inters grymma försvarsmur, Italienarna kan det där med försvarsspel!


När jag var ute och sprang träffade jag även på Alex Rosenbergs föräldrar som var ute och promenerade(så jag har ögonvittnen). Alex är ju nere i Sydamerika i ca 6 månader tillsammans med tidigare Farstaliraren Sasan. Länk till deras intressanta blogg från resan ligger nu inlagd under länkarna här på höger sida.


Ska ju även ge mig på ett tips inför SSL starten som är i helgen:


1. Warberg

2. AIK

3. Caperiotäby

4. Storvreta

5. Dalen

6. Falun

7. Pixbo

8. Helsingborg

9. Umeå City

10. Balrog

11. Tyresö/Trollbäcken

12. Sirius

13. Västerås ( Kval)

14. Järfälla (Nedflyttning)


Tror att Caperiotäby kommer stå som slutsegrare i Globen. I år har man lärt sig av misstaget förra året och kommer att ta det lite lugnare i serien för att sedan komma förberedda till slutspelet. Laget ser ännu starkare ut i år och man har värvat smart. Som vanligt från min gamla klubb Hässelby bland annat.


Nämnvärt annars är att jag tror att Helsingborg precis klarar sig till slutspel. Man har gjort en grym värvning i den finska landslagsbacken. Det kommer att höja Helsingborg, men inte hur högt som helst. Man är inte så mycket bättre än förra året enligt mig och kan lika gärna missa slutspel.


Bland dom 3 topplagen tror jag att placeringarna kan sluta hur som helst. Det gäller att vara vassast i slutspelet som sagt. Och det kommer Caperiotäby att vara.


I botten är det "hugget som stucket". Tror att antingen Västerås eller Järfälla tar sista platsen. Valde att tippa Västerås högst av dessa då man har riktigt duktiga Ola Thimrèn i båset. Men tyvärr "Grino" så har du inte spelarmaterialet för att lyckas fullt ut med dina kunskaper. Västerås har tappat en drös med duktiga spelare och inte värvat något som täcker upp detta. Järfälla har jag ingenting emot. Man satsar ungt(värvar ungt) men har tyvärr tappat alldeles för många bra spelare för att greja detta år. Man har kompetens vid sidan av planen i bland annat bröderna Lindström, men på planen är det för tunnt. Orutinen kommer att kosta i år då man har levt på "konstgjord andning" i flera år nu. Kanske läge för bröderna Lindström att kliva in på planen igen?


Ikäll är det träning som gäller. Nu ska jag bege mig till Norrköping för lite jobb. Ha en bra dag!


Hejdå Hejdå!!

Av Andreas - 15 september 2009 23:05

Kan bara inte missa det här tillfället. Måste förevigas! Godnatt!


Ställningar: 15 september

AIK2223-1444
IFK Göteborg2241-1743
Kalmar FF2240-2241
IF Elfsborg2236-2640
Helsingborgs IF2231-2436
Örebro SK2226-1936
BK Häcken2235-2535
Gefle IF2223-2631
Malmö FF2220-1629
Trelleborgs FF2227-2429
IF Brommapojkarna2225-3624
Halmstads BK2219-3222
GAIS2225-3021
Hammarby IF2216-2919
Örgryte IS2216-3517
Djurgårdens IF2213-4116

Av Andreas - 15 september 2009 00:02

Har precis kollat klart Häcken-AIK som jag spelade in på boxen. Underbart! Stabil 2-0 seger. Har sagt det redan sedan starten av serien och jag säger det igen, sjukt starkt försvarsspel! Äntligen fick Flavio hamna i målprotokollet också, ett riktigt bra nyförvärv. Obolo`s nickmål, ja vad säger man? Världsklass av seriens bästa spelare!


Spelade in matchen pga att jag var på träning ikväll. Ingen vass insats av vår lina direkt, Jag, Mange L och Emil. Men jag får faktiskt lov att skylla på lite trötta ben efter seriematchen igår. Vi var ganska sega allihopa. Men det är som sagt en ren glädje bara att kunna köra igen.


lillebror dif åkte på en ny förlust och jag fortsätter att njuta i stora drag! Som grädde på moset så bestämde sig några fans för att kliva in på planen och det lär bli ett ännu större hål i dif`s redan tomma plånbok. Vi vill ha Jeglertz kvar!


Tabellen är en fröjd för ögat just nu och jag passar på att njuta så länge det varar. Hifdif har 35 poäng, AIK 44.


I helgen är det seriematch på lördag. Ska förutom nästa innebandypass försöka hinna ut i spåret en vända också.


Väntar in oddsen till helgens innebandy, ska bli ruskigt kul att kunna lira på div 1 och 2 hos Nordicbet igen. Brukar finnas en hel del godbitar så här i början av serierna. Jag ska bjuda på ett par när oddsen har landat i veckan.


Imorgon väntar jobb som vanligt. Dags att ta sig till duschen nu och sedan blir det lite tv i sängen. Vad pigg jag kommer att vara imorgon....


Hejdå Hejdå!!

Av Andreas - 13 september 2009 15:55

Premiären i Supertrean började bra, seger mot Vendelsö med 3-0. Laget gör en otroligt stabil match och vi dominerar från start till mål. Försvarsspelet är mycket bra idag. En stark laginsats helt enkelt. Med lite skärpa framåt borde segern ha blivit mycket större.


Kommer man till min egna insats så kan den summeras med ett ord: MISSAR! Jag bränner väl ca 2-3 frilägen och missar öppet mål på pass från Linder. Otroligt dåligt! En "vanlig" dag borde jag göra 5 kassar i en match som denna. Jag har ingen timing och precision överhuvudtaget och jag har en del kvar att jobba på. Fick nöja mig med 0+1 i protokollet. Det positiva är att "flåset" börjar kännas bättre och att kroppen blir bättre och bättre. Men sammanfattningsvis så är jag inte alls nöjd med min egen insats. Skönt att övriga spelare i laget spelar så bra som man gör idag. Var iaf hur kul som helst att åter vara med i seriespel! Så sammanfattningen blir att det här var riktigt kul! På det personliga planet så kommer det bara att bli bättre och bättre.


Pool och Juve vann komfortabelt igår. Imorgon har AIK Häcken borta, tuff match. Jag spelar in matchen och ser den efter plastträningen.


Fan vad kul det är att vara tillbaka på plan igen!


Hejdå Hejdå!!

Av Andreas - 12 september 2009 11:50

I onsdags gjorde jag comeback på innebandyplanen. Ingen vidare match av varken mig eller laget om man ska vara helt ärlig. Stortorsk och en dålig insats från min sida. Spelade 2 perioder med tanke på att det är seriepremiär imorgon. Vill inte riskera något efter mitt långa skadeuppehåll.


Imorgon är det som sagt nedsläpp och comeback i seriespel för egen del. Ska bli fantastiskt kul!! Kroppen känns ok även fast jag har en bit kvar vad det gäller "flåset" och "timeing" med mera. Men som sagt så är jag sjukt laddad och matchen startar kl:12:15 i Viksjösporthall imorgon. För motståndet står Vendelsö.


Comebacken sker alltså den 13:e september 2009. Jag bröt knät den 14:e september 2008. Nästan exakt ett år efter skadan. Läkarna som sa att jag skulle vara tillbaka efter ca 3 månader....jorå så att....


Hoppas på mycket skrällar på stryktipset idag. Det är så jag har lagt upp min rad. Stoke får gärna sprattla till mot Chelsea bland annat. Tyvärr så ser Chelsea ruskigt starka ut.


Igår kväll var det kräftor hos svärmor. Jag åt väl ca 1 1/2 paket själv. Älskar kräftor! Idag blir det lite fotboll på burken. Ska se Liverpool krossa Burnley! Sedan en lugn kväll med familjen. Underbart med helg!


Nu ska jag ut och spela fotboll med sonen. Han ska vara Ivan Obolo. Jag får väl vara Dembo Touray så att det blir lite gratis kassar för sonen...


Ha en trevlig helg! Väl mött i Viksjösporthall imorgon!


Hejdå Hejdå!!





Av Andreas - 8 september 2009 07:45

Var på träning igår. Kände ingenting i hälen och två-målet flöt på riktigt bra. Blev faktiskt 4 kassar under två-målet, och en hel del av dom självklart signerade Mange "gol" Larsson. Däremot har jag en bit kvar vad det gäller det defensiva spelet, orkar inte riktigt hela vägen hem vilket jag borde.


Idag däremot är kroppen lite stelare kan jag säga. Blir en ren vilodag så att jag inte överbelastar kroppen(hälen) igen.


Hoppas verkligen att kroppen håller! Riktigt kul att spela innebandy igen. Orkar inte fler skador.


På Onsdag är det träningsmatch mot Duvbo i Viksjösporthall. Kommer förmodligen att matcha väldigt försiktigt så här i inledningen. Viktigt att jag får bygga upp med regelbunden träning ett tag. Kanske blir någon period mot Duvbo och första matchen på nästan ett år? Söndag är det seriepremiär, kan bli samma sak där beroende på hur jag känner mig. Kanske någon period där med.


Bloggen har bytt namn och utseende såg jag idag. Bloggplatsen istället för bloggagratis. Men det ska gå att gå in på den gamla adressen också som jag förstått det. Får se vad det innebär för bloggen. Kanske en ansiktslyftning?



Nu är det jobb som gäller!


Hejdå Hejdå!!



Av Andreas - 6 september 2009 22:05

Klev innanför dörren för 2min sedan. Har varit och "signat" papprena med Bele. Känns fortfarande helt rätt. En klubb med ambitioner. Hälsenan känns bättre och jag hoppas på att kunna återuppta träningen i veckan. Serien börjar redan kommande söndag! Hemma i Viksjösporthall. Jag kan väl erkänna att jag inte är på topp ännu. Men jag kommer bara bli bättre och bättre ju längre serien går. Har bara 5 pass innebandy i benen det senaste året, så jag kommer att behöva tid. Men jag tror och hoppas att jag kommer att bidra redan från början, sedan kommer det som sagt bara att bli bättre ju längre serien går.


Igår kväll åkte jag och Pappa in till stan och kollade Sverige på storbild. God mat och lite bira gjorde kvällen lyckad. Blev ju inte direkt sämre av att Zlatan snubblade in bollen i sista sekunden, helt otroligt! En riktigt trevlig kväll med far min måste jag säga!


Senare på kvällen kom Isen in och mötte mig och vi tog ett par bira för att sedan möta upp Alex Rosenberg och Sasan. Blev lite Black Jack på Casinot och sedan lite natt-mat och hemresa. Väldigt lyckad kväll helt enkelt!


Idag tog jag med familjen och åkte till Råsunda för att kolla Gnaget. Vilken match! Vilken vändning i slutminutrarna! Helt otroligt och man blir varm i hela kroppen när man tänker på det. Extra roligt var det att barnen fick vara med och uppleva den otroliga stämning som skapades av den för dagen dåliga publiksiffran 8000, det lät som minst det dubbla. Sonen har varit med på fotboll en gång tidigare för typ 3 år sedan, men då var han för liten. Nu kan jag säga att det var någon som blev helt frälst, han satt helfokuserad hela matchen och klappade och sjöng och levde sig med. Kanske lite för mycket också...När Häcken gjorde 2-1 började han nämligen gråta. Tårarna rann ner för kinderna och han var otroligt besviken. Men den glädjen som var efter slutsignalen hos sonen gick inte att missta sig på. En AIK:are är född! Och vi har samma favoritspelare också, Ivan Obolo! Värmer i själen när man ser dottern och sonen sitta med AIK mössor och halsdukar, dom gillade verkligen fotbollen skarpt!


I fredags var Joppe med familj hemma hos oss och åt och hade en trevlig kväll. När Joppes familj skulle åka blev Joppe kvar och vi lirade Tiger Woods Golf 10 på Nintendo Wii hela natten. Det var hur kul som helst och jag slutade som vinnare 7 slag före Joppe! Sedan tog Joppe mig på ett par fotbollsmatcher, men det kvittar eftersom jag klassade honom på golfen.


Ska som sagt prova att träna imorgon igen. Hoppas att hälsenan håller, bara en vecka kvar till seriepremiär.


Ny arbetsvecka imorgon.... Dax att gå och lägga sig och kolla lite på "burken" med en snus, nice!


Till signaturen Burgic. Nu tar vi dubbeln! Vinna cupen vinna cupen AIK!


Hejdå Hejdå!!

Av Andreas - 2 september 2009 21:57

Arbetsdagen i Göteborg har varit riktigt lång. Har, förutom en bit mat på hotellet, jobbat hela kvällen framför datorn. Nu orkar jag inte mer och kommer att "koppla ner".


Såg att Bollstanäs vann Exel Tiger Cup i Norge. Har själv spelat den 2 gånger, en gång med mitt norska lag Slevik då vi förlorade finalen. Och en gång med Hässelby/Kälvesta då vi vann. Mina gamla lagkamrater från GAIK-tiden Drutten, Rydan, och Larsson kom alla med i Allstar Team. Välkomna i klubben, jag fick äran att vinna poängligan och komma med i Allstar Team när jag spelade turneringen med Slevik. Bollstanäs är för övrigt ett bortglömt lag i div 2 Östra Svealand. Allt snack är ju som alla vet om bajen. Jag tror att Bollstanäs kan vinna serien. Laget består av idel gamla GAIK spelare från div 1 tiden. Med Andreas "Drutten" Fridner i spetsen tror jag att man blir riktigt farliga i år! Och alla vet väl hur det gick senast bajen var uppskrivna att vinna 2:an? Jo då vann just GAIK den serien....


Imorgon väntar en tuff arbetsdag igen. Sedan blir det flyg hem.


Karke kommenterade här på sidan. Kan bara säga att jag tar det riktigt lugnt och äter mina tabletter för att bli frisk i hälen. Hoppas att kunna vara redo för löpning nästa vecka igen. Men jag vet inte ännu...


Nu är jag för trött för att skriva mer.


Hejdå Hejdå!!



Ovido - Quiz & Flashcards