Alla inlägg den 29 februari 2008

Av Andreas - 29 februari 2008 08:43

Till helgen så avslutas våran serie, vi avslutar med match hemma mot Handen. Matchen i sig har ingen större betydelse, men att vinna är ju en av sakerna som gör att man håller på med idrott. Så något annat än 3 poäng på lördag är inget alternativ. Vore skönt att få avsluta årets serie med en skön känsla och en seger som bokslut.


Handen då? Ja, efter att vi slog dom borta innan jul så trodde jag att man skulle vara ett av lagen som skulle åka ur. Men efter att ha rest sig och gjort en riktigt bra serie efter jul så är man klara för spel i div 1 nästa säsong också. I Handen är det framförallt Patrik Andersson som det gäller att hålla ett extra öga på, en oerhört teknisk spelare med ett grymt spelsinne.


I veckan har vi tränat på som vanligt, måndags träningen var det ett enormt bortfall av spelare och vi var endast 12st på plats. Onsdag och torsdag har det varit bättre uppslutning. Igår tränade vi tillsammans med våra duktiga juniorer och var därför väldigt mycket folk på träningen. Jag lyckades självklart glömma bort att vi på onsdags träningen pratade om att vi skulle träna med juniorerna och därför starta träningen tidigare än vanligt. Så jag kom direkt till två-målet när träningen hade hållit på ett litet tag...


Lördag kl:13.00 i Hässelbyhallen är tiden som gäller för att se årets sista seriematch!


Alexander Rosenberg är förmodligen spelklar till helgen. Han var borta från träningen i måndags då han i matchen mot Örebro ådrog sig ett blåmärke på höger lår. Trots detta blåmärke har "krigaren" Rosenberg kört dom två sista träningstillfällena.


Någon som förmodligen är borta till helgens match är våran U19 landslagsstjärna Niclas Eriksson som skadade foten olyckligt på träningen igår. Niclas som för övrigt tjatat om att vara kapten hela säsongen och till och med tränat med kaptensbindel missar därför kanske sin sista chans att få vara kapten för Hawks i år. Krya på dig Niclas!


Som vanligt snappade man upp ett rykte om min gode vän Joppe Nothèn som skadat sitt knä allvarligt(förmodligen avslitet främre korsband). Han hade i fredags lovat sin sambo Lollo att han skulle städa hemma, istället gled han omkring hela dagen med Stefan Mörk. På kvällen skadade han som jag nämnde sitt knä mot Spiders, vad häde då med städningen? Jo, joppe(hunden) Nothèn låg på lördagen på golvet(eftersom att han hade för ont för att stå) och torkade köksluckor, trots oerhörda smärtor fullföljde han alltså sina åtaganden....voff voff.....


På lördag efter matchen ska vi ut med innebandyn och ha en inofficiell avslutning. Ska bli riktigt kul, junioren Wille Viinamäki utmanade mig igår på en shottävling på lördag. Jag tor jag "passar" den Wille, jag ska undvika spriten på lördag....


Helgens matcher i div 1 mellersta kan bli svårtippade då flera av lagen kan lida av så kallad motivationsbrist. Men jag måste väl ändå ge mig på att tippa säsongens sista omgång:


Hässelby-Handen

- Om vi inte uppträder som vi gjorde första halvan av matchen mot Örebro, det vill säga att vi ställde ut skorna, så tror jag att vi tar 3 poäng. Vi har kapaciteten och vi bör enligt mig vara bättre än Handen. Seger för Hawks 7-3.


Västerås-Örebro

- Stor prestigematch! Örebro har genom säsongen jagat ett Västerås som nu är klara för SSL. Örebro vill helt säkert knäppa Västerås på näsan i sista omgången. Men oavsett hur det går så kan ingen ta ifrån Västerås deras serieseger. Jag tror på en jämn match där ett kryss känns närmast. 4-4.


Skoghall-Älvsjö

- Inte en match och resa som jag hade velat ha i sista omgången. Liten risig hall mot ett brunkande man-man spelande lag. Där inget mer än äran står på spel. Skoghall ska ha cred för sin säsong, man är trots allt nykomlingar och har gjort det bra. Samma gäller Älvsjö! Ett mer spelande och bättre Älvsjö får nog se sig besegrade i den här matchen där jag tror att Skoghall har mer motivation och framförallt, hemmaplan. Skoghall vinner 7-5.


Lillån-Karlstad

- Lillån är redan klara för nedflyttning. Karlstad har säkrat sin 3:e plats i serien. Karlstad är precis som tabellen visar klasser bättre än Lillån. Orkar man motivera sig denna match? Ja, jag tror Karlstad vinner trots att lillån säkert vill visa att man är bättre än tabellen visar. Karlstad seger 9-5.


Tullinge-Åkersberga             1,90          5,90          2,20

- Enda matchen i vår serie denna omgång med odds hos Nordicbet. Vinna eller försvinna! Vilken rysare det blir i Tullingehallen! Jag tror att Tullinge tack vare sina offensivt skickliga spelare vinner den här matchen och spelar vidare i div 1 nästa år. Tullinge seger 7-4.


GAIK/Väsby-Finspång

- Gaik vinner den här matchen, även fast Finspång har lite mer att spela för. Resultaten kommer att gå Finspångs väg och det ska mycket till om man ska åka ur serien. Finspång kvar i div 1 men Gaik vinner matchen 8-4.


                          ------------------------------------


Ha en riktigt trevlig helg! Jag ska försöka återkomma lite oftare här än vad som blivit fallet den senaste tiden. Men just nu råder det en viss torka i skrivandet. Men det kommer säkert tillbaka.


Hejdå Hejdå! 



Ovido - Quiz & Flashcards