Alla inlägg under februari 2008

Av Andreas - 13 februari 2008 23:13

Känner mig ganska seg och trött för tillfället. Därav har också bloggen blivit lite lidande, har inte heller riktigt tid just nu som det ser ut på nya jobbet, att uppdatera så ofta som jag vill. Men det kommer att bli bättre när att börjar lugna ner sig.


Kollade Caperio/Täby mot Storvreta på tv. Inte så mycket att snacka om där, Storvreta visade en stor respekt och disciplin och backade hem något enormt mot C/T som inte fick några spelvändningar som man är så skickliga på. Alldeles för många underpresterade i C/T utan att nämna några namn. Rickie var väl den som stod att känna igen tillsammans med den alltid lika stabila Ramsin i målet. Fick en skön video länk på kommentarerna här, Carolas låt Säg mig tillsammans med lite bilder på C/T spelare rullandes: http://www.youtube.com/watch?v=uXmF8GeRfjI


Våra träningar kantas för tillfället av frånvaro. Vi har som jag nämnt tidigare många bra juniorer att fylla på med, men det är otroligt vad vi har mycket folk borta pga olika anledningar. Jag skjutsade junioren Niclas "Virgin" Eriksson till träningen idag, vi kom fram till att senast mot Västerås så saknade vi ca. 10 spelare!! Jag kan räkna det till att minst 6 av dessa spelare var ordinarie när säsongen började. Ändå gör vi en riktigt bra match och är värda poängen. Undrar hur många lag i våran serie som hade klarat av att ha så många spelare borta? Vi har en ruskigt bra bredd och junior verksamhet kan man lugnt konstatera.


Warberg krossade AIK med 7-3 ikväll. Jag är glad att jag fick se Warberg "live" i söndags, vilket lag! Måste vara väldigt länge sedan något lag var så överlägsna i den högsta serien? Ska bli intressant att se om dom kan konservera sin form genom hela slutspelet?


Nä nu är jag så j-la trött!! Måste sova några få timmar nu....


God natt!

Av Andreas - 11 februari 2008 00:14

* Var faktiskt i Jakobsbergs sporthall och såg matchen mellan Spiders-Warberg ikväll, tillsammans med Joppe Nothèn och hans son Jonathan samt bröderna Mörk(Anders och Stefan). Vilken utskåpning! Siffrorna hade kunnat vara betydligt större om Warberg bara hade velat. 8-1 till ett Warberg som gick på halvfart! Som jag sagt förut, vilken kvalitet det finns i Warbergs lag. Inte dåliga på en enda position. Järfälla var en stor besvikelse för mig, trots att man mötte ett ruskigt bra lag hade jag väntat mig lite mer. En total avsaknad av inställning och glöd var det första jag tänkte på, självklart brister det en aning i kvaliten på årets spindlar också, men just viljan var som bortblåst. Inte en närkamp på hela matchen och ett otroligt fantasilöst och ofarligt anfallsspel var det som präglade spiders i denna match. Warberg var som sagt väldigt lekfulla när dom hade lust, och gjorde i princip som dom ville matchen igenom. Kan har vart lite hårda ord om spiders nu, man mötte faktiskt ett grymt bra lag och seriens överlägsna ledare. Men jag anser att man bör kunna kräva lite jävlar anamma och slit när kunskapen uteblir. Bäst i ett blekt spiders var helt klart den från Hässelby utlånade backen Joel Ekdal, trots "indianaren" som ledde till Warbergs 8-1 mål.


* Nu är transfer fönstret stängt, men jag undrar om inte gamla spindeln Mats Egnell vill tillbaka till spiders, verkar bli sparsamt med speltid i AIK nu. Och som jag sagt tidigare så behöver Spiders målskyttar, och Egnell är en målskytt av rang har han bevisat i spiders tidigare.


* Min gamla coach och tränare i Gaik "grin-ola" har det tungt just nu och känner sig deppig ser jag när jag läser hans alltid lika intressanta blogg. Kan bara säga så här Ola, du har gjort ett otroligt jobb med Gaik i år! Du har gjort ett topplag av ett lag som har en tunn trupp och som inte var tippat som ett topplag. För att krydda detta lite mer så tappade Gaik 5 ordinarie spelare innan säsongen började, Urwäder, Jämtdal, Larsson och Alm gick alla till Caperio/Täby tillsammans med Maimon. Sen drog jag till Hässelby även om det kanske inte var den tyngsta förlusten så spelade jag det mesta under mina 2 år i Gaik. Klart att det känns jobbigt när allt går emot och man förlorar(fråga mig) men du har gjort något riktigt bra med Gaik denna säsong, så när Ni gör bokslut i år ska du känna dig stolt.


* Nog hyllat av Ola nu, måste försöka komma på något att såga honom för också..... Kanske ska dra upp något om vårat senaste möte i Smedsgärdshallen ;-)


* Pool och Chelsea spelade inte helt oväntat 0-0. Det var det första jag och Joppe sa att det skulle bli innan vi drog och kollade Spiders matchen. Kom igen nu Pool, sluta kryssa!


* Sköööna Juve vände och vann borta mot Udinese!


* Real Sociedad tog en stark bortaseger mot tabell jumbon Poli Ejido med 1-0, och ligger nu på en 4:e plats i Spanska andra divisionen, snart är dom tillbaka där dom hör hemma!


Nä, kanske ska passa på att sova lite också. Imorgon väntar jobb, hem till familjen och umgås, sedan träna, och direkt efter det ska jag hem och kolla Storvreta-Caperio/Täby på min gamla VHS-spelare.


Sov gott!!!

Av Andreas - 9 februari 2008 17:00

Hemma igen efter en tung uddamålsförlust där vi helt klart var värda ett bättre öde! Vi förlorar med 6-5, där Västerås 2 sista mål är mycket turliga.


Lagen följs åt matchen igenom tills VIB lyfter en långboll från halva plan där Eddie i målet är skymd, då är det ca. 4min kvar att spela av matchen. I dom 2 första perioderna är vi klart bättre än Västerås som spelade oerhört ängsligt och backade hem väldigt lågt matchen igenom. Självklart sticker Västerås upp till och från och visar prov på bra innebandy, men sett till hela matchen var vi klart värda segern idag. Men Västerås är ett topplag och visar prov på stor effektivitet i dagens match, något som visar att dom hör hemma i toppen. Möjligen är det lite nervöst för Västerås spelarna nu när seriesegern är så nära, men idag kände jag inte igen Västerås. Det är bara att lyfta på hatten för Västerås som vinner på en dålig dag, grattis till SSL platsen, den är ni helt klart värda!


* Själv går jag poänglös idag, känner att jag ska kunna kliva fram i en match som den idag. Jag saknade inte chanser, men det är alldeles för dålig skärpa på avsluten! Slitet och viljan är det inget fel på, men jag ska producera idag. Dåligt!


* Just nu står det 6-3 till Ackers efter halva matchen spelad borta mot GAIK. Undrar om folk i vårat lag han lasta på Ackers? Snacket gick innan våran match att dom flesta tänkte lira på Ackers.


* Tullinge vann mot Lillån med 8-6(jag hade tippat 8-5) och nu ska det mycket till om inte Lillån får lämna div 1 för den här gången.....


* Pixbo fick smaka av Caperio/Täby igen. Rickie i huvudrollen igen, börjar bli tjatigt nu. Kul att Rickie hittat tillbaka till sin gamla vanliga form! Som jag sagt förut, vilket lag kommer att vilja välja C/T i slutspelet? Tror att Warberg möjligtvis gör det, inget av dom andra gängen lär vilja göra det iaf.....


Nu ska jag kurera min förkylning som gör sig mer och mer påmind.....mår skit rent ut sagt!


Hejdå Hejdå!

Av Andreas - 8 februari 2008 19:29

Helgens odds och tankar följer här!


Tullinge-Lillån                   1,55           6,35           2,85

- Matchen som kan avgöra vilka som stannar respektive åker ur mellersta serien i år. Tullinge är bättre enligt mig och bör med hjälp av hemmaplan och bröderna Ericsson kunna greja en hemmaseger. Agenterna vinner 8-5.


Hässelby-Västerås             3,70           6,95           1,35

- Västerås lär ge allt för att eventuellt säkra platsen i SSL nästa år. Vi har en bra harmoni i laget men har saknat den rätta inställningen i dom senaste seriematcherna. Med rätt inställning och vilja så har vi kunnandet i laget för att störa serieledarna. Hawks vinner 5-4.


GAIK/Väsby-Åkersberga         1,30         7,20          4,10

- GAIK är klar hemmafavorit mot ett Ackers som inte riktigt räckt till i år. Ackers farligt nära nedflyttning. GAIK vinner 6-4. Oddset på GAIK är dock för lågt för att jag ska spela på det, Ackers kämpar för livet.


Finspång-Karlstad            3,45             6,65           1,40

- Karlstad är bättre än Finspång. Men Karlstad är borta från duellen om seriesegern, och Finspång blandar och ger. Karlstad seger 6-3.


Älvsjö-Handen            1,35           6,95             3,70

- Älvsjö grejar detta utan problem. Handen har säkrat nytt kontrakt och Älvsjö är en för bra motståndare. Älvsjö seger 5-2.


Skoghall-Örebro          4,10          7,20           1,30

- Örebro är klasser bättre än Skoghall och ska normalt vinna denna match enkelt. Örebro måste vinna för att ha en lite möjlighet att gå förbi Västerås. Örebro vinner 7-4.


                                       -------------------------------


* Även fast jag har varit kass i princip hela säsongen på att tippa så känns det ännu svårare nu när många av lagen inte har något att spela för. Motivation och vilja slår som bekant klass.


* Har fått många trevliga kommentarer här på sidan, tack! Kan börja med att svara på några av dom:


Alltid kul att få beröm av motståndar supportrar, tack detsamma får man säga till "en ur Älvsjö publiken". Ska bli kul att möta Älvsjö hemma nästa helg igen. Blir allt som oftast väldigt välspelade matcher mellan oss!


Jag har nu fått min bärbara dator efter en del strul. Jag jobbar som säljare på Ritma kontorsmateriel. Vi säljer precis som det låter kontorsmateriel. webbsidan skall göras om inom kort men adressen till den nuvarande är www.ritma.com


Helt rätt ute där "en som har koll". Jag var inte med i DM matchen mot IBK Gnaget och hade därför ingen koll, men Andreas Rehn gjorde debut där. Och jag kan bara instämma, tur att det fanns en GAIKare som gjorde det han skulle!


* Bra publiksiffra som sagt i DM-finalen. Nästan 500 åskådare i en match på neutral plan kl: 20.30 en onsdagkväll! Riktigt Kul! Släng ligacupen i sjön ;-)


                  -----------------------------------------


Imorgon väntar som sagt serieledarna Västerås i Hässelbyhallen kl: 14.00

Nu kan man verkligen säga att vi helt saknar press på oss, VIB ska bara vinna för att närma sig seriesegern ännu mer. Vi behöver däremot visa att vi har en inställning och vilja att vinna matchen. Något som faktiskt har varit bristfälligt dom senaste matcherna i serien. Ska bli kul att få möta serieledarna, och det om något borde göra att vi taggar till lite extra! 


Nu ska jag umgås med familjen, och sedan blir det nog som vanligt lite zappande på tv:n och ett gäng med grönsaker och vitaminer inför matchen imorgon.....joråsåatt......


Kom ett förslag från Robert Avellan som han heter nu mera, om att han skulle få lägga dom 15 000kr som klubben vann efter DM final segern på något odds på nätet. Verkar skit bra.....Avellan har inte satt ett spel sedan jag kom till den här klubben i år.......


Väl mött i Hässelbyhallen imorgon!!


Ha en riktigt trevlig helg!




Av Andreas - 6 februari 2008 23:45

Så var det klart, och vi är bäst i stan! Seger efter straffar mot Älvsjö, 7-7 vid full tid.


Förmodligen en riktigt rolig match för publiken att se, kul att det var så pass mycket folk som fick uppleva denna fartfyllda rysare!


Vi börjar matchen ganska stabilt men ligger änå under med 2-0 i inledningen. När perioden är över har vi vänt till ledning 3-2. Vi spelar stabilt och det känns som att vi har koll på Älvsjös fartfyllda spel. Ända gången Älvsjö får riktiga lägen är när vi står för riktiga bjudningar.


Vi tar ledningen med 4-2 i den andra perioden, men Älvsjö reducerar kort därefter. Vi går upp i en 5-3 ledning och det känns som att vi har koll på bitarna. Men så fel man kan ha, Älvsjö jobbar sig ikapp och förbi i den tredje perioden och helt plötsligt ligger vi under med 7-5. Anders tar en tidig timeout i den tredje perioden och vi byter även målvakt och sätter in junior keepern Andreas Rehn som får debutera i herrlaget. Rehn spikar igen totalt, och vi jobbar oss in i matchen igen, 7-7. Älvsjö får oss sedan i rejäl brygga sista halvan av perioden och Rehn i målet räddar oss från förlust. Matchen går till sudden, och väl där kan jag inte minnas att det skapas några jätte lägen. Straffar väntade, och då klev återigen Eddie Ljungwe in i målet och hjälpte oss till seger. Wille Viinamäki, Robert Avellan och Hampus Dargren satte våra straffar på ett utomordentligt sätt! Kul med en titel i år! Och kul att vara bäst i stan igen!


En riktigt bra kämpa insats av hela laget kan man sammanfatta denna seger som! Älvsjö spelar en riktigt bra och underhållande innebandy och bjuder upp och gör detta till en riktigt sevärd final.


* 1+1 från min halvtrasiga klubba får jag se som godkänt idag. Blir dock ett litet minus för min usla straff.....


* Jag kan erkänna att min straff hamnade nere i vänster sarghörn, riktigt dåligt.....


* Ännu mer komiskt än min straff var det att se Älvsjö keepern springa över halva planen och jubla och visa seger tecken när han inte ens räddade min straff eller nuddade bollen!? Jag ordnade det så bra själv att få ner den i hörnet.......


* Robin Avellan heter numer Robert Avellan enligt stockholms innebandyförbund. Men det kan du bjuda på "Robert", du gjorde ju ett riktigt fint straff mål.


* Två gamla GAIK:are missade våra straffar, jag och Wårstam.... Fan, jag var ju bra på straffar förut, vet inte vad som har hänt......


* Hoppas att jag får min dator på jobbet snart, så kan uppdateringarna börja komma oftare igen!


* Nu har man vunnit DM för herrar 4 gånger. Och jag har inte en enda plakett kvar, måste vara världens minsta medalj/plakett?


* 15 000kr ner i klubbkassan för segern! Nu kanske vi kan ha en avslutnings fest i år, med fyllda baguetter och pilsner! Kom på att jag även har ett par öl innestående för segern i våran interna miniturnering innan jul också, nice!


Nä, nu måste jag sova! Börjar känna mig lite förkyld också, hoppas att det går över! Ser fram emot att möta Västerås på Lördag i Hässelbyhallen!


SOV GOTT, det kommer jag att göra! För vi är BÄST I STAN vad Ni än säger!

Av Andreas - 5 februari 2008 23:15

Har haft en otroligt dålig uppdaterings frekvens här nu. Har som jag nämnt tidigare börjat nytt jobb, och har därför inte hunnit skriva något på dagtid. På kvällen har jag varit helt slut och inte orkat helt enkelt, sorry!


I söndags förlorade vi igen, mot ett Skoghall som kämpade, och jublade vid sina mål som om dom vunnit TV-pucken. Med bara en liten del av deras vilja och glöd så skulle vi ha vunnit. För rent spelmässigt anser jag fortfarande att vi är klasser bättre än detta "häng och kläng" gäng. Länge sedan jag upplevde så mycket fasthållningar, och den "ryggsäcksbandy" som Skoghall bedriver i sitt man-man spel skulle göra stor-ryggsäcken Jonas "Traktorn" Hansson avundsjuk! Men som så många gånger för kan man använda frasen: motivation slår klass.


Bussresan till Karlstad var av budget modell. Bussen var en mini variant, TV:n i bussen fungerade inte, frallorna som var beställda råkade sakna fyllning..... Resan tog ju inte direkt kort tid heller med tanke på att det var snöoväder..... Men annars var allt bra! Vi fick ju iaf nya vattenflaskor!


I måndags var det träning, fortfarande en hel del sjuka och borta pga diverse orsaker. Även ett par till spelare insjuknade efter Karlstad resan, tråkigt med tanke på att vi har DM-final imorgon.


Imorgon väntar som sagt Älvsjö i Eriksdalshallen med start kl: 20.30 Ska bli kul med DM-final nu när vi ligger i ingenmansland i serien. Tror att det kan bli en rolig final för den publik som nu tar sig dit. Två lag som spelar en bra innebandy, och ett Älvsjö i kanon form, där man i dom 3 senaste matcherna har slagit Balrog hemma och GAIK och Örebro borta. Kan bli spännade imorgon!


Det största imorgon är ändå att sonen(Måns) fyller 4 år!! Det blir upp imorgonbitti med frukost på sängen och sång! Har inte köpt lika mycket grejer som pappa måste bygga ihop nu....tog ju ett par dagar efter jul att få ihop allt förra gången......


När allt börjat lugna ner sig lite och man har kommit in i allt på nya jobbet så kommer det att bli bättre med uppdaterings frekvensen här, jag lovar.


Nu ska jag försöka sova lite och ladda batterierna för ännu en DM-final imorgon!


Ha det bra och sov gott!





Av Andreas - 2 februari 2008 11:50

Har inte hunnit med att skriva här på ett par dagar, har varit lite mycket med nytt jobb och grejer. Men nu e jag tillbaka!


Imorgon bär det av TIDIGT(bussen går 07.15) till Karlstad för match mot Skoghall. Senast vi mötte Skoghall hemma så slutade det med förlust 5-4 efter sudden. Vi ledde med 4-1 och var totalt överlägsna, sedan tappade vi helt plötsligt allt och Skoghall kämpade sig tillbaka och knep även extra poängen.


Inför morgondagens match åker vi med ett delvis nytt lag. Många spelare är sjuka, utlånade, bortresta eller jobbar. Vi plockar upp ett antal nya juniorer som kommer att bli spännande att se. Kedjan som varit piggast i veckan är den med Stefan Mörk, Wille Viinamäki och Magnus Norman. En rolig sak med denna kedja är att Mörkens kedjekamrater inte ens blir lika gamla som Stefan när man plussar ihop deras ålder. Wille och Norman är 17 och 18 år vilket alltså blir 35. Stefan är 36år. Men som sagt, den kedjan har imponerat mycket på mig och jag hoppas att Skoghall fortfarande kör sitt man-man spel, det kommer att gynna dessa herrar och egentligen hela laget mycket! Orkar inte skriva exakt vilka spelare som saknas till morgondagens match, listan skulle bli alldeles för lång, har heller inte järnkoll på vad alla juniorer som ska med heter. Jag tror helt klart på seger för våran del! Det har sett väldigt bra ut på träning och vi känns starka!


* Vill även passa på att gratulera våra juniorer som tagit sig till SM-slutspel i Göteborg efter kvartsfinal seger borta mot KAIS/Mora igår!! Riktigt kul!!


* Idag tror jag hårt på Liverpool seger mot Sunderland!


* Har saxat in våran sportchefs tips inför helgens omgång i våran serie. Får se om han är rätt ute?

Akkers-Finspång 5-7

Handen-Västerås 3-5

Örebro-Älvsjö 7-3

Karlstad-Tullinge 6-2

Skogsmulle-Hawks 3-7

Lillån-Gaik 5-5, 6-5 efter sudden...


På återhörande!


Ovido - Quiz & Flashcards