Alla inlägg under oktober 2009

Av Andreas - 24 oktober 2009 23:45

Ville bara lägga ett kort meddelande....


Hawks blev för "stora" och trodde man skulle vinna tryggt mor Lidköping. Lätt att vara "efterklok" men jag var inne på att spela en Lidköping seger. Hökarna har aldrig varit bra mot dom på pappret sämre lagen, och ingenting har tydligen ändrats från min tid....


Kan inte låta bli att förundras av min gamle vän och lagkamrat Andreas "Drutten" Fridner. Bollstanäs har gjort 35 kassar, Drutten är inblandad i 22 av dom, respekt!


Slevik vann som jag förutspådde till 2,40 hemma mot Bärums Verk. Grym jag e! Min scoutning till Norge har än så länge varit väldigt lyckad. Ledning i skytteligan och en andra plats i den totala poängligan. Är ganska nöjd med värvningen av Åhlberg till Slevik... Fingertoppskänsla, japp! Jag håller faktiskt just nu på att "scouta" lite nya namn till Norge. Vilka det handlar om kan ni drömma om att jag avslöjar just nu....


Ha en bra helg!


Hejdå Hejdå!!

Av Andreas - 22 oktober 2009 18:40

Landade på Arlanda igår kväll vid 19 tiden. Kl 20 började träningen. Jag kom lite sent men hann ändå med att träna, hyfsat pressat schema... Träningen för egen del gick inte till världshistorien som en av de bättre. Var riktigt trött efter flygresan och 3 tuffa arbetsdagar. Men men, det är inte nu det gäller. Jag kommer att komma i bra form tills matchen mot Bro på Söndag. En match som vi enligt mig ska vinna. Men allt måste klaffa och vi måste spela på topp. Bro är ett riktigt bra lag. Fortsätter vi spela som mot Orminge vinner vi. Spelar vi som mot SB förlorar vi, enkel matematik? Tycker vi har en uppåtgående form och bra konkurens i truppen.


Fick höra att min gamle vän "Jason" hoppade in mellan stolparna i Caperiotäbys seger mot Västerås. Stort! Hade jag gärna upplevt på plats! Jason är en grym snubbe och målvakt som har betytt mycket för mig.


Tråkig söndag nu till helgen. Först AIK-bajen, sedan Liverpool-Man Utd, och efter allt detta, med förhoppningsvis AIK och Pool segrar i ryggen, så beger man sig för att lira Supertreans hetaste drabbning Bro-Bele! Snacka om Supersöndag!


Nu måste jag ta kväll....har varit en lång arbetsdag igen. Ända tills nu faktiskt.


Sent tips, spela Slevik hemma mot Bärums Verk i den Norska elitserien ikväll. 2,40 på hemmaseger!


Hejdå Hejdå!!





Av Andreas - 21 oktober 2009 00:00

I helgen var jag som sagt i Tibblehallen. Inte för att slänga dyra entrèpengar i sjön, för att se pinsamma 16-3 till Caperiotäby mot Västerås. Utan för dotterns första innebandymatch. Lilltjejens lag har, med undantag för ett par spelare, tränat 2 gånger. Och det märktes mot Täbytjejerna som spelat 1 år längre än Spiderstjejerna. Förlust 13-0 var ett faktum, men lika glada för det var tjejerna. Undrar om man själv hade varit det vid en sådan förlust...troligt... Det var också väldigt kul att se att dom lärde sig så fort. Andra perioden var ett enormt kliv jämfört med första. Men som sagt, glädje var ordet!


Har inte orkat uppdatera på ett par dagar. Sitter nämligen just nu på ett hotell straxt utanför Köpenhamn i Danmark(för den som inte visste det). Är nere på huvudkontoret för ett 3 dagar långt strategi/säljmöte. Långa dagar men helt klart intressant och utvecklande. Kan väl tilläggas att vi igår valde mellan 2 olika Sushirestauranger på kvällen. Vi valde en, senare på kvällen var det en "drive-by" skottlossning på den vi inte gick till. Är nämligen ett "krig" här nere med motorcykelgäng och annat inblandat. En person blev skjuten i ansiktet. Tänk om vi hade varit där....


Idag efter en lång dag åkte vi hem till en av mina kollegor och åt klassisk Dansk Pölse. Röda korvar med massor av tillbehör, grymt gott! Ett par Tuborg till det gjorde inte saken värre. Sedan spelade vi TV-spel, pingis och billjard. Jag förblev obesegrad på fotbollen vi körde på TV-spelet. Billjarden slutade med en vinst och en förlust. Pingisen samma visa. En riktigt trevlig kväll med kollegorna från dom övriga Nordiska länderna. Vi avslutade tidigt då alla är slitna efter dom långa dagarna, var tillbaka här på hotellet vid kl. 22.30


Har jobbat en del även ikväll, så nu är det snart dags att "duna".


Landar på Arlanda imorgon kväll kl:18.45. Kl: 20.00 börjar träningen, kan bli riktigt tight. Men jag ska göra allt för att hinna, och om allt klaffar så bör jag hinna. Skönt att man tränar ca 1km från hemmet. Har lite "innebandysug" nu efter att ha missat träningen igår. Ska bli skönt att lira med Mange igen, var ett par träningar sedan vi var där båda två.


Till helgen väntar Bro borta på söndag. En laddad match för båda klubbarna. Jag ser mycket fram mot den och det ska bli kul att spela mot mycket folk man känner. Finns många sköna snubbar i Bro, och för att vara ärlig så hade både jag och Mange kunnat hamna där iår.


På söndag väntar även ett fotbollsderby mot bajen kl:12.30 för AIK`s del. Vad är det för tid? ifk hade MEGA flyt och vann oförtjänt borta mot Malmö. Men vad gör det, det är upp till oss själva!


Lägger till en ny länk som Mange tipsat om. Skribenten är anonym, men bloggen ser hyperintressant ut. Innebandyzurr i mängder, och då självklart bland annat från SUPERTREAN såklart! Håll till godo med MR X`s blogg i länksamlingen till höger.


Nu är det dags att sova. Tuff dag imorgon igen.


Hejdå Hejdå!!



Av Andreas - 18 oktober 2009 10:24

Skön AIK seger igår, nu är det nära.... Men jag vågar inte hoppas för mycket ännu... Kom igen nu Malmö! Hjälp oss Wilton!


Matchen i sig igår var ingen höjdare. Man gör det man behöver. Gefle spelade den fegaste fotboll jag sett, tråklag! 


Förra AIK spelaren Ischizaki filmade till sig en straff vilket gör att Ellos fortfarande är med i guldracet. Vilka lag AIK har bakom sig, Göteborg och Elfsborg, pest eller kolera?


Efter matchen igår blev det lite bira med Isen och Matte. Riktigt trevligt som vanligt!


En badboll förstörde Liverpools match igår. Jag och Isen "bettade" faktiskt på Sunderland seger, kändes rätt när både Gerrard och Torres var borta. Vi satte den till 3,25, men åkte dit på Juve som bara fick kryss hemma mot Fiorentina, helvete!


Min norske vän Ole-Richard tipsade om Bärums Verk seger igår mot Sarpsborg. 2,60 var oddset och den satt som en keps! Slevik förlorade tyvärr borta mot Sveiva. Men den hängde i luften då Sleviks båda landslagsspelare saknades. Till nästa match är dom nog tillbaka och oddset kommer förmodligen vara spelvärt också.


Nu ska jag till Tibble.


Hejdå Hejdå!!

Av Andreas - 14 oktober 2009 23:02

Känner mig trött och sliten mest hela tiden. Har förmodligen att göra med att vintern verkar vara på gång. Kallt som satan just nu, och det blir mörkare och mörkare. Trist! Men på innebandyplanen känns det som att det börjar rulla på för min del igen. Bollmottagningarna börjar sitta igen, samma gäller avslut och "timing". Känns kul och det är bara att fortsätta jobba hårt. "Flåset" börjar kännas bättre också vilket förmodligen ligger till grund för mycket av det jag nämnde innan. Men jag "ropar inte hej" ännu, jag har en bit kvar.


Har varit och tränat ikväll. Dålig uppslutning. Vi var bara 14 gubbar och 2 keeprar på plats. Var folk hemma och kollade fotbollen? Märkligt i sånt fall, trodde någon att Sverige skulle gå vidare? Hur som helst gjorde vi det bästa av situationen, iaf mitt lag på två-målet. Vi vann med ca 17-0! Vi hade riktigt bra rull och högt tempo, öste in mål och släppte inget bakåt. Och detta trots att vi saknade våran fixstjärna Mange-Gol. Det andra laget hade det minst sagt tungt... Jag tyckte det var kul, jag vet inte om alla gjorde detsamma...


Sportchefen var nere idag. Han delade ut nya träningströjor, tryckta och klara. Bra jobb där!


Ingen match i helgen. Jag kommer att tillbringa lördagen i Solna, där jag skall bevittna AIK bland annat. Ska bli kul.


På söndag har dottern premiärmatch med sitt innebandylag. Hon har bara tränat 2st träningar, vilket är ungefär vad nästan hela hennes lag har gjort. Kan bli tufft när man möter ett lag som har spelat lite mer. Man möter Täby borta i Tibble. Vilket lag spelar dottern i? Jo, Järfälla Spiders. Hoppas det blir match....


Nu ska jag ta en dusch efter träningen. Sedan blir det snus och tv i sängen. Nästan dagens höjdpunkt varje vardag...


Hejdå Hejdå!!





Av Andreas - 12 oktober 2009 00:55

Har svårt att sova. Har druckit tre koppar kaffe på kvällen vilket förmodligen gör sitt, smart. Joppe var förbi ikväll och vi körde PES09 för hela slanten. Kryssmatcher dominerade kvällen, det var ruskigt jämnt. Men det längsta strået drog Joppe ändå.


Vi tog en viktig och skön seger hemma mot Orminge idag, 4-3. Alla ska ha ett stort beröm för inställning och slit! En riktig lagseger! Försvaret var hur stabilt som helst och vi hade trots resultatet ganska bra koll tycker jag. Själv var det islossning idag och jag gjorde faktiskt 4 kassar. Var en sån där dag när allt fungerar, ännu skönare med tanke på hur knackigt det gått för mig tidigare. Mange L serverade självklart till två av "strutarna". En annan skön grej som inträffade var att det mitt under uppvärmningen ropades upp i högtalarna att en guldfärgad Saab stod med lamporna på ute på parkeringen. Nätterlund lämnade snabbt uppvärmningen på planen för att släcka ljusen...


Riktigt mycket folk nere i hallen idag, hur kul som helst! Mina föräldrar var för första gången nere och kollade in mitt nya lag, dom var nöjda. Farsan hyllade Mange.


Orminge var det klart bästa laget jag mött hittills i denna serie. Många unga duktiga spelare. Ett lag som definitivt kommer att slåss om dom två första platserna. Matchen i sig bjöd på ett högt och bra tempo, vilket Orminge var en starkt bidragande orsak till.


Hawks slog tillbaka Lillån med uddamålet igår, skönt! Och Björne har slagit nytt rekord och uppdaterat samma dag på Hökarans hemsida, bra där! Men jag vet att Björne sitter på många stolar i den föreningen och jag förstår om tiden kan vara knapp ibland.


Caperiotäby-Järfälla fick avbrytas idag. Vattenläckage. Spiders muttrar om att det var dåligt och att man gärna hade kunnat spela i deras hall. Stopp där! Jakan Sporthall fick nämligen också ställa in dagens matcher då väggen som man kan dela hallen med hade fastnat nere. Så ingen av dessa två hallar var spelbara idag, svagt! Matchen Jakobsberg-Bro fick alltså ställas in i Supertrean idag.


Nu ska jag göra ett nytt sovförsök, torts att jag är pigg och så har jag tyvärr fått ont i knät. Men det ska nog inte vara någon fara, kan nog bli så med knät ett litet tag framöver. Men det är det värt!


Stort beröm till samtliga inblandade i vår match idag!!


Hejdå Hejdå!!

Av Andreas - 9 oktober 2009 23:15

Jag vet att det händer olyckor runt om i världen och varje dag. Men ikväll läste jag på text-tv att en 11-årig flicka hade blivit påkörd när hon klev av bussen.... hon blev 11år....mår så jävla dåligt när jag tänker på det....Mina tankar går till henne och hennes anhöriga....hur går man vidare? Fy fan....

Av Andreas - 9 oktober 2009 21:39

Precis som rubriken antyder så har jag sällan sett ett lag spela hem till back så mycket som Warberg gör. Ser snyggt ut när man lirar hårda, snabba passar inom laget. Men man vinner ingen mark och har inget som helst djup i spelet. Man lirar back till back länge och väl, för att sedan lira forward vid sarg som 9,5 gånger av 10 lirar hem till back igen. Visst Helsingborg står inte för någon direkt skönbandy och backar hem extremt, men lite mer borde Warberg kunna bjuda på offensivt. Matchen var i två perioder ett riktigt sömnpiller, sista perioden tände till på slutet i och med dramatiken som man trots allt bjöds på.


Warberg har absolut topparna! Eskilinen, Svensson(när han är tillbaka) Emanuelsson med flera. Men den bredden man snackar om att man har i år sätter jag ett stort frågetecken till. Tredje linan man ställer på benen idag håller inte som tredje lina i något av dom övriga lagen på övre halvan. Sorry, men så är det nu. Jag har iof bara sett en match med Warberg i år, och jag kan inte dömma ut dom redan. Men man har mycket mer att bevisa för att gå hela vägen till Globen. Men som sagt, säsongen är "bara barnet".


Var bara tvungen att skriva av mig lite reflektioner från matchen.


>>> Keegan

- Tack! Skönt att höra att man är välkommen ner! Lycka till imorgon!


>>> Burgic

- Kan bara instämma.


>>> Grino

- Synd med torsk mot Pixbo idag. Men som jag sagt tidigare. Vinn mot bottenkollegorna som ni redan startat med att göra så klarar ni er. Oddset har redan sjunkit på Bollsta, 1,90 nu. Trots att du är portad Ola? Du samspelar väl med Maimon misstänker jag. Nej, jag har inte sett Bollsta i år. Är dom såå risiga?


Hejdå Hejdå!!

Ovido - Quiz & Flashcards