Alla inlägg under november 2007

Av Andreas - 19 november 2007 09:01

Matchen startar i ett rasande tempo och Älvsjö är dom som behärskar det bäst i 1:a perioden. 1-0 till Älvsjö kommer efter att Älvsjös höga press gör att vi får till ett dåligt uppspel och deras back som kommer med fart från halva plan kan "promenera" fram och skjuta in den lågt vid bortre stolpen. Vi höjer oss desto längre perioden går och gör även 2 snabba mål, men Älvsjös höga press gör att vi gång på gång hamnar väldigt långt ner i vår egna zon. Älvsjö får in 2-2 målet och fortsätter att pressa högt, vi tar 2st utvisningar i anfallszonen vilket också resulterar i mål för Älvsjö i bägge dessa PP(powerplay) Perioden vinns av Älvsjö med 4-2 och det är väl rättvist får man säga trots att vi ändå är helt klart med i matchen. Problemet är att vi blir alldeles för stressade och slår bort väldigt mycket bollar när Älvsjö hela tiden pressar stenhårt på oss i våran försvarszon.


Inför 2:a perioden har vi fått klara direktiv om att inte gå bort oss så lätt på Älvsjös otroligt snabba spelvändningar, samt att lösa Älvsjös press med enklare och snabbare uppspel. Detta ger klart resultat och vi börjar att sakta men säkert ta över matchen. Älvsjö är inte alls ofarliga i sina kontringar och sina snabba spelvändningar, men vi vinner perioden med 1-0 och det som stoppar oss från fler mål är Älvsjös duktiga målvakt.


Till sista perioden går vi ner på folk(bör poängteras att alla 3 femmor gör ett ruggigt bra jobb dom 2 första perioderna) för att höja tempot ännu mer, och det känns som att Älvsjö inte riktigt orkar hålla sin höga press längre samtidigt som vi jagar en kvittering och pressar på. Älvsjös keeper fortsätter att storspela (med lite hjälp från målramen). Ett ribbskott och ett stolpskott och en mängd chanser för Hawks! Det dröjer ända till det bara är ett par minuter kvar av matchen innan vi får in den rättvisa kvitteringen via ett backskott av Hampus Dargren. Dessför innan har Älvsjö hunnit med att missa en straff också. Spelet böljar fram och tillbaka i denna period men det känns som att vi ligger närmare segern än Älvsjö. Vi reder även ut en utvisning i slutet av matchen där Älvsjö får en viss press på oss, annars är det som sagt Hawks som är närmast segern. 4-4 slutresultat och matchen går till sudden. En sudden där egentligen inget av lagen orkar förmå att skapa allt för mycket, och den slutar också mållös.


Matchen: Älvsjö känns vassare och snabbare än oss den 1:a perioden, och utnyttjar även sina 2 numerära överlägen. I dom 2 följande perioderna är det ganska jämnt spel med ett visst övertag för Hawks, framförallt i den sista perioden är vi bättre än Älvsjö. Älvsjös målvakt "räddar" 1 poäng till hemmalaget denna afton, men vi vänder ett 2 måls underläge till poäng och vi har även en jobbig utvisning i slutet av matchen som vi klarar av. Så man kanske får vara nöjd med 1 poäng ändå?


Spelet är helt klart på väg åt rätt håll och vi gör en överlag bra match mot Älvsjö undantaget delar av 1:a perioden. Med lite bättre skärpa och flyt i avsluten bör vi vinna denna match. Älvsjö är ett bra lag och svåra att möta på bortaplan, dom kommer garanterat att ställa till det för många lag i Västertorpshallen.


Ikväll är det träning som vanligt och vi blickar redan nu fram mot Örebro hemma på Lördag. Fortsätter vi spela så här så bör vi kunna inkassera 3 poäng på Lördag, trots tufft motstånd.


Dax att "kriga" lite på jobbet nu!


Ha det!

Av Andreas - 18 november 2007 21:05

Ja, då är man hemma igen efter en resa till den "fantastiska" Västertorpshallen. Matchen slutade 4-4. Har en konstig känsla i kroppen gällande resultatet. Ok, vi ligger under och kommer tillbaka. Vi plockar poäng igen efter en tung period. Men jag kan inte känna någon jätte glädje ändå, kanske känner mig lite mer nöjd imorgon? Utförligare angående matchen kommer imorgon senast! Just nu är jag så förbannad på mig själv, och att jag "bränner" så j-la många bra lägen. Skulle bara bli att jag skriver massa om det om jag skulle skriva en matchrapport nu. Vi borde iaf vunnit matchen och jag borde gjort minst ett par kassar till förutom den det blev idag.....


* För att jag inte ska bli helt deppig över mina missade chanser idag så får jag iaf ta fram att jag faktiskt har gjort poäng i alla matcher i serien hittills i år, 9 matcher. Kanske kommer upp i Zätas rekord borta i NHL........


* Caperio/Täby mår nog inte heller så bra just nu. Tappade sin 6-3 ledning man hade inför sista perren. 6-9 blev förlust resultatet hemma mot Helsingborg. Jag lider med grabbarna!


* Dagens domare i våran match brukar vara riktigt bra. Och jag tycker att dom är riktigt sköna att zurra med.  Men idag undrar jag och väldigt många på läktaren(som jag pratat med) varför jag inte fick straff med mig när Älvsjös keeper är ute och klipper mig i mitt friläge? Keepern åker på en 2-minuters utvisning för liggande spel, men ingen straff!!?? Enligt domaren åker bollen ner i hörnet, ja det gjorde den! För att keepern är ute och klipper mig när jag är helt ensam och har full kontroll på bollen! Jag går runt keepern och blir nersparkad, klart som fan att bollen rullar vidare ner i hörnet! Det är lite svårt att hålla kontrollen på bollen när man är ute på en flygtur i luften......


Mera att vänta här......nu måste jag bara sluta att vara sne på mig själv först.....

Av Andreas - 17 november 2007 12:58

Igår kväll var det bowling på schemat. Vi brukar köra ett par tävlingar per år, jag och min pappa, syrrans kille Fabian, mina kusiner Tobbe och Kristian, och min morbror Allan. Senast tävlingen utspelade sig hamnade man på en hedervärd 2:a plats efter min morbror Allan. Igår kväll var tävlingen lagd i Sundbybergs Bowlinghall, en bunker någon trappa ner i underjorden i centrala "sumpan".


Gårdagens tävling var en ren och skär katastrof för mig själv, och jag hamnade på en klar sista plats! Tror faktiskt att jag hoppar över att tala om mitt resultat på 2 serier.....


 Måste ändå säga att jag igår var extremt förbannad på den där j-la disco-bowlingen som dom kör med på helgerna! Fan, jag ser ju knappt banan med dom där blinkande disco lamporna! Det gjorde ju inte saken lättare i denna hall att man hade placerat en stor projektorduk ca 10cm ovanför käglorna som man kastade mot..... och på denna skärm visades alla musikvideor till disco musiken som spelades på högsta volym i högtalarna, lätt att gå fram med full focus när Erik Prydz "call on me" video kom upp på duken när man äntligen började känna att man var på gång! Fick alltså dra iväg ett kast som hamnade rätt i "rännan" samtidigt som en dam i string stod och visade upp så mycket det bara går 10cm ovanför käglorna..... Hade även problem att hitta ett klot som passade mig bra, antingen för tungt eller för lätt. Körde nog med olika klot varenda kast nu när jag tänker efter. Slutsegrare blev till slut min Pappa, och det säger enligt mig allt om klassen på gårdagens tävling!


Pratatade precis med min polare Daniel Norèn på telefonen, han jobbar extra på Hemglass med att köra glassbil. Höll på att skratta ihjäl mig när han berättade om ett ställe ute på Ekerö som han var på väg till nu med glassbilen. Det är nämligen så att varje helg på samma stopp som glassbilen har så står det en Indisk herre i morgonrock, tofflor och en dunjacka, denna herre som heter Serull är lite speciell. Norèn bad mig att lyssna i telefonen medans dom pratade och det lät ungefär så här:


Norèn: Hej, hej vad får det vara idag?

Serull: Glasögon

Norèn: Ja, du vill kolla på våra glasögon igen.

Serull: Ja, vad dom kostar?

Norèn: 24kr kostar dom

Serull: Jag har inga småpengar

Norèn: Ok, men jag har växel om du har pengar

Serull: Jag har inga små pengar, fina glasögon. Vad dom kostar?

Norèn: 24kr kostar dom

Serull: (knäpper med fingrarna på glaset) Bra glas! Fina glasögon! Jag har inga småpengar.

Norèn: Nu måste jag åka vidare, men vi har kvar dom här till nästa gång. Det finns massor av dom här glasögonen!

Serull: Okej, hälsa barn! Trevlig helg!

Norèn: Tack detsamma!

Serull: Hälsa barn, trevlig helg!


Sedan var Norèn tvungen att lämna Serull som alltså brukar komma glidande varje helg för att spana på solglasögon i glassbilen. Riktigt kul att höra "live" kan jag lova!


Ikväll är det Canasta kväll med mina föräldrar, där vet jag iaf att jag kommer att spöa farsan! Jag kör i lag med min mamma Ann-Chatrine och min flickvän Ullis kör tillsammans med min pappa Bosse.


Nu ska man som radhus-tattare bege sig till återvinningsstationen med alla övriga svennar och kasta skräp.....kul!


Full focus på våran match imorgon, nu är det seger som gäller!


Ha det!



Av Andreas - 16 november 2007 15:23

Har funderat lite kring mitt kära AIK`s silly season.


* Även fast Bojan Djordjic har mycket att bevisa så tycker jag att värvningen känns klockren! Jag är kanon nöjd med denna värvning, men inser samtidigt att detta förmodligen innebär slutet på epoken Mats Rubarth.....


* Även den eventuella värvningen av "nästa Zlatan" 16-årige Edis Djugumovic från IFK Malmö känns otroligt spännande!


* Det redan starka mittfältet blir bara bättre och bättre. Även en skadefri Gabriel Özkan får nästan räknas som ett nyförvärv om han inte går sönder igen. Och han har en otrolig potential!


* Trots förstärkningen(?) från Väsby, Walid Atta, så undrar jag om Gnaget missat helt att dom behöver stärka upp backlinjen!? Det behövs minst en till mittback av klass, och 1-2st nya ytterbackar.


* Skulle gärna se att det anländer en till forward förutom Jagne från Väsby, Daniel Mendes kan Gnaget skänka till någon av de andra Stockholmsklubbarna......


* Om Argentinarna stannar nästa säsong kan jag utlova att dom inte kommer att bli sämre direkt! Med en hel försäsong i ryggen kommer dom att leka ännu mera i serien! Obolo är utan tvekan den mest kompletta fotbollsspelare jag sett i Allsvenskan! ARGENTINA ARGENTINA!!


* När man ändå pratar fotboll så kan jag inte låta bli att tänka på Joppe som igår frågade mig om vi kanske skulle kolla Spanien-Sverige hos honom på Lördag. Idag pratade jag med samma man som hade konstaterat att han faktiskt inte ens har Kanal 9 där matchen sänds, och han har aldrig haft den heller......


Höres vidare!! Ha det kanon så länge!!

Och självklart EN RIKTIGT TREVLIG HELG!!!

Av Andreas - 16 november 2007 08:33

På Söndag bär det av för match borta mot Älvsjö kl. 17.00 i Västertorpshallen.


Senast jag stötte på Älvsjö var i DM förra året med Gaik och jag vet att vi vann matchen, men resultatet kommer jag inte ihåg. Året innan det spelade jag med Gaik i samma serie som Älvsjö, vi(Gaik) vann serien och Älvsjö slutade 3:a. Facit den säsongen mot Älvsjö var 1 seger och 1 förlust.


Älvsjö är ett lag som jag har stor respekt för, ett välorganiserat lag som spelar med mycket fart och ett "tight" försvarsspel. Nyckelspelare i Älvsjö är enligt mig backen Stefan Ålander, och målvakten med det något heta humöret Jonas Örnefalk. Matchen i matchen blir mellan dessa båda lags tränare Anders Mörk(Hawks) och Janne Gustafsson(Älvsjö) som båda känner varandra mycket väl! Janne Gustafsson är för övrigt förbundskapten för U19 landslaget där han tillsammans med våran Niclas Eriksson bärgade VM-Guldet förra helgen. Grattis!


I vårat lag tycker jag trots lite olyckliga skador den senaste tiden att spelet är på väg åt rätt håll igen. Vi har hittat glädjen i spelet igen och försvarsspelet ser bättre och bättre ut. Träningarna den sista tiden har haft riktigt bra intensitet, fart, och vilja. Positivt till denna match är att vi får tillbaka Chritian "Isen" Isaksson som var bortrest senast mot Västerås, och Målvakten Eddie Ljungwe är återigen spelklar efter diverse knäe problem. Tror även att den senast så duktige Hampus Dargren kommer att vara otroligt taggad för att visa att han skulle varit med i den senaste U19 landslagstruppen. Vi kommer även till denna match att göra några små förändringar i våra match förberedelser och rutiner som vi haft tidigare. På söndag kväll vet vi om det slog väl ut!


Nycklarna denna match blir som vanligt PP/box, målvaktsspelet, och fasta situationer där jag vet att Älvsjö använder sig av många varianter och inövade frislag. En annan viktig sak för våran del denna match blir tålamod! Vi måste ha tålamod och sluta känna någon slags press på oss. Låter vi bara bollen göra jobbet och vi alla sliter som djur kommer vi att vinna denna match. Så bra är vi! Nu är det dags att vi visar det!


* Hade tänkt dra lite om oddsen i östra herrtvåan, men med Nordicbets odds som dom delar ut just nu känns det faktiskt inte så spännande längre.....


* Håller fast vid en tokchansning på Tyresö/Trollbäcken hemma mot Sirius till 4,10 gånger pengarna. Farsta till 1,85 hemma mot Årsta, och Ö-vik till 1,90 borta mot Sundsvall. Alla dessa matcher är tagna från den Norra div 1 serien.


* Caperio/Täby-Helsingborg på Söndag. Ödesmatch!? Matcherna mellan dessa 2 lag brukar iaf handla om väldigt heta känslor! Tror och hoppas på Caperio/Täby. Krysset känns inte heller helt omöjligt med tanke på att Maimon "öknens Maradona" Abdallah har en vana att coacha kryss matcher den senaste tiden.

Av Andreas - 15 november 2007 21:57

Kom fram till träningen i god tid ikväll för en gångs skull. Slöt upp precis samtidigt med bröderna Dargren(Hampus och Pontus) dom gick och diskuterade vem som hade sparkat vem, och vem som hade fått in bäst träffar på varandra. Allt detta handlar förmodligen om ett slagsmål för att få ha överslafen i deras våningssäng hemma......


Träningen bestod av PP träning samt två-mål. Och idag fick jag efter min massiva kampanj ;-) vara med i PP. På två-målet var ordningen äntligen återställd, mitt röda lag stod som segrare! Två-målet hade stundtals riktigt bra fart och i min egen lina tillsammans med Trollkarlen från Bro(Chrisse) och El regista/spelgeniet(Mange) kändes det riktigt bra inför Söndagens match. Enda felet var väl som vanligt att jag själv brände på tok för mycket chanser för att vara nöjd. Men men....det är på Söndag dom skall sitta, inte nu......


Våran stora trupp har genomgått några förändringar den senaste tiden:


  • Som jag nämnt tidigare så har Pata Holmberg blivit utlånad till Bro IK
  • Jan Hajdus har nu blivit utlånad till Bele/Barkarby
  • Patrik "Pjadie" Asplund skadade sitt knäe träningen innan Västerås matchen borta. Och väntar på Magnetröntgen i slutet av November
  • Niklas "Hefner" Hansson skadade knäet på träningen igår. Han har nu fått det riktigt tråkiga beskedet att Knäeskål-senan är av, och han tvingas till vila i 3-4 månader.
  • Målvakten Marcus Davidsson är på bättringsvägen efter att ha opererat bort blintarmen.

Vi kommer att sakna alla nämnda spelare! Pjadie och Hefner ingick dessutom i våran första lina som forwards båda två. Nu är duktige centern Lillis ensam kvar från vår ursprungs första linan. Men som sagt har vi en bred trupp och vi kommer garanterat att fylla dessa positioner på bästa sätt! Positivt att se backen Scuba göra comeback efter något års timeout? Och han går från klarhet till klarhet utan tvekan.


Nu ska det bli lite sömn. Återkommer med lite mera inför matchen borta mot Älvsjö på Söndag. Ska även kika igenom oddsen i den östra herrtvåan.

Av Andreas - 15 november 2007 11:27

Helgens odds från Nordicbet har anlänt! Som vanligt så har dom riktigt låga odds på alla topplagen.


Div 1 Mellersta Herrar:

                                           

                                           1                X                   2

Tullinge-Gaik Väsby           3,70          6,95              1,35

- Tullinge går knackigt i serien och saknar ett fungerande försvar. Gaik ångar på och är riktigt vassa framåt. Gaik vinner denna tillställning som kommer bjuda på mycket mål med 2 offensivt starka lag. Gaik seger 6-9.


Skoghall-Västerås              5,85           8,60              1,15

- Skoghall har kommit igång ordentligt, och lär vara svåra att möta på deras hemmaplan som fått dispens för måtten på  spelytan(liten plan) Skoghall kommer att knipa många poäng i hemmahallen men inte mot Västerås. Västerås är grymt bra för tillfället. Frågan är om det dyker upp någon formsvacka? Västerås seger 8-4.


Örebro-Handen                1,15             8,60              5,85

- 2 lag som jag tror kommer hamna i mitteriket i serien. Örebro är något vassare har jag fått för mig(utan att ha sett något av lagen i år) Men 1,15 är inte spelvärt här. Tippar kryss 6-6.


Åkersberga-Karlstad         4,50            7,60               1,25

- Åkersberga förlorade igår i DM borta mot Bele/Barkarby från Div 3, efter straffar. Vet inte vilket lag Ackers ställde på benen, eller hur mycket man satsar på DM? Men av ett Div 1 lag bör man kunna kräva seger i en sådan match! Karlstad slår lagen under sig i tabellen som jag nämnt tidigare. Karlstad seger 9-3.


Finspång-Lillån                 1,50            6,45              3,00

- Svårtippad match där jag tycker Finspång är det bättre laget. Men Finspång blandar och ger friskt, och Lillån har ryckt upp sig efter den dåliga starten. För lågt odds på Finspång enligt mig, men jag tror på Finspång seger 6-3.


Älvsjö-Hässelby                1,95             5,80               2,15

- Älvsjö är ett lag jag har stor respekt för! Dom spelar en attraktiv innebandy med mycket fart, precis som Hässelby! Denna match tror jag är den där dom flesta tippare kommer att lägga sina pengar på, och då på Älvsjö som segrare. Hässelby har gått knackigt dom sista matcherna i serien, men är om allt stämmer ett bättre lag än Älvsjö. Tror på Hässelby seger 6-4.


Helgens bästa spel hämtar jag från Div 1 Norra. Farsta hemma mot Årsta är enligt mig en klar 1:a, till det fina oddset 1,85!

Inte lika klar kanske, men klart spelvärt är på Ö-vik seger borta mot Sundsvall till oddset 1,90! Jätte chansningen denna helg blir på en hemmaseger för Tyresö/Trollbäcken mot ett skakat Sirius till oddset 4,10!


Nu är det lunchdax!! Höres vidare.......

Av Andreas - 14 november 2007 23:55

Nu är man åter på plats i hemmets lugna vrå efter våran sedvanliga natt träning. Har ätit 6st Falu-Rut(knäckebröd) med ost och kaviar, samt ett glas julmust och ett glas juice. Satt som en keps!


Har varit ruggigt dålig aktivitet på mig här på bloggen. Men sanningen är som jag nämde tidigare att helgen gick åt till att vara sliten och trött. Och i början av denna vecka gick man och blev magsjuk mellan Måndag och Tisdag, så jag har legat hemma och varit riktigt risig fram till idag. Efter att ha ätit ordentligt för första gången idag så kände jag mig faktiskt helt frisk igen. Enda sviterna jag märkte av på träningen var den oerhörda trötthet jag kände! Var helt slut i kroppen. Annars mår jag prima igen!


Kvällens träning förlorade mitt lag igen.... börjar bli riktigt less på att torska två-målet, tror vi har gjort det 3 träningar i rad nu.


* Warberg imponerar duktigt! 8-2 borta mot Pixbo är riktigt bra, undrar vilka som ska kunna stoppa Warberg i år?


* Ca 2500 åskådare i Scandinavium där Pixbo lirade ikväll mot Warberg. Kanon bra att lagen vågar ta klivet in i dom stora arenorna! Men det måste ändå ha upplevts som extremt tomt i denna stora arena!? (Framförallt eftersom jag vet av erfarenhet att Pixbo kryddar sina publiksiffror duktigt, iaf på den tiden jag lirade mot dom)


* Har nu fått reda på att det är Joppe Nothèn som är den riktiga Lidl-Kungen. Enligt rykten hade han en medhavd matlåda som han värmde i micron och åt upp, när han var på besök hos en kamrat. Att denna matlåda låg i en Lidlpåse gör inte saken mindre klar!


* Har hört att Johan "Bläckfisken" Ekdahl är målvaktsmentor i Hässelby Hawks. Då finns det nu alltså 2st mentorer i föreningen, Mikael Lemker och nämnda Bläckfisk.


* Måste bekräfta ett sant rykte angående mig själv, innan det når ut när det blivit väldigt "skarvat". På Lördagen har jag Canasta-kväll(ett kortspel som liknar Bridge, och spelas på 4 personer) tillsammans med min Mamma och Pappa, och min flickvän Ullis. Och ja, jag vet att Fotbollslandslaget lirar på Lördag kväll.....


Då var detta sagt.


Inom kort kommer en genomgång av oddsen i innebandyn(När Nordicbet vågar släppa dessa) Samt en inför rapport gällande våran match på Söndag borta mot Älvsjö.


Ha det gott så länge!!


Ovido - Quiz & Flashcards