Alla inlägg under november 2007

Av Andreas - 12 november 2007 22:36

Sorry, har varit riktigt dåligt med uppdateringar här av mig i helgen. Har varit ute på diverse festligheter i helgen och har därav varit lite för sliten i ärlighetens namn.


Efter en spelledig helg var det återigen dags för lite plastbandy ikväll. Det var bara en keeper på plats idag, så man trodde inte på världens bästa träning. Men där fick man fel, det blev vad vi gjorde det till, och det blev kul!


Smålagsspel med 3 spelare på plan i varje lag. Vi var 4 lag med 4 spelare i varje lag som gjorde upp om dom åtrovärda finalplatserna på A-planen. Övriga 2 lag fick göra upp om 3:e och 4:e plats på B-planen. B-planen som för övrigt ändå höll högre klass än både plan B och C i Cupernas Cup!


Mitt lag(svart) med Wendel, Scuba, Heimdal och jag började bedrövligt med 4 raka förluster. För att sedan spela upp oss och endast förlora en match till, vilket tyvärr var matchen om finalplatsen..... Vi förlorade mot TRÅKIGA röda som bara sköt långskott från egen kasse varje gång! SKANDAL! Jag räknar med en regeländring till nästa gång för att stävja detta spel.


Vi kom till slut 3:a i turneringen och "slapp undan" med 40 armhävningar, situps och benböj.


Till helgen väntar Älvsjö borta på Söndag, mer om den matchen kommer senare. Ska även lägga in lite speltips som vanligt här. Den här gången ska jag skärpa mig med tippningen!


Ha det gott så länge!

Av Andreas - 9 november 2007 09:01

Igår var det träning som vanligt. Mitt lag åkte på den största förlusten på länge.... Vi var helt under isen och hade inte många rätt. Inte mycket att orda om där. Nya tag nästa vecka då det är "skarpt läge" igen.....


* Läste Fredrikssons krönika på innebandymagazinet.se om dom nya direktiven till domarna. Där han tycker att domarna ska "behålla pipan i byxorna" som han uttrycker det. Och inte blåsa sönder matcherna. Han tycker att det är det fysiska spelet som höjt elitserien dom senaste säsongerna. Där är jag helt enig!


 Men det handlar inte om det i det här fallet! Det handlar om att domarna ska börja blåsa mer vid fult spel vid sargerna, helt rätt,  det måste var mycket hårdare bedömning vid sådana situationer än vad det är idag! Hårdare bedömning vid situationer som uppkommer efter avblåsning, helt rätt, det måste bli ett stopp på fula smällar efter avblåsning! Och slag på klubborna skall också hållas ett extra öga på, och det är väl självklart tycker jag! Dessa hårdare bedömningar kommer knappast att dra sporten bakåt som Fredriksson är orolig över. Detta kommer snarare att göra att man kanske får bort spelare som inte har den teknik och kunnande som man bör ha på elitnivå. Självklart ska det "smälla" i innebandyns högre serier, men då med regelrätta tacklingar.


Fredriksson menar: "Spelarna har blivit bättre, skickligare och mer vältränade, nu finns det inte plats för otränade spelare som inte vågar gå in i närkamper." - Det är väl inte det det handlar om!? Det handlar ju om att få bort det fula och ovårdade spelet. Alla spelare på elitnivå behöver garanterat vara vältränade! Men inte fan ska en vältränad spelare som vågar gå in i närkamper men inte kan spela innebandy vara prioriterad i elitserien!? Det är väl om något att sträva tillbaka i tiden och ta innebandyn tillbaka till hallar med ribbstolar, där brunk spelarna regerar.


Nej, Fredriksson är ute och cyklar! Jag anser att innebandyn på elitnivå ska vara fysisk, och det är den! Inga matcher skall blåsas sönder.  Men bort med spelförstörande slag, fula tacklingar vid sargerna, och efterslängar! Och det är precis dom direktiven domarna har fått!


* När man ändå är inne på detta tema så måste man bara berömma Jönköpings David Gillek! Från psykbryt till poängkung över en natt, 21 poäng på 6 matcher. Imponerande!


* Vore kul om kanske Andreas "Nisse" Johansson i Falun la sin fokus på innebandy han med.....Samma gäller hans lagkamrat Egebrant..... Duktiga spelare som tyvärr lägger sin största fokus på att spela så fult och jävligt som möjligt.


* Nu får Caperio/Täby ta och vakna! Halkar oroligt längre och längre ned i tabellen. Lag som Färjestaden och Järfälla kommer man alltid att ha bakom sig. Men det krävs mer för en slutspelsplats.


* Västerås var överlyckliga att dom hade ca 1400 i publiken igår mot Warberg. Det är bra, inget snack om saken. Men det ska dom väl ha? Var det inte därför dom fick vara med i Ligacupen? Största matchen för året i Västerås borde dra den siffran enligt mig. (Jag säger inte att vi i Hässelby hade dragit den publiken, därför är vi heller inte med i Ligacupen)


* Funderar, men får det inte att gå ihop rent procent mässigt när jag tänker på Robin Avellans schampo. Killen som redan har 200-300% volym i sitt prins Valliant garn, använder ett schampo som ger 100% mer volym......Läskigt...


* Hoppas snön väntar med att komma till på Tisdag. Då har "öknens Maradona" Maimon Abdallah bytt till vinterdäck på min bil.....


* Längtar till returmatchen mellan Caperio och Falun i Tibblehallen. Ska bli kul att se "öknens Maradona" dra på sig den vita matchtröjan. Undrar vilken storlek det blir på det matchstället.....


Underbart med Fredag!!!!



Av Andreas - 8 november 2007 11:07

Glömde ju självklart att gratulera Hässelbyspelaren Niclas "Virgin" Eriksson till sitt första landslagsmål i sin första landslagsmatch!!! Stort grattis!! Och fler mål lär det bli med den bössan.....

Av Andreas - 8 november 2007 09:41

Igår var det natt träning igen, 21-22.30 För första gången(?) förlorade mitt lag igår två-måls spelet med siffrorna 2-1 !! Dom få målen kan tillskrivas att vi dom närmaste 5 träningarna kommer att försöka hitta tillbaka till vårat försvarsspel igen. Igår var ett steg i rätt riktning, med bra tempo, bra försvarsspel samt bra slit! Antalet mål kan även tillskrivas våra 2 för kvällen inlånade junior målvakter som gjorde det mycket bra!


Att vi förlorade två-målet var inte helt rättvist enligt mig, först och främst var det domarens fel och sen var det nog lite för sent på kvällen för att vi skulle vara tillräckligt taggade i det röda laget.


* Pata Holmberg kommer lånas ut till Bro IK i div 3. Han kommer fortfarande att träna 1 gång i veckan med oss. Allt detta för att Pata ska få tillbaka lite spelglädje och framför allt, speltid. Kul för Pata och för oss att vi iaf får träffa denna glädjespridare 1 gång i veckan. Önskar Pata ett stort lycka till i Bro! Utlåningen gäller först och fämst till 31 Januari.


* Borta mot Västerås senast var det Intressant att se att det var fler folk på läktaren 30min före matchstart, än vad vi har haft som total publik på någon av våra hemmamatcher i år.


* Fast vi har en grym klack som med flaggor och konfetti försökte mana på oss senast mot Skoghall hemma. Det har INTE Västerås. Grymt bra och jag hoppas Ni kommer tillbaka!


* Johan "Lidl-kungen" Ekdahl är helt plötsligt på semester igen!? Har aldrig varit med om en bokbindare som har så mycket semester. Vad är hemligheten på Nordstedts Juridik?


* Rykten säger att Johan Ekdahl setts på ett Cafè med Berth Milton nere i Spanien. Drickandes ett glas Sangria och ätandes på en Melon. Frågan är om dom diskuterade AIK`s framtid eller Johan`s........


* Chattade med Stefan "lill-Lövfors" Mörk igår natt på MSN.På frågan när han tänkte komma ner till träningarna igen gav han det något diffusa svaret - Inom en snar framtid hoppas jag.....


* Enligt rykten är ovan nämnda herre på "free transfer" och vill inleda kontraktsförhandlingar med Hawks..... Frågan är om det är ömsesidigt?


*Joppe Nothèn skall enligt rykten spela i kvällens borta match mot Pixbo med Caperio/Täby. Jag tror att det kan stämma då han faktiskt har gjort en träning med Caperio sedan senaste matchen......


Fler inlägg att vänta........

Av Andreas - 7 november 2007 08:37

Säger bara ÄNTLIGEN! Pool krossade Besiktas med 8-0 igår i CL. Jag satt bara och njöt hela matchen, äntligen fick grabbarna visa vad dom besitter för kunskaper! Som jag har väntat på den här islossningen. Stort med ett nytt målrekord i CL också. Det här är ingen slump, enligt mig borde Pool kunna vinna varje match med dom här siffrorna, har haft lite oflyt bara....


Martin "White Monkey" Cederberg eller Joppe bad mig kommentera "förnedringen" i PES? Om dom matcherna jag spelade mot Joppe senast kallas förnedring så vet jag inte riktigt vad ordet förnedring betyder. Och jag önskar då gärna en förklaring av det ordet, tack! Däremot kan man snacka förnedring på PES när jag och Joppe var i Norge i sommras.... Joppe har haft grymt svårt mot mig på PES 6 den sista tiden, det är sanningen. Men jag kan erkänna att Joppe varit aningen vassare på det nya PES som kommit, då jag fått byta lag och inte riktigt hittat mitt spel med Bayern ännu. Men trots det är det inte snack om någon förnedring, det kan jag lova.


För övrigt köpte jag mitt första 4-pack med Julmust igår! Och jag kan säga att fler lär det bli. Fy fan vad gott! Välkommen tillbaka!


Gjorde en riktig snål-Ove grej igår. Åkte till Barnens Hus och hämtade deras annons katalog. Vidare till Toys `r` us i Barkarby för att använda mig av deras utlovade lägsta pris garanti på en Julklapp till Måns. Ett Lego Star Wars skepp som dom inte hade kvar på Barnens Hus, sparade 200:- på detta. Jag är hur nöjd som helst. Har lärt mig allt detta av Lidl-Kungen Johan Ekdahl, Tack!


Nu ska jobbas lite!

Av Andreas - 6 november 2007 12:55

Igår kväll var det träning som vanligt. Ganska många hade letat sig upp till hallen trots att det inte är match till helgen. Vet av erfarenhet att det brukar vara sämre uppslutning sådana veckor i innebandy sammanhang.


Träningen bestod nog mycket av att få tillbaka glädjen, och det fick vi garanterat! Vi spelade först innebandy med 3 olika lag, mitt lag(Svart) vann detta jämna två-målsspel. Därefter blev det fotboll med samma lag, där mitt svarta lag var helt överlägsna! Fotbollens behållning kom när Alex "Ronaldinho" Rosenberg lyckades trassla in fötter och ,ja, egentligen hela kroppen i sig själv på något märkligt sätt. Han föll handlöst i backen, helt oattackerad förövrigt.


Efter att ha njutit av segerns sötma uppe i hallen beger man sig ner till omklädningsrummet för en dusch. Och helt plötsligt möter man Hugh Hefner i dörröppningen från duschen! Niklas "Hasse" Hansson iklädd endast badrock efter sin sedvanliga duschning. Hefners kommentar var - Jag hade inga rena handdukar hemma.....


Ja, mycket ska man uppleva i innebandy sammanhang. Men jag har aldrig sett någon kliva i en badrock direkt efter duschen i en innebandyhall!


Hur som helst fick man sig många skratt denna träning! Hoppas att Niklas "Hefner" Hanson har rena handdukar till nästa träning.....


Och att Alex "Ronaldinho" Rosenberg inte snubblar på sig själv nästa gång det vankas fotboll.


Inte illa att få besök av Hugh Hefner och Ronaldinho samma dag i Hässelbyhallen!


Ronaldinho Rosenberg var för övrigt absolut sämst på planen när det handlade om fotboll. Allt detta enligt fotbolls gurun Eddie Ljungwe.


Nu hoppas jag mest av allt att min flickvän Ullis blir av med sin ruggiga tandvärk! Krya på dig!


Dags att arbeta lite nu också.....

Av Andreas - 4 november 2007 11:57

Har av förklarliga anledningar inte varit så sugen på att skriva massa inlägg. Vi förlorade mot Västerås borta i Fredags med 9-5. Så här någon dag efter och när besvikelsen lagt sig så förlorade vi mot ett för dagen bättre lag. Västerås är enligt mig det bästa lag vi mött i år.


Anders coachar mer aktivt än dom senaste matcherna vilket gör att vi höjer oss tycker jag, och vi känns mer taggade än tidigare matcher. Vi är med i matchen helt klart och efter 2 perioder kändes det som att det kunde bli poäng för oss ändå. Men i 3:e perioden gör Västerås det riktigt bra och går även ifrån ganska snabbt med 2 mål till. Vi kommer inte åt dem efter detta och Västerås kontrollerar 3:e perioden utan större problem. Tyvärr tycker iaf jag att vi kanske går ner på folk lite sent i 3:e perren, först efter ca. 10-11 min börjar vi trumma på mindre folk. Men det är inte säkert att det hade ändrat matchbilden? Det är lätt att vara efterklok....


Innan matchen nämde jag boxplay, PP och målvaktsspelet. Det blev inget boxplay i denna match. PP fungerade inte denna match och har tyvärr inte gjort mål dom 3 senaste förlust matcherna. Ekdahl i målet spelade upp sig desto längre matchen led och spelade riktigt bra sista halvan av matchen.


Det positiva är ändå att vi spelar ganska bra, med det spel vi presterade denna match hade vi garanterat slagit både Finspång och Skoghall. Så vi är på rätt väg! Fortsätter vi så här så tror jag garanterat på minst en topp 3 placering. För egen del får man nog vara så nöjd som det går efter en förlust, då våran kedja med Mange, Chrisse och jag gjorde 4 av 5 mål.


Bäst i hawks var Hampus Dargren och i Västerås utan tvekan Christian Mattsson, vilken lirare!


Nu är det spel ledigt i helgen som kommer, kan passa oss bra. Peronligen sitter det bra med ett litet uppehåll då min handled forfarande gör riktigt ont.


Mina tips går fruktansvärt dåligt och jag är nu nästan nere på Gaik-Ola`s nivå ;-)


Ikväll är det Juventus-Inter på tv! Skall bli grymt kul att se! Forza Juve!

Av Andreas - 2 november 2007 09:05

Nedan följer helgens odds från Nordicbet:


                                           1                   x                    2

Västerås-Hässelby              1,70              6,05                2,50

-Västerås är storfavoriter, det kan man även förstå om man såg oddset på hemma seger som igår kväll var 1,80. Men alltså redan sjunkit till 1,70. Kan Gaik-Ola varit inne och lastat tillsammans med Polska backen Tomas Gaicki? Jag tror på "skräll" seger för Hässelby som Västerås har stor respekt för. Seger för Hawks med 6-4.


Örebro-Skoghall                  1,25              7,60                 4,50

- Örebro ska bara vinna denna. Trots Skoghalls sudden seger senast mot Hässelby så räcker dom inte till. För lågt odds för att spela ettan tycker jag. 7-5 till Örebro.


Åkersberga-GAIK                3,20              6,55                 1,45

- Tycker nästan att ettan skulle betala mer än vad den gör. Gaik bör vinna denna match, men det är ändå här jag plockar ut helgens "skräll". Spelar Ackers till 3,20. 5-3 till Ackers.


Handen-Älvsjö                   2,05              5,70                  2,05

- Riktigt svår tippat! Jämn match mellan två jämna lag. Luktar kryss, men jag tror att den svårspelade Torvallahallens golv fäller Älvsjö. Handen seger 6-5.


Lillån-Tullinge                    2,10               5,75                 2,00

-Svår tippat igen. Lillån tappade alla poängen i slutet senast mot Gaik. Tullinge får inte spelet att stämma. Tullinge är riktigt bra framåt, men läcker bakåt. Tror på seger för Lillån med 6-4.


Karlstad-Finspång              1,55               6,35                 2,85

- Mysteriet Finspång blandar och ger friskt! Seger mot Hawks borta följdes upp av förlust hemma mot Acker senast! Karlstad har svårt mot lagen på den övre halvan av tabellen, men vinner mot dom övriga lagen. Finspång kan slå vilket lag som helst men räcker inte till mot Karlstad. Karlstad seger med 7-3.    

Ovido - Quiz & Flashcards