Alla inlägg den 9 januari 2008

Av Andreas - 9 januari 2008 11:57

Fredag Kl:19.00 är det dags för match igen i Hässelbyhallen. För motståndet står Åkersberga.


Senast vi mötte Ackers borta i Åkersberga vann vi med 5-3, men det satt långt inne även fast segern var mer än rättvis. Åkersberga har haft det tungt hittils och är i stort poängbehov. Tycker personligen att Ackers var bra när vi mötte dom, bättre än vad tabellen visar, och dom har några riktigt bra spelare i målvakten Martin Hjelmberg, poängkungen Lasse Kjellgren och snabba backen Jamie Jobe för att nämna några. Så material för att klättra i tabellen har dom definitivt. Jag tror på en tight match i Hässelbyhallen mot ett Åkersberga som förmodligen kommer att ställa upp lika defensivt som dom flesta lag gjort i Hässelbyhallen hittils. Ackers spelar, om dom inte gjort några förändringar, en tight 2-2-1 med snabba omställningar. Viktigt att vi inte går bort oss på deras spelvändningar och att vi har ett samlat försvar. Jag tror och tycker att vi ska ta 3 poäng i denna match, men det gäller att vi har rätt inställning och är ödmjuka inför uppgiften.


Redan direkt på Söndagen möter vi sedan GAIK/Väsby borta i Smedsgärdshallen kl: 16.00


GAIK är som bekant klubben jag kom till Hässelby ifrån inför denna säsong. Jag var lagkapten i GAIK mina 2 säsonger där och har bara bra minnen från den tiden. Men nu är det bara Hässelby som gäller och 3 poäng känns såklart väldigt viktigt för egen del.


GAIK har gjort en kanon säsong hittils och ligger för tillfället på en 2:a plats i serien. Senast vi möttes i Hässelbyhallen gick GAIK segrande med 9-8. En match som enligt mig lika gärna kunde ha slutat med Hässelby seger, men den dagen var vi alldeles för givmilda i egen zon. GAIK spelar 2-2-1 och har riktigt snabba spelvändningar som vi måste se upp för. Man har även i GAIK några vassa spelare och jag tänker framförallt på Andreas "Drutten" Fridner som man inte får ge för mycket tid med bollen, speldirigenten Mathias Hagert på backplats brukar dra ett tungt lass med mycket "istid", och så har man en mycket duktig målvakt i Daniel "Wesslan" Westin. Ett GAIK i medvind är svåra att möta och jag har all respekt för GAIK, men jag tror på seger för oss om vi sköter våra kort rätt. Vi vet hur vi ska spela och det kommer att krävas ett otroligt slit från samtliga inblandade. Vi har varit grymt starka på bortaplan och har endast förlorat 1 match på "bortais" och det var mot Västerås. Mot 3 poäng!!

                                          -------------------------------


* Gaik-Ola tycker att jag är ute och fiskar klubbar? Kan bara svara att så är inte fallet, jag trivs bra i Hässelby och vi har ett kanon skönt gäng! Skulle jag vilja byta klubb så skulle jag väl bara göra det? Att jag tex skrev att Spiders behöver målskyttar innebär definitivt inte att jag tycker att dom ska värva mig, det finns garanterat bättre målskyttar än mig för tillfället, kolla bara i tex GAIK där "drutten" öser in poäng.


* Men jag kan passa på att erkänna att jag idag på mailen fått en konkret förfrågan från en klubb....... BMB(Blue Moon Bar) som spelar SIL-Innebandy har efterfrågat mina tjänster. Och det är något jag överväger starkt.... 


* Odds och tankar om övriga matcher i div 1 mellersta kommer också här i veckan.... så håll ut....


Ha det bra!!



Ovido - Quiz & Flashcards