Alla inlägg den 17 januari 2008

Av Andreas - 17 januari 2008 15:31

Nedan följer som vanligt odds och kommentarer inför helgens spel i den mellersta div 1 serien. Oddsen är hämtade från www.nordicbet.com


Tips och kommentarer från Robin Avellan kommer senare.



Örebro-GAIK                         1,95              5,80             2,15

- Toppmatch i serien. Viktiga poäng står på spel för att inte tappa för mycket mark till Västerås som leder serien. Förloraren här kanske rent av är avsågad från seriesegern om det vill sig illa? Båda lagen kommer från 1 vinst och 1 förlust var i helgen som gick. Örebro får gälla som favorit i denna match, och deras spelstil är något som egentligen inte bör passa GAIK som letar kontringar på lag som går högt i banan. Men jag tror att krysset ligger nära till hands, eller rent av en GAIK skräll(?). Tippar tillslut ändå en Örebro seger, 6-5.


Skoghall-Finspång                1,75             6,10             2,40

- Skoghall tog viktiga poäng i helgen som gick och imponerade genom att slå Karlstad hemma. Finspång tappade poäng med endast 4 sek(!) kvar av matchen borta mot Västerås, för att sedan förlora mot Handen hemma på Söndagen. Finspång verkar precis som oss i Hässelby bättre på bortaplan. Den här matchen kan sluta hur som helst känns det som på förhand. Jag chansar på Finspång seger, 7-5.


Hässelby-Karlstad               1,80              6,05             2,35

- Vi(Hässelby) kommer stärkta från 2 sudden segrar i senaste dubbelhelgen. Karlstad kommer med en stark 10-6 seger mot Örebro i ryggen. Jämn match att vänta! Tror att vi drar längsta strået igen, Hawks seger, 6-3.


Handen-Tullinge                 2,05              5,70            2,05

- En match där jag helt klart tror på Tullinge seger. Tullinge är enligt mig ett bättre lag än Handen och vinner denna match trots att Handen är starka på hemmaplan. Tullinge seger 7-5.


Västerås-Åkersberga        1,05          10,50          9,30

- Som man ser på oddsen så ska bara Västerås vinna detta. Ackers krigar på bra och kommer att klättra i tabellen. Men det är inte i denna match klättringen börjar, VIB är för bra för Ackers. Västerås seger 8-3.


Älvsjö-Lillån                       1,25              7,60             4,50

- Visst Älvsjö är ett bra lag, men i denna match tycker jag att oddsen ligger alldeles för lågt på Älvsjö seger. Lillån kämpar för sin existens i div 1 och kommer att sälja sig dyrt. Tunga Lillån spelare krigar till sig en poäng i denna match, 5-5.


* Finns även ett bra spel i Div. 1 Norra där jag tror att Ö-vik vinner borta mot Storvreta/Vesta till oddset 1.70.


                                   -------------------------------------









Av Andreas - 17 januari 2008 08:36

På Lördag kl: 14.00 är det dags för match igen, denna gång är det Karlstad som gästar Hässelbyhallen.


Senast vi mötte Karlstad på bortaplan så gjorde vi en av säsongens bästa matcher, vi vann med 7-3 och var klart bättre än Karlstad. Kommer ihåg att en av Karlstads ledare efter matchen tackade oss för lektionen. Nu är det lite annorlunda förutsättningar, Karlstad jagar i toppen av tabellen, och vi jagar Karlstad som ligger på en 4:e plats 6 poäng före oss. Den gångna helgen stod Karlstad för ett bottennapp, förlust i derbyt mot Skoghall med 5-2. Och en imponerande seger 10-6 hemma mot Örebro. Förutom segern så imponerar det att Karlstad dundrar in 10 mål på ett erkännt defensivt skickligt lag som Örebro. Karlstad har inte råd att förlora mot oss på Lördag om man fortfarande vill vara med och kriga om seriesegern. Karlstad lär vara ute efter revansch sedan vårat senaste möte, och man är ett riktigt bra lag som vi har full respekt för.


För våran egen del så kan vi spela utan någon större press, som det ser ut just nu så kommer vi varken att trilla ur serien samtidigt som det ser ut att bli svårt att vinna den. Precis som i helgen som gick så ser vi gärna till att sätta lite käppar i hjulen för dom inblandade lagen i toppstriden, vi har definitivt kapacitet att slå alla lag i serien. Vi kommer med starkt självförtroende inför helgens match och med 3 raka segrar i ryggen. Den moral och vilja vi visar i båda dom senaste sudden segrarna har bara gjort oss starkare. Till helgens match kommer vi förutom Christian "Isen" Isaksson(semester, Thailand) även att få klara oss utan backen och lagkaptenen Joel Ekdal som även han har åkt till innebandyspelarnas semesterparadis, Thailand. Centern Mange Larsson ser ut att vara på gång tillbaka, vilket är mycket positivt! Vi har en stor potential i truppen och nu är det dags att visa det för våran hemmapublik. Mot 3 poäng!


                                     -------------------------------------


* I går gällde det äntligen någonting på två-måls spelet på träningen, förloraren fick plocka sargen. Stefan "den äldste" Mörk har sprungit omkring flera träningar irad och "hetsat" under två-måls spelet då hans lag har stått som segrare dom 2 tidigare träningarna innan gårdagens. Men igår visade "den äldste" att han har ett förflutet som spelare i Visby IBK, när han stod som förlorare när det gällde någonting. Sämst när det gäller är det enda man kan säga om Stefans röda lag igår. Mitt gröna lag stod fullt rättvist som segrare med 3-2, och det var bara för Stefans lag att börja plocka sarg.


* Finns en imponerande bredd i Hässelby innebandy kan jag bara konstatera. Varje gång någon hos oss drar till Thailand eller vad folk nu får för sig, så plockar vi upp nya juniorer. Och juniorerna sköter sig riktigt bra. Vilka talanger det finns i den här klubben!


* Robin Avellan blir gästtippare även kommande helg. Vi måste nämligen avgöra vem som egentligen är den bästa tipparen efter att det blev 3-3 mellan oss den senaste helgen.


* Blir mest uppdateringar på bloggen här från jobbet för tillfället. Mitt internet har kraschat ihop totalt hemma, och fungerar bara sporadiskt. Hade min granne och vän Rickie "Totti" Hyvärinen förbi i Söndags för att försöka lösa problemet men det har inte blivit så mycket bättre ännu.


Back to work!


Ha det bra!!

Ovido - Quiz & Flashcards