Alla inlägg den 20 januari 2008

Av Andreas - 20 januari 2008 11:45

Så var det dags att skriva något om gårdagens match. Nu förstår jag varför vissa lag har dålig uppdatering på sina hemsidor efter en förlust. Det tar vekligen emot att sitta ner och skriva något när man har förlorat......Men men jag skriver ett par obligatoriska rader ändå.


1:a perioden slutar 0-0, och det är ganska rättvist, inget av lagen skapar allt för mycket målchanser. Båda lagen har svårt att komma till några större farligheter. Oavgjort efter första perren är klart rättvist.


2:a perioden kan man egentligen helt efterlikna den första perioden. Inte speciellt mycket målchanser och ett fortsatt 0-0 resultat hade vart klart rättvist. Men istället så kan man summera perioden med att vi ligger under med 3-0. Alla målen är rena misstag från våran sida som Karlstad utnyttjar på bästa sätt. Det är "junior" misstag gång på gång från våran sida, dåliga byten som resulterar i mål, dåligt markeringsspel som resulterar i mål. Onödigt med tanke på att matchen står och väger, men i och med dessa misstag ger vi också bort initiativet till Karlstad. Underläge 3-0 istället för ett fortsatt oavgjort resultat efter 2 perioder.


Inför 3:e perioden fortsätter vi på 3 femmor, fast coach Anders väljer att vaska om lite grand i formationerna. Dessa omvaskningar kommer till följd av att vi har ruskigt svårt att skapa några större farligheter i anfallszonen i dom 2 första perioderna. Vi åker på 2 baklängesmål till och ligger under med hela 5-0. Efter halva perioden väljer vi att gå ner på 2 formationer vilket ger oss lite bättrer fart. Vi hämtar ikapp till 3-5, men närmare än så kommer vi inte denna dag.


Sammanfattning: Efter 2 perioder borde resultatet varit oavgjort. Inget av lagen skapar speciellt mycket. Karlstad utnyttjar våra misstag i 2:a perioden och där förlorar vi matchen. Alla målen i den 2:a perioden är rena bjudningar, som Karlstad utnyttjar på bästa sätt. Vi skapar på tok för lite målchanser denna match och offensiven är inte alls på topp. Karlstad skapar inte heller speciellt mycket framåt, men är klart vassare i sitt offensiva spel. Båda lagen gör bra försvars insatser men kanske lite sämre anfallsmässigt. Karlstad är bättre i det offensiva spelet än vad vi är och då vinner man självklart matchen tillslut. Vi vaknar till i slutet på 3:e perioden, men det är alldeles för sent för att kunna rubba Karlstad. Tycker att Karlstad var klart bättre än när vi mötte dom senast i Karlstad, och dom spelade denna match ett riktigt bra och aggressivt försvarsspel. Karlstad är ett topplag denna säsong. Det positiva denna match var försvarsspelet, förutom dom 3 bjudningarna i 2:a perioden. Sett till hela matchen så spelar vi stabilt bakåt. Positivt även att vi gjorde mål i vårat nykomponerade powerplay. Det negativa var att vårat anfallsspel inte alls fungerade förutom dom sista 7-8 minuterna av matchen.


* Det mest dramatiska som utspelade sig denna Lördag var att domarna Schwela/Borghoff av någon anledning fått information om att matchen började kl: 18.30, istället för kl: 14.00 som var fallet. Så matchen blev 45min försenad och fick starta med endast Borghoff närvarande dom första 6-7 minuterna av 1:a perioden.


* Ska lite senare gå igenom mitt och Robin Avellans tips. Såg vid första anblicken att jag satte rätt resultat mellan Skoghall-Finspång, 5-7!


* Jag kanske börjar bli lite bättre på att tippa? Som jag trodde så vann Örebro klart mot GAIK, om än kanske lite större siffror än vad jag trodde. Även Ö-vik vann sin match. Däremot var jag fel ute när det gällde Handen-Tullinge, där Handen vann, överraskande enligt mig.


Mer kommer senare!


Ha det!

Ovido - Quiz & Flashcards