Alla inlägg den 22 januari 2008

Av Andreas - 22 januari 2008 10:20

Inatt låg man uppe och kollade på AIK-Caperio/Täby. Vilken match, ruskigt kul att se trots att mina försök att undvika utgången av matchen innan jag kom hem till den inspelade matchen inte gick så bra. Redan i omklädningsrummet efter träningen vrålar Niclas "virgin" Eriksson ut att det står 6-1 till C/T efter 2 perioder. Jag visste ju inte riktigt om man skulle tro på det eller inte. När jag sedan efter träningen åker hem till mina föräldrar för att hämta lite saker så möter min Pappa mig med ett stort leende och kommentaren -Ja, det där var ju riktigt kul! Dina kompisar(Joppe Nothèn, Rickie Hyvärinen) var ju starkt delaktiga i detta! Jag hann precis stoppa honom från att säga slutresultatet. När jag sedan kommer hem och har parkerat bilen i garaget möter jag, huvudpersonen själv fick jag reda på sen, Rickie som precis kommit hem från matchen. Jag bad honom snällt att inte avslöja resultatet och så gratulerade jag honom till segern! Det gick inte att ta miste på att Rickie var nöjd och att dom hade vunnit.


Matchen då? C/T gör ingen bra första period och blir nästan utspelade av AIK. Ramsin gör en grymt bra match och räddar C/T flera gånger, framförallt i den första perioden. När den andra akten startar så får C/T precis den start man behöver, mål efter 18 sekunder. Efter detta så visar det sig helt plötsligt att C/T är ett helt nytt lag ute på planen. Ok, Nieminen i AIK kassen gör väl inte en av sina bätter matcher, men C/T gör en otrolig andra period och käkar upp AIK med sitt tok-aggressiva försvarsspel och sylvassa kontringar. Ramsin är brutal i målet och Rickie är hur het som helst, försvarsspelet är bland det bättre jag sett på länge. AIK var bättre i den första perioden, sedan tar C/T över och vinner helt rättvist!


Vad trött jag blir på allt j-la zurr som var igår angående att AIK skulle vara slitna efter europacupen, klart som fan att elitspelare på den nivån inte är slitna en vecka senare i ett tv-sändt derby!! Löjligt att prata om det hela tiden!


Lorendahl är en av dom snabbare spelarna i SSL, igår blev han frånsprungen två gånger om av Hagberg, och Joppe Nothèn. Har pratats om att Fischerström inte är med i landslaget, igår såg vi varför.


Måste kännas bra för Joppe en dag som denna, inte varje dag man snurrar upp både Lorendahl och Jihde för att sedan servera Hagberg öppet mål! Trots att du som vanligt missade ett par hopslag ;-) så var du riktigt bra Joppe!


Synd att Rickie fick sin 2+10 igår, känns som att han hade kunnat göra 5 poäng till i andra perioden så het som han var.


Klart bäst i ett överlag bra C/T var: Rickie Hyvärinen, Daniel Ramsin, Joppe Nothèn.


Totte Rappel och Danne Sundbom gör ett otroligt jobb och betyder mycket för C/T defensiven.


Piggast i AIK var Ron Sjöblom och Fredrik Djurling.


Undrar om C/T segern igår gör att våra chanser i DM-semin imorgon ökar eller minskar....Återstår att se.


Ha det!!!

Ovido - Quiz & Flashcards