Alla inlägg den 14 januari 2008

Av Andreas - 14 januari 2008 11:01

Ikväll är det träning igen, känns helt ok med tanke på helgens resultat. Det enda tråkiga är att jag återigen har ett fys-straff att vänta då jag lyckades komma ett par minuter sent till Söndagens samling inför matchen mot Gaik. Christofer "chrisse" Högberg blir återigen kollega när detta straff skall avtjänas på kvällens träning. Han kom samtidigt som mig igen..... Wille Vinamäki kom ännu senare än vad jag och Chrisse gjorde, ska bli intressant att se vad straffet blir för honom.


På matchen mot Gaik åkte vi i 3:e perioden på en onödig utvisning för att vi fyllt i fel nummer på Joel Ekdal. Vi klarade som tur var av den utvisningen som hade kunnat vara kostsam. Felet är helt vårat och det är ingenting att diskutera. Men jag har tänkt på 2 saker i samband med detta:


1. Hur kommer det sig att Gaik`s sekretariat hittar denna felaktiga numrering?! Joel hade inte förekommit i protokollet på något vis i matchen!?


2. Vad blir straffet på kvällens träning för sportchefen Björn "Homer Simpson" Andersson som fyllde i protokollet felaktigt??


Hejdå Hejdå.....

Av Andreas - 14 januari 2008 09:09

Samma visa igen som i Fredags matchen. Vi spelar inte så bra som vi kan spela dom 2 första perioderna men vaknar till i 3:e perioden där vi hämtar ikapp ett 3 måls underläge. Stark moral och bra slit!


1:a perioden är ganska så jämn och båda lagen avvaktar och känner lite på varandra. Inte speciellt mycket målchanser men Gaik går till pausvila med en 1-0 ledning efter ett frislagsmål av poängkungen Andreas "drutten" Fridner.


2:a perioden är även den ganska jämn med ett visst övertag för Gaik som är väldigt effektiva i sina avslutningar. Vi släpper till ännu ett frislagsmål där vi tappar markeringen helt, och Gaik hinner även med ett powerplay mål. Vi är klart med i matchen fast vi har svårt att skapa dom där riktigt farliga målchanserna. Av dom 4 målen vi släppt in på dom 2 första perioderna är det 2 frislagsmål, 1 i boxplay, och 1 straff där man måste hylla Gaiks Mathias Hagert som gör ett otroligt vackert straffmål där han lyfter bollen med en enhandsbackhand rätt upp i nättaket. Desto längre perioden går desto mer spelar vi upp oss, och Gaik spelarna börjar kännas trötta.


I 3:e perioden vaknar vi som vanligt till och vi har bra mycket mer ork än Gaik som har spelat på lite gubbar hela matchen. Gaik verkar trötta och rädda, något vi inte är sena att uttnyttja och vi jobbar på otroligt hårt för att komma ikapp. Med ca 2min kvar hittar Alexander Rosenberg elegant Jonas "lillis" Bergström på bortre stolpen och vi har nu bara en kasse upp. Vi jobbar oss in i matchen och lyckas med 15 sekunder kvar och 6 spelare på banan att få in den sköna kvitteringen, 4-4. Inför den väntande förlängningen känner vi oss mycket starkare än ett tröttkört Gaik, och vi lyckas tillslut även knipa extra poängen.


Sammanfattning: Gaik visar att man är ett bra lag och i denna match tycker jag att Matte Hagert och Andreas Fridner visar vilka duktiga spelare dom är. Precis som i matchen i Fredags börjar vi inte spela förän det är dags för den 3:e perioden. Något vi måste bättra på i kommande matcher! Både mot Ackers och Gaik gör vi riktigt bra sista perioder! Vi visar prov på en otrolig moral och ett stort hjärta när vi i båda helgens matcher kvitterar på slutet för att sedan vinna i sudden. STARKT! Det känns som att vi är bra tränade och vi "äter" upp båda helgens motståndare i den sista perioden. Som alla förstår så var det här två otroligt sköna segrar så som det utvecklade sig, men jag tycker inte att vi ska be om ursäkt för någon av segrarna! Det känns faktiskt helt underbart just nu!! Stort plus till samtliga inblandade i helgens båda matcher!!


                         -----------------------------------------------


* Stort av Gaik`s coach Ola att skicka ett grattis sms till mig efter matchen igår kväll. Jag förstår hur tung förlusten måste ha varit mot oss, men ändå skickade han mig ett sms, stort! 


* När Gaik fick straff mot oss igår hörde jag hur Gaik tränaren Ola frågade först Christian Isaksen som svarade nej, sedan Andreas "drutten" Fridner som även han sa nej, Matte Hagert sa ja, och klev fram och gjorde en helt makalös straff! Bara att applådera den!


* Caperio/Täby rasade helt i gårdagens match hemma mot Jönköping. 3-0 efter första perioden förvandlades till förlust med 8-4. Tungt!


* Ska ta tag i helgens tipstävling mellan mig och Robin vid ett senare tillfälle. Jag har tyvärr problem med mitt internet hemma, och nu måste jag jobba lite här också. Mer kommer senare!


Ha det bra!



Av Andreas - 14 januari 2008 08:49

Vilken helg! Och vilken MORAL vi visar i helgens matcher! Vi spelar som bekant en dubbelhelg där vi vinner båda matcherna i sudden, underbart!


Hässelby-Åkersberga 6-5 sd


Vi är som vanligt(?) inte med i matchen från start och har ett underläge efter första perioden med 1-2. Vi blir, även fast vi visste om Ackers spelsätt, totalt sönderkontrade i första perioden. Vi går bort oss med alldeles för mycket folk i anfallszonen och Ackers har snabba spelvändningar som vi inte alls hänger med på.


Efter lite justeringar i vårat försvarsspel så tillåts inte Ackers att vända spelet lika enkelt på oss i den andra perioden. Vi börjar sakta men säkert att ta över matchen mer och mer och Ackers spelarna börjar gå på knäna. Fortfarande underläge efter 2 perioder, 3-4.


Inför 3:e perioden går vi ner på folk och Ackers blir rejält tillbaka pressade och slår bara ifrån sig bollen hela perioden. Vi vinner skotten med 19-8 i sista, och 47-27 sett till hela matchen. Vi får ännu en kalldusch i och med att Ackers gör 5-3 i inledningen på perioden. Men som jag nämnt tidigare så visar vi en grym inställning och en stor moral när vi vägrar att ge upp. Vi reducerar till 4-5 med ca. 6 1/2 minut kvar. På slutet tar vi ut målvakten, Marcus Davidsson som gjorde en mycket bra match, och den så rättvisa kvitteringen kommer med endast 8 sekunder kvar att spela. Självklart tungt för Åkersberga spelarna som var så nära 3 poäng, men mer än rättvist sett till match utvecklingen. I sudden lyckas vi sedan avgöra och knipa extra poängen genom en mycket bra spelvändning och en grym framspelning av Sebastian Sundin.


Sammanfattning: Vi blir, trots att vi visste om hur Ackers skulle spela, tagna på sängen den första perioden och Ackers kontrar bort oss totalt. Resten av matchen går mer och mer över till oss och vi visar att vi har en otrolig ork gång på gång när vi kör över våra motståndare i sista perioderna. En lite turlig men rättvis kvittering med 8 sekunder kvar, och bonus poäng i sudden får vi allt som allt vara nöjda med då vi länge låg under i matchen.


Ha det!!

Ovido - Quiz & Flashcards