Alla inlägg under januari 2008

Av Andreas - 25 januari 2008 08:36

Igår var det träning. Vi hade en ganska lugn träning med en del avslutstävlingar och Powerplay. Lite två-mål hann vi även med, och för första gången var jag och Stefan Mörk i samma lag. Det visade sig vara ett lyckat drag och vi tog hem två-målet enkelt efter mål av bland annat Stefan.


På söndag väntar Finspång borta, ett lag som vi spelade ut efter noter i hemmamatchen, men ändå stod vi som förlorare efter full tid med 7-5. Finspång spelade en smart innebandy och hade ett riktigt bra försvar samt en duktig målvakt den gången. Nu kommer det återigen att bli en jämn match tror jag, men jag vet att vi är ett bättre lag än vad Finspång är och jag tycker definitivt att vi bör ta 3 poäng. Positivt till helgen är att vi får tillbaka forwarden Christian "isen" Isaksson och centern Magnus Larsson. Även backen Victor Gärdebrandt är klar för comeback i serien, och visade(2ass) mot Caperio/Täby i onsdags att han är ordentligt på gång! Så det mesta ser faktiskt väldigt positivt ut inför helgen.


Kan inte låta bli att kommentera ditt senaste svar Ola(Gaik) angående våran seger mot Caperio/Täby i DM, vilken du inte gav allt för mycket för, utan att ha varit på plats. Du var inte där och såg matchen och vet alltså inte(verkar det som) att C/T ställde i princip sitt bästa lag på banan. Maimon och Binge coachade laget för seger, det hade du sett om du var där. Självklart prioriterar C/T ett SM-slutspel före en DM-final, inget snack. Men jag, precis som du, har spelat i Råsunda och vet alltså att man siktar på att vinna allt man ställer upp i, och den filosofin har man haft i alla år. Och när jag spelade i Råsunda vann vi 3 DM guld, just för att det var något vi var ganska ensamma om att prioritera. Har pratat med flera i C/T efter matchen, och dom ville verkligen gå till final, var så säker! Av 10 matcher mot C/T kanske vi kan lyckas vinna en, precis som vi gjorde..... Frågan är om man vänder på det, undrar vad C/T prioriterar mest? En träningsmatch mot Gaik(C/T seger 5-2) eller en eventuell DM-final......Jag vet vad jag tror.....


Skitsamma, nu ska jag lägga ner pajkastningen, lycka till i helgen Ola och GAIK!


* Robin "hartassen" Avellan i vårat lag hade en lyckad dag igår.....Körde sönder framlycktan på sin bil i en vändplan igår. Och på väg till träningen skulle han tanka bilen och det slutade med att han glömde sitt tank-lock på bensinpumpen där han tankade....hoppas att det låg kvar där när du åkte förbi efter träningen igår? Robins nya smeknamn hartassen eller tassen kommer från en semester Robin hade. Han var på fylleresa och vaknade på morgonen och kunde inte röra sin hand. Han hade sovit på handen hela natten och därför konstaterade läkarna efter diverse besök att han hade fått hartass(handen hängde rakt ner). Det tog Robin 1 månad(!) att bli av med hartassen, och han missade alltså en hel del på försäsongsträningen. Undrar hur våran tränare Anders min såg ut när Robin ringde och meddelade att han inte kunde träna för att han hade fått hartass!?


* Ett av mina speltips satt redan igår, Sirius besegrade Storvreta/Vesta. Förmodligen blir det väl inga fler rätt. Om någon nu tänkt lira på Farsta(Ekdahl) så rekomenderar jag en liten summa, Farsta har tappat Christoffer Lindberg till Huddinge, och Jonas Wedne till Tullinge. Verkar vara viss obalans i truppen där nu..... Farsta kan mycket väl vinna mot Granlo till helgen, men det ser ändå ut som att det klassiska div 1 laget får börja om i div 2 nästa år.


* Smickrande att vara med på "The list" på Sjöstrands blogg! Man tackar! Jag kommer förmodligen att trilla ur densamma när fotbollssäsongen sätter igång på allvar, då kan jag lova att det kommer att komma sågningar av Kaffeknappens IF ;-)  Länk till Sjöstrands eminenta blogg finns här på höger sida i länksamlingen.


Nu ser jag fram mot helgen!!


Ha det bra så länge!!



Av Andreas - 24 januari 2008 15:56

Så var det dags för lite odds och tankar inför helgens innebandy. oddsen är som vanligt hämtade från www.nordicbet.com


Åkersberga-Skoghall                   3,20             6,55            1,45

- Viktig match för båda lagen i striden om forstsatt div 1 status. Ackers är det lag som imponerat mest av dessa två lag när vi har mött dom. Tror att Ackers tar sista(?) chansen att hålla sig kvar i serien. Ackers seger 6-4


GAIK/Väsby-Älvsjö                      1,90            5,90              2,20

- Som jag nämnde förra helgen så tror jag att Gaik kommer att tappa fler och fler poäng, det började med förlusten mot oss..... Inget av lagen har direkt mycket att spela för, men jag tror faktiskt att Älvsjö vinner denna match och oddset lockar helt klart. Älvsjö seger i en jämn match, 6-5.


Lillån-Handen                            3,00            6,45              1,50

- Handen verkar ha vaknat till liv efter jul och har plockat mycket poäng senaste tiden. Tror ändå att tunga Lillån krigar till sig 3 poäng för sin fortsatta existens i div 1. Lillån seger 8-5.


Örebro-Tullinge                        1,15            8,60               5,85

- Örebro jagar Västerås i toppen och släpper inte ifrån sig poäng i den här matchen. Oddset är alldeles för lågt för att spela på, men Örebro vinner med 7-4.


Västerås-Karlstad                     1,30             7,20             4,10

- Västerås kan hänga av sig Karlstad i kampen om seriesegern. Något jag tror att man gör också, men oddset är lite väl lågt för att vara en match mellan två topplag. VIB vinner med 6-3.


Finspång-Hässelby                   2,10              5,75            2,00

- Kan ju inte annat än att tro att vi vinner. Faktum är att vi har varit otroligt bra på bortaplan i år och visar vi upp en sån inställning som vi hade i segern mot Caperio/Täby i veckan så vinner vi detta. Hässelby seger med 5-3.


                                      ---------------------------------


Andra fina odds denna helg.


Div 1 Norra: Sirius vinner mot Storvreta/Vesta ikväll till oddset 1,65. Tyresö/Trollbäcken vinner hemma mot Sundsvall till 1,75 gånger pengarna. Denna helg kniper faktiskt Farsta sista chansen att hänga kvar i div 1, och vinner mot Granlo till oddset 3,20.


Som jag nämde i mitt tips så finns det ganska fina odds i mellersta serien i helgen. Älvsjö borta mot Gaik till 2,20. Lillån hemma mot Handen till 3,00 gånger pengarna. En mindre summa kan även spelas på Åkersberga till 3,20 hemma mot Skoghall.


Nu är det snart hemgång från jobbet. Ikväll väntar träning och lite finslipningar inför helgen match.


Ha det!

Av Andreas - 23 januari 2008 22:29

Nyss hemkommen från en underbar seger mot Caperio/Täby, 5-4. Sista målet i gammal god vana inslaget när klockan stod på 19.59


Hela laget ska ha stort beröm för insatsen! Vi leder efter första perioden med 3-0 och gör en mycket bra period. C/T spelarna verkar inte alls vara inställda på match. En kontrollerad period från våran sida med mycket bra anfallsspel och snabba spelvändningar.


Andra perioden är lika dålig som den första är bra från våran sida. C/T stressar sönder oss och hämtar upp till 3-2. Vi förlorar skotten i andra perioden med 9-2, och vi ska tacka Johan Ekdahl i målet som gör en mycket bra match!


I den sista perioden tar vi ledningen med 4-2, och vi spelar med lite större kyla än vad vi gjorde i den andra perioden där vi blev alldeles för rädda för C/T spelarna. C/T hämtar tillslut ikapp underläget, 4-4 målet inprickat med endast 4min kvar att spela, tungt! Men så får vi en spelvändning i slutsekunderna och en av matchens stora profiler Wille Vinamäki prickar in segermålet 19.59, och tro det eller ej så är faktiskt framspelningen från mig!


En grymt rolig seger inför mycket folk i Hässelbyhallen. Kul också att C/T faktiskt kommer med i stort sett ordinarie lag förutom Joppe Nothèn som var hemma och sjuk. Jag har en kuslig vana att göra poäng mot mina tidigare klubbar, idag är jag riktigt stolt över att göra 3 kassar på landslagsmålvakten Daniel Ramsin. Jag skulle kunna nämna så många spelare i vårat lag denna kväll att det skulle ta hela natten. Därför är det bara att säga att jag är otroligt imponerad av samtliga spelare i vårat lag denna kväll!! 


Nu ska jag bara njuta av den här segern!!!


God natt!

Av Andreas - 23 januari 2008 13:22

Ikväll är det DM-Semi mot Caperio/Täby i Hässelbyhallen kl: 19.45 Vinnaren i denna match får spela DM-Final mot antingen Älvsjö(div 1) eller Balrog(SSL). Den semifinalen avgörs nästa Onsdag 30/1. Finalen i DM spelas som vanligt i Eriksdalshallen och datumet för finalen är den 6:e Februari.


Vi möter ikväll ett C/T som kommer från en riktigt stark seger mot AIK i måndags. En match där Rickie Hyvärinen, Joppe Nothèn, och Daniel Ramsin var mest framträdande. Till matchen ikväll kommer förmodligen "bara" Rickie att deltaga av nämnda spelare. Joppe är sjuk och Ramsin lämnar förmodligen över till den mycket duktiga målvakten Mikael "läckan" Olsson. Kom på att jag kan rabbla upp hur många spelare som helst i C/T, det finns inga dåliga spelare i ett så bra lag. För att vinna mot C/T ikväll krävs det att vi gör en mycket bra match, så enkelt är det. Jag tror faktiskt att vi har bra chanser att ta oss vidare till en DM-Final, med rätt inställning och ett enormt slit kommer vi att stå som segrare ikväll. Det gäller att vara vaken på deras snabba spelvändningar, och deras långa bollar på en spets som drar mot mål direkt. Får vi koll på detta samtidigt som vi har fart och effektivitet i anfallsspelet så ska detta gå vägen tror jag.


Ska bli riktigt kul att möta många gamla lagkamrater ikväll, och det blir ännu roligare om vi vinner!


Hoppas att Niclas "virgin" Eriksson kan hålla sina nerver i styr nu när han äntligen får möta sina idoler i Caperio/Täby.


Ha det!!

Av Andreas - 22 januari 2008 10:20

Inatt låg man uppe och kollade på AIK-Caperio/Täby. Vilken match, ruskigt kul att se trots att mina försök att undvika utgången av matchen innan jag kom hem till den inspelade matchen inte gick så bra. Redan i omklädningsrummet efter träningen vrålar Niclas "virgin" Eriksson ut att det står 6-1 till C/T efter 2 perioder. Jag visste ju inte riktigt om man skulle tro på det eller inte. När jag sedan efter träningen åker hem till mina föräldrar för att hämta lite saker så möter min Pappa mig med ett stort leende och kommentaren -Ja, det där var ju riktigt kul! Dina kompisar(Joppe Nothèn, Rickie Hyvärinen) var ju starkt delaktiga i detta! Jag hann precis stoppa honom från att säga slutresultatet. När jag sedan kommer hem och har parkerat bilen i garaget möter jag, huvudpersonen själv fick jag reda på sen, Rickie som precis kommit hem från matchen. Jag bad honom snällt att inte avslöja resultatet och så gratulerade jag honom till segern! Det gick inte att ta miste på att Rickie var nöjd och att dom hade vunnit.


Matchen då? C/T gör ingen bra första period och blir nästan utspelade av AIK. Ramsin gör en grymt bra match och räddar C/T flera gånger, framförallt i den första perioden. När den andra akten startar så får C/T precis den start man behöver, mål efter 18 sekunder. Efter detta så visar det sig helt plötsligt att C/T är ett helt nytt lag ute på planen. Ok, Nieminen i AIK kassen gör väl inte en av sina bätter matcher, men C/T gör en otrolig andra period och käkar upp AIK med sitt tok-aggressiva försvarsspel och sylvassa kontringar. Ramsin är brutal i målet och Rickie är hur het som helst, försvarsspelet är bland det bättre jag sett på länge. AIK var bättre i den första perioden, sedan tar C/T över och vinner helt rättvist!


Vad trött jag blir på allt j-la zurr som var igår angående att AIK skulle vara slitna efter europacupen, klart som fan att elitspelare på den nivån inte är slitna en vecka senare i ett tv-sändt derby!! Löjligt att prata om det hela tiden!


Lorendahl är en av dom snabbare spelarna i SSL, igår blev han frånsprungen två gånger om av Hagberg, och Joppe Nothèn. Har pratats om att Fischerström inte är med i landslaget, igår såg vi varför.


Måste kännas bra för Joppe en dag som denna, inte varje dag man snurrar upp både Lorendahl och Jihde för att sedan servera Hagberg öppet mål! Trots att du som vanligt missade ett par hopslag ;-) så var du riktigt bra Joppe!


Synd att Rickie fick sin 2+10 igår, känns som att han hade kunnat göra 5 poäng till i andra perioden så het som han var.


Klart bäst i ett överlag bra C/T var: Rickie Hyvärinen, Daniel Ramsin, Joppe Nothèn.


Totte Rappel och Danne Sundbom gör ett otroligt jobb och betyder mycket för C/T defensiven.


Piggast i AIK var Ron Sjöblom och Fredrik Djurling.


Undrar om C/T segern igår gör att våra chanser i DM-semin imorgon ökar eller minskar....Återstår att se.


Ha det!!!

Av Andreas - 21 januari 2008 13:22

Fick ett mail av Rickie Hyvärinen..... Kolla in världens skönaste keyboard snubbe... följ honom noga i länken här.....http://www.youtube.com/watch?v=8gP4Ih58Yzg


Tänkte bara bjuda på ett skönt garv!


Hejdå hejdå!!

Av Andreas - 21 januari 2008 10:59

Så stod man som segrare i tipstävlingen mellan mig och Robin Avellan. Av 6 matcher prickade jag in 4 rätt och Robin "stortipparen" Avellan fick 2 rätt. Något jag är stolt över är att jag prickade in rätt slutresultat mellan Skoghall-Finspång, och att jag satte krysset mellan Älvsjö-Lillån. Jag har bättrat mig avsevärt vad det gäller tippandet den senaste helgen. Så nu utnämner jag mig själv till tipskung tills någon annan tar bort mig från tronen kommande helg..... Gästtippare kommande helg är inte klart ännu, om någon är sugen så är det bara att skriva till mig eller lämna kommentar här på bloggen. Annars väljer jag ut någon lämplig till kommande helg.


På Onsdag spelar vi semifinal i DM mot Caperio/Täby, Kl: 19.45 i Hässelbyhallen är det avslag!


Ikväll är det träning och det ska bli skönt att återigen tysta ner Stefan Mörk på två-målet. Dags att vi får lite fart på det offensiva spelet som inte alls var tillräckligt bra mot Karlstad i helgen.


Jag har haft lite känningar i mitt knäe sedan förra helgens match mot GAIK. Har nu fått tid hos idrottskliniken imorgon för att kolla upp det. Tror inte att det ska vara någon fara för mitt deltagande i matchen mot Caperio/Täby. Det är en match som jag verkligen inte vill missa!


Ha det bra!!

Av Andreas - 20 januari 2008 11:45

Så var det dags att skriva något om gårdagens match. Nu förstår jag varför vissa lag har dålig uppdatering på sina hemsidor efter en förlust. Det tar vekligen emot att sitta ner och skriva något när man har förlorat......Men men jag skriver ett par obligatoriska rader ändå.


1:a perioden slutar 0-0, och det är ganska rättvist, inget av lagen skapar allt för mycket målchanser. Båda lagen har svårt att komma till några större farligheter. Oavgjort efter första perren är klart rättvist.


2:a perioden kan man egentligen helt efterlikna den första perioden. Inte speciellt mycket målchanser och ett fortsatt 0-0 resultat hade vart klart rättvist. Men istället så kan man summera perioden med att vi ligger under med 3-0. Alla målen är rena misstag från våran sida som Karlstad utnyttjar på bästa sätt. Det är "junior" misstag gång på gång från våran sida, dåliga byten som resulterar i mål, dåligt markeringsspel som resulterar i mål. Onödigt med tanke på att matchen står och väger, men i och med dessa misstag ger vi också bort initiativet till Karlstad. Underläge 3-0 istället för ett fortsatt oavgjort resultat efter 2 perioder.


Inför 3:e perioden fortsätter vi på 3 femmor, fast coach Anders väljer att vaska om lite grand i formationerna. Dessa omvaskningar kommer till följd av att vi har ruskigt svårt att skapa några större farligheter i anfallszonen i dom 2 första perioderna. Vi åker på 2 baklängesmål till och ligger under med hela 5-0. Efter halva perioden väljer vi att gå ner på 2 formationer vilket ger oss lite bättrer fart. Vi hämtar ikapp till 3-5, men närmare än så kommer vi inte denna dag.


Sammanfattning: Efter 2 perioder borde resultatet varit oavgjort. Inget av lagen skapar speciellt mycket. Karlstad utnyttjar våra misstag i 2:a perioden och där förlorar vi matchen. Alla målen i den 2:a perioden är rena bjudningar, som Karlstad utnyttjar på bästa sätt. Vi skapar på tok för lite målchanser denna match och offensiven är inte alls på topp. Karlstad skapar inte heller speciellt mycket framåt, men är klart vassare i sitt offensiva spel. Båda lagen gör bra försvars insatser men kanske lite sämre anfallsmässigt. Karlstad är bättre i det offensiva spelet än vad vi är och då vinner man självklart matchen tillslut. Vi vaknar till i slutet på 3:e perioden, men det är alldeles för sent för att kunna rubba Karlstad. Tycker att Karlstad var klart bättre än när vi mötte dom senast i Karlstad, och dom spelade denna match ett riktigt bra och aggressivt försvarsspel. Karlstad är ett topplag denna säsong. Det positiva denna match var försvarsspelet, förutom dom 3 bjudningarna i 2:a perioden. Sett till hela matchen så spelar vi stabilt bakåt. Positivt även att vi gjorde mål i vårat nykomponerade powerplay. Det negativa var att vårat anfallsspel inte alls fungerade förutom dom sista 7-8 minuterna av matchen.


* Det mest dramatiska som utspelade sig denna Lördag var att domarna Schwela/Borghoff av någon anledning fått information om att matchen började kl: 18.30, istället för kl: 14.00 som var fallet. Så matchen blev 45min försenad och fick starta med endast Borghoff närvarande dom första 6-7 minuterna av 1:a perioden.


* Ska lite senare gå igenom mitt och Robin Avellans tips. Såg vid första anblicken att jag satte rätt resultat mellan Skoghall-Finspång, 5-7!


* Jag kanske börjar bli lite bättre på att tippa? Som jag trodde så vann Örebro klart mot GAIK, om än kanske lite större siffror än vad jag trodde. Även Ö-vik vann sin match. Däremot var jag fel ute när det gällde Handen-Tullinge, där Handen vann, överraskande enligt mig.


Mer kommer senare!


Ha det!

Ovido - Quiz & Flashcards