Alla inlägg under januari 2008

Av Andreas - 14 januari 2008 08:49

Vilken helg! Och vilken MORAL vi visar i helgens matcher! Vi spelar som bekant en dubbelhelg där vi vinner båda matcherna i sudden, underbart!


Hässelby-Åkersberga 6-5 sd


Vi är som vanligt(?) inte med i matchen från start och har ett underläge efter första perioden med 1-2. Vi blir, även fast vi visste om Ackers spelsätt, totalt sönderkontrade i första perioden. Vi går bort oss med alldeles för mycket folk i anfallszonen och Ackers har snabba spelvändningar som vi inte alls hänger med på.


Efter lite justeringar i vårat försvarsspel så tillåts inte Ackers att vända spelet lika enkelt på oss i den andra perioden. Vi börjar sakta men säkert att ta över matchen mer och mer och Ackers spelarna börjar gå på knäna. Fortfarande underläge efter 2 perioder, 3-4.


Inför 3:e perioden går vi ner på folk och Ackers blir rejält tillbaka pressade och slår bara ifrån sig bollen hela perioden. Vi vinner skotten med 19-8 i sista, och 47-27 sett till hela matchen. Vi får ännu en kalldusch i och med att Ackers gör 5-3 i inledningen på perioden. Men som jag nämnt tidigare så visar vi en grym inställning och en stor moral när vi vägrar att ge upp. Vi reducerar till 4-5 med ca. 6 1/2 minut kvar. På slutet tar vi ut målvakten, Marcus Davidsson som gjorde en mycket bra match, och den så rättvisa kvitteringen kommer med endast 8 sekunder kvar att spela. Självklart tungt för Åkersberga spelarna som var så nära 3 poäng, men mer än rättvist sett till match utvecklingen. I sudden lyckas vi sedan avgöra och knipa extra poängen genom en mycket bra spelvändning och en grym framspelning av Sebastian Sundin.


Sammanfattning: Vi blir, trots att vi visste om hur Ackers skulle spela, tagna på sängen den första perioden och Ackers kontrar bort oss totalt. Resten av matchen går mer och mer över till oss och vi visar att vi har en otrolig ork gång på gång när vi kör över våra motståndare i sista perioderna. En lite turlig men rättvis kvittering med 8 sekunder kvar, och bonus poäng i sudden får vi allt som allt vara nöjda med då vi länge låg under i matchen.


Ha det!!

Av Andreas - 11 januari 2008 08:34

Igår var det träning som vanligt, vi "nötte" en del powerplay och körde några avslutsövningar. Vi körde även lite två-mål där vi gick igenom detaljer kring både vårat eget spel samt helgens båda motståndare. Vi är väl förberedda inför helgens båda motståndare.


Vi införde, med start igår, ny samlingstid innan träningarna pga att det varit för mycket sena ankomster. Självklart lyckades jag komma försent igår ändå, och jag åkte på ett fys-straff. Chrisse var även han sen men bedömdes ha anlänt hallen före mig och fick därför ett lägre straff än mig. Tyvärr så tyckte jag igår att det var orättvist, och i och med det så ordnade jag ytterligare straff för Chrisse, Sorry! Vi fick snällt stå och göra benböj medans övriga satte igång med skottövningen, tur att vi redan skjuter så bra jag och Chrisse.....


Ännu ett avbräck har dykt upp inför helgens matcher. Det är våran center Mange "el regista" Larsson som inte kommer att delta pga personliga skäl. Synd att vi tappar ännu en viktig spelare inför matcherna i helgen. Men vi har som jag nämnt tidigare en bred och kompetent trupp och det finns andra som kommer att ta vara på chanserna som ges.


Mr. Comeback, Stefan Mörk, tog igår vid ett tillfälle i så mycket när han fick ett skottläge att han föll handlöst ner i golvet. En av dom roligare "vurporna" jag sett i samband med ett skott försök faktiskt. Stefan sprang, vid ledning 2-1, och smutsade allt och alla i vårat röda lag. 2 byten senare för Stefans femma så var ställningen 3-2 till rött och Stefan var helt plötsligt knäpptyst......


Ikväll är det match mot Ackers, start 19.00 i Hässelbyhallen. Vi kommer att vara riktigt laddade och det är bara 3 poäng som gäller! Ska försöka att inte arbeta ihjäl mig här på jobbet, dricka mycket vatten, och bara ladda.


Helgen blir förövrigt väldigt fullspikad för mig. Match ikväll, konferens med nya jobbet imorgon mellan kl: 09.00-22.00, och match på Söndag. Tyvärr blir ju familjen lidande för detta, och även jag som inte får den tid jag vill ha med familjen.


Nu ska jag äta Wienerbröd och dricka kaffe.....


Ha det bra så länge.....

Av Andreas - 10 januari 2008 16:25

Omgångens gästtippare är Robin Avellan som spelar i Hässelby. Nedan följer hans rad inför Fredagens omgång, min rad inom parantes:


Älvsjö-Tullinge 2    2.35  (Boris 1:a, 6-5)
 
Med all respekt för Älvsjös hemmaspel här, men jag tror att Tullinge kommer göra en mycket bra vår där fler poäng kommer inkasseras än första delen på säsongen.Firma Ericsson alltid hyperfarliga vilket kommer ge Agenterna 3 poäng denna mycket jämna tillställning. Slutresultat 4-6
 
Hässelby-Ackers 1    1.15  (Boris 1:a, 7-4)
 
Inför säsongen så var Hässelby tippade som ett topplag och Åkersberga som ett bottenlag, Dock något som inte visat sig i tabellen för Hässelbys del efter första delen av säsongen. Däremot för Åkersberga som inte överraskande ligger där man ligger då man inför säsongen tappade tre starka pjäser i Jan Hajdus, Robin Mattsson och Patrik Stanley. Tre spelare som låg i toppen av den interna poängligan förra säsongen. För mig är allt annat än ettan här ett mirakel. Slutresiltat 8-4
 
Västerås-Finspång X  8.0 (Boris 1:a, 6-2)
 
Har svårt att se att Västerås inte ska vinna serien i år efter den starka höst man har presterat, här får man dock grus i maskineriet. Erkända svårspelade Finspång som varvar toppklassiga insatser med riktiga bottennapp brukar ha en förmåga att störa dom flesta topplagen vilket så fallet blir imorgon också. Slutresultat 4-4
 
Örebro-Lillån 1    1.20  (Boris 1:a, 6-4)
 
Här finns bara en Örebro vinst i mina ögon, dock skall sägas att dessa derbyn brukar vara matcher inför stor publik och mycket prestige. Tidigare möten har varit riktiga målkavalkader vilket jag tror så fallet blir även imorgon. Det skall även sägas att i höstas Så vände Örebro i slutminuterna då Lillån hade ledningen. Så för mig blir detta omgångens avslag. Slutresultat 9-7
 
Skoghall-Karlstad 2   1.40  (Boris x, 6-6)
 
Här kanske vi hittar omgångens mest spelvärda odds, Skoghall skall inte ha mycket att sätta emot i detta möte med storebror Karlstad. Det ända som skulle kunna tala för skoghall är att det är derby. Men har svårt att se annat än en utklassningsseger för Karlstad. Slutresultat 4-9
 
Handen-Gaik Väsby 2   1.20  (Boris 2:a, 4-11)
 
Handen ser ut att åka ner i 2an igen efter en 3årig visit i div.1 Man har inte tillräckligt bred trupp i år som man haft dem tidigare åren i ettan. Här får man en rejäl lektion av ett taggat Gaik som vill haka på i toppen. Firma Rydeberg,Fridner,Isaksen kommer håva in poäng en sådan här match. Det lilla som talar för Handen är Torvalla och dess parkett. Slutresultat 3-8


* Ska bli intressant hur det går mellan mig och Avellan denna omgång. Vi har olika utgång i 3 av matcherna. Skulle fallet bli lika poäng avgör närmast rätt tippat slutresultat. Låt tävlingen börja!

Av Andreas - 10 januari 2008 13:56

Nedan följer mina tankar och kommentarer inför helgens omgång i div 1 mellersta. Oddsen är hämtade från www.nordicbet.com



Älvsjö-Tullinge                     1,80              6,05             2,35

- En match som jag tror kan bli ganska jämn. Älvsjö med ett strukturerat försvarsspel och Tullinge med en stark offensiv. Av det jag sett av dessa båda lag så är Älvsjö det bättre laget. Älvsjö vinner en jämn match med 6-5.


Hässelby-Åkersberga            1,15              8,60             5,85

- En match som jag tycker att vi ska vinna, vi är i grunden ett bättre lag än Ackers. Men jag har full respekt för Åkersberga och tycker att dom bör ligga högre än vad tabellen visar. Skulle personligen avstå spel här då det som vanligt är väldigt lågt på Hässelby seger. Hässelby vinner 7-4.


Västerås-Finspång                1,20               8,00            5,10

- Västerås är som vanligt storfavorit, men Finspång ska inte underskattas. Tror att Finspång med sin defensiva innebandy kan orsaka problem för Västerås. Å andra sidan tror jag inte att Västerås kommer att ge bort många fler poäng denna säsong. Frågan är vilka som tränat bäst under uppehållet? Jag tror på Västerås. Västerås vinner 6-2.


Handen-GAIK/Väsby             5,10               8,00             1,20

- Handen har det tufft, förlorade mot Visby(div 2) i en träningsmatch med hela 12-3. Visserligen vet jag inte vilket lag Handen ställde på benen, men dom är inte tillräckligt bra i år. Visst, Torvallahallen kan vara jobbig att spela i, men inte för ett så pass bra lag som GAIK. GAIK vinner stort, 11-4.


Skoghall-Karlstad                 3,45               6,65             1,40

- Derby i Karlstad! Det enda som talar för Skoghall är just att det är ett derby, annars bör Karlstad vara ett par klasser bättre än Skoghall. Jag vill hitta någon skräll denna omgång för att eventuellt skilja mig och gästtipparen åt. Jag chansar i denna match på att ett vilt kämpande Skoghall kniper en poäng av storebror, 6-6.


Örebro-Lillån                       1,20               8,00            5,10

- Örebro derby i denna match. Örebro är ett bättre lag helt enkelt. Ultra-defensiva Örebro gnetar på och vinner matcherna som man ska. Örebro seger 6-4.


                                             -----------------------------


Gästtipparen Robin Avellan`s tips kommer att komma in här senare under dagen/kvällen. Sen kan tävlingen börja!!


Ha det!!




Av Andreas - 10 januari 2008 09:52

Vill faktiskt passa på att tacka bananerna i pyjamas för att dom "tog" Stefan Batan framför ögonen på AIK för något år sedan.


Batan var "oväntat" nog en av 9(!) spelare i Kaffeknappens IF som inte har skött sin träning och därför tvingats till extra träning......


Se artikel från fotbolldirekt.com: http://www.fotbolldirekt.com/IndexNews.cfm?ID=24845


Vilken succè värvning han har varit, han har säkert väldigt låga lönekostnader också......


Hela Sverige skrattar!



Av Andreas - 10 januari 2008 08:44

Igår kväll innan träningen hade vi ett fystest till följd av vårat lilla uppehåll från gemensamma träningar under julen. Det var ett riktigt tufft konditionstest där man skulle springa en viss sträcka på max 2min, 6 gånger var. Det var en "idioten" liknande löpning som handlade om att löpa max fart. Alla klarade testet och tur är väl det, hade man inte klarat testet så var man inte aktuell för spel till helgens matcher. Därefter var det sedan träning som bedrevs i ett bra tempo, även fast man kan erkänna att det var lite tunga ben efter löpningen.


Idag kan man bara konstatera att det känns lite i kroppen att det var en hård träning igår, men det känns oerhört nyttigt och bra att få en ordentlig genomkörare innan helgens drabbningar. Kvällens träning kommer förmodligen bestå av lite två-mål och finslipningar av detaljer så som powerplay med mera.


Min matchklubba passade också på att tacka för sig för all framtid då den gick av nere vid bladet. Tur var väl kanske det för med den nya klubban började bollarna helt plötsligt trilla in igen. Bör väl påpekas att det kan ha att göra med mitt psykologiska övertag jag har gentemot Eddie i målet.....


Patrik "Pata" Holmberg skall ha en STOR eloge för att han tog hem mina två andra Fat Pipe klubbor för att kapa ner dom till rätt längd(95cm) åt mig. Är ju som jag nämnt tidigare helt talanglös när det kommer till att fixa och trixa med mina klubbor. Jag kan sätta dit en grepplinda på sin höjd! Och då har jag ändå sysslat med innebandy några år......katastrof.....


Jag inväntar fortfarande oddsen för helgens matcher i våran serie, dom lär dyka upp under dagen. Det kommer även tipset göra här också samt att gästtipparen kommer att delta. Såg ett intressant odds redan nu, Visby står i 2,10 borta mot Duvbo i den östra division 2 serien. Ett bra odds på Visby som i normala fall är bättre än Duvbo. Klart spelvärd!


Har väl inte undgått någon att Norska mästarna Fjerdingby lyckades knipa en poäng av Warberg igår. Ruskigt imponerande upphämtning av Fjerdingby som låg under med 6-2, och tillslut fick 7-7. Tok underskattning stavas orsaken, Warberg ska i normala fall köra över ett liknande motstånd. Men Fjerdingby skall inte tas ifrån bragden dom lyckades med. Jag lyfter på kepsen för deras imponerande upphämtning!


Jag har ju själv spelat i Norge i två säsonger(2000-2002), då spelade jag för Slevik IBK. Kan bara nämna att den klubben samt många av spelarna/ledarna där fortfarande har en stor plats i mitt hjärta! Har ända sedan jag flyttade tillbaka till Sverige år 2002 träffat mina kompisar med Ole-Richard Pedersen i spetsen varje år utan undantag. Denna man Ole-Richard finns det många roliga historier att berätta om, men det får jag ta vid ett senare tillfälle.


Är för övrigt sjukt laddad inför helgens innebandymatcher, det bådar gott hoppas jag.....


Nu ska det kanske arbetas lite också.....


Ha det!!



Av Andreas - 9 januari 2008 11:57

Fredag Kl:19.00 är det dags för match igen i Hässelbyhallen. För motståndet står Åkersberga.


Senast vi mötte Ackers borta i Åkersberga vann vi med 5-3, men det satt långt inne även fast segern var mer än rättvis. Åkersberga har haft det tungt hittils och är i stort poängbehov. Tycker personligen att Ackers var bra när vi mötte dom, bättre än vad tabellen visar, och dom har några riktigt bra spelare i målvakten Martin Hjelmberg, poängkungen Lasse Kjellgren och snabba backen Jamie Jobe för att nämna några. Så material för att klättra i tabellen har dom definitivt. Jag tror på en tight match i Hässelbyhallen mot ett Åkersberga som förmodligen kommer att ställa upp lika defensivt som dom flesta lag gjort i Hässelbyhallen hittils. Ackers spelar, om dom inte gjort några förändringar, en tight 2-2-1 med snabba omställningar. Viktigt att vi inte går bort oss på deras spelvändningar och att vi har ett samlat försvar. Jag tror och tycker att vi ska ta 3 poäng i denna match, men det gäller att vi har rätt inställning och är ödmjuka inför uppgiften.


Redan direkt på Söndagen möter vi sedan GAIK/Väsby borta i Smedsgärdshallen kl: 16.00


GAIK är som bekant klubben jag kom till Hässelby ifrån inför denna säsong. Jag var lagkapten i GAIK mina 2 säsonger där och har bara bra minnen från den tiden. Men nu är det bara Hässelby som gäller och 3 poäng känns såklart väldigt viktigt för egen del.


GAIK har gjort en kanon säsong hittils och ligger för tillfället på en 2:a plats i serien. Senast vi möttes i Hässelbyhallen gick GAIK segrande med 9-8. En match som enligt mig lika gärna kunde ha slutat med Hässelby seger, men den dagen var vi alldeles för givmilda i egen zon. GAIK spelar 2-2-1 och har riktigt snabba spelvändningar som vi måste se upp för. Man har även i GAIK några vassa spelare och jag tänker framförallt på Andreas "Drutten" Fridner som man inte får ge för mycket tid med bollen, speldirigenten Mathias Hagert på backplats brukar dra ett tungt lass med mycket "istid", och så har man en mycket duktig målvakt i Daniel "Wesslan" Westin. Ett GAIK i medvind är svåra att möta och jag har all respekt för GAIK, men jag tror på seger för oss om vi sköter våra kort rätt. Vi vet hur vi ska spela och det kommer att krävas ett otroligt slit från samtliga inblandade. Vi har varit grymt starka på bortaplan och har endast förlorat 1 match på "bortais" och det var mot Västerås. Mot 3 poäng!!

                                          -------------------------------


* Gaik-Ola tycker att jag är ute och fiskar klubbar? Kan bara svara att så är inte fallet, jag trivs bra i Hässelby och vi har ett kanon skönt gäng! Skulle jag vilja byta klubb så skulle jag väl bara göra det? Att jag tex skrev att Spiders behöver målskyttar innebär definitivt inte att jag tycker att dom ska värva mig, det finns garanterat bättre målskyttar än mig för tillfället, kolla bara i tex GAIK där "drutten" öser in poäng.


* Men jag kan passa på att erkänna att jag idag på mailen fått en konkret förfrågan från en klubb....... BMB(Blue Moon Bar) som spelar SIL-Innebandy har efterfrågat mina tjänster. Och det är något jag överväger starkt.... 


* Odds och tankar om övriga matcher i div 1 mellersta kommer också här i veckan.... så håll ut....


Ha det bra!!



Av Andreas - 8 januari 2008 10:10

Igår kväll var det återigen träning. Många dök upp och dom flesta verkade väldigt spelsugna. Träningen blev ,som det brukar bli efter ett litet uppehåll, i högt tempo och lite hafsigt. Mycket spring och mindre tanke. Men i det hela tycker jag att det såg väldigt bra ut och uppehållet verkar ha gjort oss gott. Kul med två "comebacker" igår, Stefan "lill-Lövfors" Mörk var nere och visade att gammal är äldst och såg oförskämt pigg ut, trots att han blandade och gav "indianare" med grymma coast-to-coast räder. Nu återstår att se hur länge "hemma-pappan" Stefan kommer att hålla i sin comeback, men han lät allvarlig på frågan om han skulle köra för fullt. Victor Gärdebrandt var åter efter att ha varit skadad fram till nu, och han såg väldigt stabil och pigg ut och kommer att bli ett riktigt bra tillskott på våran backsida!


Klart är att vi kommer att få klara oss utan viktiga Christian "Isen" Isaksson dom närmaste 3 matcherna då han skall på en för innebandyspelare obligatorisk Thailandsresa.


På Onsdag väntar fys iform av löpning ute innan inneträningen och på Torsdag slipar vi på detaljer inför dubbelhelgen med Åkersberga hemma på Fredag kväll, och mitt förra gäng GAIK/Väsby borta på Söndag. Mer inför dessa matcher kommer här i veckan.


Robin Avellan(spelare i Hässelby) kommer att vara första gästtippare inför helgens Div 1 mellersta omgång. Ska bli intressant att se vad Avellan har att komma med, enligt egen utsago så har han ett par skrällar på gång.....Tipsen kommer i veckan så fort Nordicbet har släppt på oddsen....


Järfälla har det fortsatt tungt, dax för sportchefen Staffan "Starre" Lindström att hitta målskyttar till truppen. Laget har förtvivlat svårt med målskyttet. Sen är väl kanske inte det hela lösningen på problemet, men iaf en start.....


Har nu officiellt sagt upp mig från mitt nuvarande jobb som säljare på DPJ Kontorsvaror, och börjar 1:a Februari isället som säljare på Ritma Kontorsmatriel. Trivs kanon på DPJ men har fått ett nytt erbjudande från Ritma som jag verkligen ser fram emot!


Nu ska arbetas lite....


Ha det!!







Ovido - Quiz & Flashcards